After Earth (2013)

mijn stem
2,42
930 stemmen

Verenigde Staten
Sciencefiction / Avontuur
100 minuten

geregisseerd door M. Night Shyamalan
met Jaden Smith, Will Smith en Sophie Okonedo

Duizend jaar nadat catastrofale gebeurtenissen de mens gedwongen hebben om de Aarde te verlaten is Nova Prime de nieuwe thuishaven van de mensheid geworden. De legendarische generaal Cypher Raige keert terug naar huis na een lang dienst. Hij is vervreemd geraakt van zijn gezin, maar is klaar om zijn vaderrol voor zijn dertienjarige zoon Kitai op zich te nemen. Wanneer een asteroidestorm het vaartuig van Cypher en Kitai beschadigt, maken ze een noodlanding op de voor hen onbekende en gevaarlijke Aarde.

TRAILER

315 BERICHTEN42 MENINGEN
zoeken in:
 
avatar van RuudC
1,5
geplaatst op 23 juli 2014, 17:16 uur, permalink
hehe, thanks, maar vergissen is menselijk. Ik schaam me er niet voor dat ik in het enthousiasme van het schrijven fouten maak.

avatar van DaniŽl44
3,0
geplaatst op 26 juli 2014, 21:01 uur, permalink
Geen slechte film en ook niet slecht geacteerd. Maar het was nou niet echt bijzonder. Af en toe saai en voorspelbaar. Het vond wel plaats in een mooie omgeving. Een redelijke Science-Fiction film.

avatar van Elineloves
2,0
geplaatst op 13 augustus 2014, 10:03 uur, permalink
Gaap.

Mijn hemel, zelfs op de poster trekt dat kind een geslagen honden gezicht, alsof 100 minuten kijken naar zo'n gezichtsuitdrukking niet erg genoeg was.

Niet wat ik verwacht had. Zie papa Will wel graag spelen, dus had niet verwacht dat het zo'n snoozefest zou worden, maar helaas dus wel. Het verhaal had potentie, maar de uitwerking.. een kwartier voor de aftiteling vielen mijn ogen dicht en had ik -achteraf teruggekeken- niks gemist wat de film nog had kunnen redden.

Het geforceerde vader zoon verhaal sprak me niet aan en in tegenstelling tot The Karate Kid werkte Jaden me op mijn zenuwen. Het gebrek aan emotie maakt hem ongeloofwaardig en hij was niet geschikt voor een rol als deze. De spanning ontbreekt ook volledig, waardoor de kijker nog verder weg komt te staan en volledig de binding met de personages verliest.

0,5
geplaatst op 1 september 2014, 21:24 uur, permalink
Kijk eens naar die filmpjes van YMS after earth op Youtube. want iedereen die zegt dat het een goede film is die is complete schijt aan het praten.

avatar van mcdaktari
 
geplaatst op 8 december 2014, 20:34 uur, permalink
Ik zie nu pas dat After Earth, een film is van M. Night Shyamalan.

avatar van Tanita
1,5
geplaatst op 22 maart 2015, 1:13 uur, permalink
Captain Pervert schreef:
Eindelijk een misser van Will Smith. [...]
Hoort M. Night Shyamalan niet altijd een twist te verwerken in het einde van zijn films, of is hij daar van afgestapt?
Volgens mij was de twist de film zelf.


Best wel slecht geacteerd SF-C-filmpje met lachwekkende monsters en een ernstig infantiel script. 1,5* want het kan nog drie keer erger en het is wel een 'vermakelijke' zit.

avatar van Gang_Star
1,5
geplaatst op 6 juni 2015, 22:03 uur, permalink
Erg matig. Toch vreemd dat M. Night Shymalan na zijn topper The Sixth Sense, en daarop volgend de redelijke films Unbreakable en Signs, zo ontzettend is afgegleden.
Leuk op zich dat vader en zoon samenwerken, maar dan is het wel erg jammer dat Jaden Smith niet in de schaduw van zijn vader kan staan. Hij acteert gewoonweg zwak.
Het verhaal is zwak, het acteerwerk is zwak, en de film mist spanning. Visueel ziet het er wel goed uit, maar meer dan dat bied deze zwakke film helaas niet.

avatar van TornadoEF5
0,5
geplaatst op 10 augustus 2015, 18:46 uur, permalink
Heel simpel, een van de slechtste regisseurs die ik ken, samen met Roland Emmerich en Michael Bay. The Sixth Sense is belachelijk overrated.

avatar van Left4Dead
2,0
geplaatst op 10 augustus 2015, 21:41 uur, permalink
TornadoEF5 schreef:
Heel simpel, een van de slechtste regisseurs die ik ken, samen met Roland Emmerich en Michael Bay. The Sixth Sense is belachelijk overrated.


Ik kan aardig met je meevoelen.

avatar van TornadoEF5
0,5
geplaatst op 10 augustus 2015, 23:32 uur, permalink
Left4Dead schreef:
(quote)


Ik kan aardig met je meevoelen.


The Sixth Sense geef ik maar 1.5 en zelfs dat is overrated. Ik had het plot door na zes minuten. Zes minuten... Men toont iets, en dan gaat men er van uit dat de kijker vergeten is wat er gebeurd is? Ik vraag me af wat andere mensen doen tijdens die film? 90 procent kijkt/denkt echt niet na bij die film hť? Men zegt dan: achteraf had ik het wel door moeten hebben. Ja, lijkt mij duidelijk ja. Ik ben meestal niet de eerste die iets doorheeft in een film, maar dat is wel duidelijk. Echt belachelijke goedkope truc, en voor de rest een tweederangsfilm die leunt op elementen van andere films zoals bij andere geestenfilms.

Hij haalt het niveau niet meer van voorheen, omdat hij nooit dat niveau heeft gehaald. Hij pretendeert dat wel, en de rest van de mensen gaat er blijkbaar zomaar in mee. Is misschien de enige film in de top 250 waar ik een ontzettende haat tegen heb.

avatar van Gijs2
0,5
geplaatst op 10 augustus 2015, 23:44 uur, permalink
1,5 is gewoon te laag voor sixth sense. Alleen het acteerwerk van die jongen is al de moeite waard om de film te bekijken. Zelfs al ken je het einde, dan nog is het een sterke film. Maar dit is off topic, met deze film.

3,5
geplaatst op 21 augustus 2015, 21:19 uur, permalink
Goeie film, eigenlijk een 3,2

avatar van TornadoEF5
0,5
geplