• 9.379.134 stemmen

Met onder meer: Will Smith, Margot Robbie en Rodrigo Santoro

Releasedatum: 26 februari 2015

Plot Focus

"Never Drop The Con."

Nicky (Will Smith) is een meester op het gebied van misleiding, die een relatie krijgt met de nieuwbakken oplichtster Jess (Margot Robbie). Terwijl hij haar de fijne kneepjes van het vak leert, ziet hij in haar een risico en verbreekt de relatie. Drie jaar later duikt zijn voormalige vlam, nu een volleerde femme fatale, op in Buenos Aires, tijdens een lucratieve autorace. Nicky speelt een levensgevaarlijk spel, maar Jess gooit al zijn plannen in de war waardoor de doortrapte oplichter volledig van de wijs raakt.

Vanaf 26 februari 2015 in de bioscoop (Warner Bros)

avatar van schram101

schram101

Leuk om Will Smith weer eens te zien zeg! En Robbie is een van de mooiste actrices van dit moment. Optelsommetje? Ik ben voor.

avatar van HALVE TAMME.

HALVE TAMME. (moderator series)

Ik ben erg benieuwd naar dit project.

avatar van Minotaures

johnwick420

Vandaag gezien Focus viel echt tegen had meer verwacht ik geef het 1 ster

avatar van Dawid127

Dawid127

Ik reageer normaal nooit en vertrouw meestal de scores hier.. Maar wat een gezeik hier over deze film (vooral van de mannen). Is een hartstikke vette film. Zaten tig momenten in die ik TOTAAL niet had aan zien komen.. En dat gebeurt tegenwoordig zelden.

En die actrice.. mannen AUB even hard achter de oren krabben of het nog wel goed zit met jullie mannelijkheid.

avatar van Marcellus

Marcellus

Eens met Dawid127. Wist niets van het project zelf toen ik gister de bios instapte, maar afgaand op de cast, de trailer en ander promotiemateriaal verwachte ook ik een cashgrab waar ik hoogstens 1* aan zou geven. Bleek echter toch een verrassend goed tussendoortje te zijn. Plot is best origineel al is het wat rommelig, maar de film maakt vooral visueel een hoop goed. Prima chemie tussen Margot Robbie en Will Smith ook. Lang geleden dat ik Smith goed heb zien acteren; heeft vast met het gebrek aan zijn nakomelingen te maken.

Dus mocht je zoals wij voor een bios staan en dit is de enige film die draait die je nog niet gezien hebt, dan is het een prima keuze.

avatar van Willy Wartaal

Willy Wartaal

Waar heb je het over Dawid127? Er is één persoon die zegt dat hij de film niets vindt en er is er één die zegt dat Robbie mooi is, waar is het gezeik en wie moeten zich achter de oren krabben? Je mag ook stemmen als je de film gezien hebt trouwens, en met een goed onderbouwde mening overtuig je misschien nog iemand om de film te gaan bekijken.

Mijn verwachtingen zijn in ieder geval ontzettend laag, ziet er uit als een gevalletje ''makkelijk cashen'', hoop natuurlijk altijd dat ik er naast zit. Voor wie hem gezien heeft, is er nog iets te zien van Buenos Aires? Heb daar niet al te lang geleden behoorlijk wat tijd doorgebracht, lijkt me leuk om wat van de stad in een film te kunnen zien.

avatar van johnwick420

johnwick420

ten eerste verhaal vond ik heel slecht en ten tweede je weet van de voren wie niet de vertrouwen was in het begin was het goed maar toen na 3 jaar voor bij gingen in de film vond ik vandaar heel slecht gedaan en op imdb staat 7,1 stem deze film verdiend lager

avatar van Jaarme

Jaarme

Kritiek van "JohnWick420" is ergens wel te begrijpen.

Film begint sterk en goed. Toen er opeens 3 jaar voorbij gingen. Verzwakte dit.

Voorspelbaar op sommigen momenten. Niet alle momenten. Wel een aantal.

Zoals de scene in het stadion.

Pluspunt was vooral om Will Smith "weer" eens te zien.

avatar van Shinobi

Shinobi

"This is your mess."

Dit is sinds lange tijd dat ik weer een film zie met Will Smith in de hoofdrol, aangezien ik After Earth (2013) bewust heb overgeslagen. Dus met frisse moed meegepakt in de bios, helaas is deze film teleurstellend te noemen.

Op zich geeft 'Focus' je een leuk kijkje in het wereldje van zwendelen; het zakkenrollen en alles wat daarbij komt kijken wordt met de nodige vaart in beeld gebracht. Als kijker denk je dan ook dat men toewerkt naar een grootse opzet, maar deze is gevuld met een hoop kunstgrepen dat het niet meer wil boeien.

Door een tijdsprong van drie jaar vooruit te maken, wordt het er zeker niet beter op gemaakt. Het is te merken dat het langzaamaan een langdradig geheel wordt, zonder enige vorm van spanning op te bouwen. Wat dat betreft spreken de onzinnige plotwendingen voor zichzelf.

De personages worden gewoonweg niet goed uitgewerkt en ontberen de broodnodige empathie, ondanks een aantal - geforceerde - dramatische momenten. Dat Smith en de prachtige Margot Robbie nauwelijks chemie met elkaar hebben, zegt genoeg. Bovendien snap ik niet waarom ervoor gekozen is om comedy met misdaad te mengen. Hierdoor worden de meest hachelijke situaties gênant om te aanschouwen.

Al met al weet deze film de bezoeker op een gewiekste wijze op te lichten. Dat is één ding wat wel is gelukt.

2,0 Sterren.

avatar van Zwolle84

Zwolle84

Zeer, zeer zwak en bij vlagen tenenkrommend slecht. Slordig verhaal, slappe dialogen, plastic arty laagje eroverheen... Nee, echt vlees noch vis. Zélfs Margot Robbie wist me niet bij de les te houden.

avatar van Rosicky

Rosicky

Lang zo gek niet. Zeker de eerste helft van van Focus is erg vermakelijk met geinige scènes die spannend genoeg zijn. De tweede helft is beduidend minder, net als de finale. De hele film weet je dat er een twist als deze aan zit te komen. Ik vond het eind vrij matig en ook te veel lijken op dat van het betere The Sting. Maar mede dankzij het optreden van Margot Robbie haalt Focus gemakkelijk een voldoende.

avatar van Al DeNiro

Al DeNiro

Vermakelijke film. De stadion scene was geniaal. En wat is Margot leuk. Ik kijk al uit naar haar rol als Harley Quinn in The Suicide Squad. Ook met Will Smith trouwens.

avatar van Al DeNiro

Al DeNiro

Lekker nummer in begin van film: Manchild

avatar van vph1272qm

vph1272qm

schitterende film, lang niet zoveel gelachen. en wat een twists, elke keer weer. will smith speelt waanzinnig goed the cool guy.

avatar van John Lee Hooker

John Lee Hooker

Om eerlijk te zijn een nogal tegenvallende komedie waarin een groep oplichters centraal staat. Will Smith als acteur kan ik nog steeds wel waarderen maar de kenmerkende energie van The Fresh Prince is hier niet terug te vinden. Er was denk ik ook iets te weinig ruimte voor hem om zich vrij te kunnen manoeuvreren; er werd teveel gepusht met zaken die al lang veel beter zijn verfilmd.
Ik ben sowieso geen fan van die uitleggerei na een klaarblijkelijke toneelvoorstelling. Nicky en Jess staan in het stadion waar ze iemand weten te paaien om diverse weddenschappen aan te gaan die ze zelf allemaal verliezen zodat ze uiteindelijk met een zo hoog mogelijk bedrag naar huis kunnen gaan. Eerst lijkt Nicky zichzelf dus in de nesten te werken maar later blijkt het allemaal doorgestoken kaart te zijn. Dan ben je als kijker dus ook voor de gek gehouden en meestal valt dat bij mij niet in goede aarde. Net als dat Nicky aan een tafeltje zegt dat hij is verandert en dit later gewoon onderdeel van zijn spel blijkt te zijn. Je kunt dan eigenlijk nergens meer van op aan. Wanneer alles tot in de details wordt uitgelegd heb ik ook niet meer de enthousiasme om te juichen; het is dan allemaal logisch verklaarbaar. Ik vond het trouwens ook niet erg aannemelijk geloofwaardig dat de Aziaat voor nummer 55 had gekozen doordat dit cijfer in zijn onderbewustzijn zou zijn opgedrongen. Als hij slim was had hij beter een wat meer willekeurige speler uit kunnen kiezen die niet zo'n typerende uitstraling had dan een vetzak met krullen. Sowieso vrij merkwaardig dat hij enkel iets in gedachten hoefde te nemen zonder het ergens op een controleerbare plek te noteren en bij het juiste raden van het getal gewoon eerlijk blijft. Dit zal misschien bij het personage horen (hij leek het ook niet erg te vinden dat hij verloor) maar vanuit Nicky en Jess gezien is die werkwijze eveneens een beetje vreemd. Verder is Focus gewoon te standaard en bezit het jammer genoeg maar weinig originaliteit.

avatar van Chris0478

Chris0478

Leuke film, niet meer, niet minder. Leuk voor thuis in de bank.

avatar van amsterdam02

amsterdam02

Robbie is vermakelijk. De film trouwens ook.

avatar van de B-Meter

de B-Meter

Heerlijke komedie!

avatar van VincentL

VincentL

Focus

Het verhaal van Focus sprak mij behoorlijk aan. Persoonlijk heb ik wel een fascinatie voor het oplichtersvak. Hoe kan je iemand zo creatief mogelijk in het ootje nemen? Al snel kom je dan uit op een grote klus die geklaard moet worden (denk aan Oceans Eleven o.i.d). Bijna direct naar de première ben ik deze dus ook maar gaan zien.

Het verhaal stelt behoorlijk teleur. Eigenlijk vergeet de film naar een climax toe te werken. Er is geen eindpunt waar de film op afstevent. Het begin is echter best vermakelijk. De geraffineerde, geoliede machine van de oplichters spreekt mijn fascinatie aan. De honderden telefoons, horloges en portemonnees die buit gemaakt worden op zo'n evenement lijken overdreven, maar het zal me niets verbazen als het echt zo is. Daarna gaat de film bergafwaarts, beginnende bij het stuk met de graag gokkende Chinees. Veel te ver overtrokken in mijn ogen. Als Nicky en Jess uit elkaar gaan is het verhaal eigenlijk verloren. De spanning is totaal verloren, de plotontwikkeling is marginaal en de chemie tussen Smith en Robbie is weg. De dubbele plottwist op het einde is zwak, een krampachtige poging om te redden wat er te redden valt.

Smith en Robbie worden door de zwakke plotontwikkeling naar beneden meegezogen. In het begin is er een zekere mate van chemie tussen de twee te onderscheiden, daarna is die compleet weg. Tevens ontbreekt de chemie tussen de personages en het publiek.

Robbie moet wel op dreef komen. In het begin is ze vooral drammerig en zeurderig, maar als Smith haar eenmaal accepteert wordt ze beter.

Smith gaat in een vrije val naar beneden. De krampachtige humor waarmee hij zich probeert staande te houden stelt niets voor. Je prikt daar zo doorheen. Daarnaast is de geveinsde passie voor Robbie eerder lachwekkend dan meelijwekkend.

Visueel ziet het er allemaal goed uit. Er zijn mooie locaties gekozen. Het idyllische straalt er bijna vanaf, maar wat wil je als het buiten koud is en regent. De locaties worden echter niet ten volste benut. Las Vegas en Buenos Aires zijn prachtige locaties, maar het had elke willekeurige andere stad of plaats geweest kunnen zijn.

Focus stelt behoorlijk teleur. Het gebrek aan een fatsoenlijke ontwikkeling in het verhaal en een daarbij matig presterende Smith en Robbie maken het geheel niet tot een goed einde. Helaas.

avatar van VincentL

VincentL

Dawid127 schreef:

Deze opmerking slaat nergens op. Ten eerste kan geaardheid per persoon verschillen maar dat maakt je er niet mannelijker op. Ten tweede kan je als je bekoorlijke dames wilt zien misschien beter naar een erotische bioscoop gaan. Dat Robbie een beminnelijk uiterlijk heeft wil ik zeker niet ontkennen, maar dat daarmee ook haar prestaties in de film en de film zelf an sich beter worden is totale onzin. Sterker nog: Robbie haar uiterlijk veel meer toe mogen passen in de film. Die laat ze behoorlijk onderbenut.

avatar van Marlyvk

Marlyvk

Geen onaardige film om naar te kijken, vooral tot de pauze. Na de pauze zakte het verhaal enorm in. Er zaten best wel wat spannende en grappige stukken in, wat voor een leuke afwisseling zorgde. Beeld en geluid zijn ook prima. Verder ook tevreden over het acteerwerk, maar is zeker niet van hoogstaand niveau.

avatar van wwelover

wwelover

Teleurstellende film. Zeker gezien de regisseurs. Maar het 'verhaal' was gewoon heel erg zwak. En het werd ook veels te voorspelbaar met die zogenaamde onverwachte plottwists. Terwijl het in potentie best een goede film had kunnen zijn. Zeker het karakter van Will Smith was best interessant, zeker het eerste gedeelte van de film. En Margot Robbie... Tsja ze is echt beeldschoon en kan best redelijk acteren, maar hier had ze wel veel zwakke scenes. Komt ook door het script misschien. De film werd nog enigszins gered door enkele grappen en het eerste half uur.

avatar van panjoe

panjoe

Het scenario is zo bagger dat de uitvoering het überhaupt nooit zou kunnen verhelpen. You can't polish a turd.

avatar van gauke

gauke

Deze poging van twee toch goede regisseurs was teleurstellend. Ik zag een matte, risicoloze combinatie van een standaard misdaadactiefilm, over een meester in leugens en bedrog, en een geforceerd overkomende romantische komedie, zonder veel nut, ziel en diepgang. Ik miste vooral de onderlinge chemie tussen de beide hoofdrolspelers, alhoewel ik Will Smith allercharismatisch vond (de 47 jaar was hem geen moment aan te zien).

avatar van Elineloves

Elineloves

Tegenvaller. Er zit niet echt vaart in. Het verhaal kabbelt te traag voort waardoor het nergens boeIend wil worden. De tweede helft, het "drie jaar later" is zelfs nog minder. Waarom het genre komedie er bij staat is me ook een raadsel. Het verhaal heeft te weinig om het lijf om interessant en verrassend te blijven, mede omdat een groot stuk al verklapt werd in het plot en daarnaast constant uitgelegd waarom en hoe dingen gebeurden.

Ik heb niet veel met de actrice die Jess speelt. Ja, mooie vrouw, maar zit er meer in dan dat? Ik ben nog niet overtuigd. Het gebrek aan chemie hielp ook niet. Naar het einde toe werd het steeds een tikkeltje zwakker wat de film uiteindelijk de das om deed.

avatar van Theunissen

Zit de muziek van onze eigen "Focus", ook in deze film

avatar van schumacher

schumacher

Ik vond hem nog beter dan ik dacht met dank aan de mindere reacties hier, daarom vond ik hem waarschijnlijk toch beter dan gedacht . Zeker niet de beste in z'n genre, daarvoor is het tempo mss toch ietske te traag en ik heb ook al toch nog wat beter gezien. Neemt niet weg ik het concept leuk vind, ik houd niet van oplichters maar zolang het in een film blijft vindk het wel top .

En het was een streling voor het oog om naar die schoon madam te kijken, dat deed er ook wel wat extra's aan, prachtvrouw en ze kan nog acteren ook vind ik, ik zeg het niet het een topactrice is maar tis nu niet ze in b films zou moete gaan meespelen.

Deze film is degelijk, zeker niet top maar toch vermakelijk genoeg voor mij om een 3,5 te geve, paar grappige momentjes ook in.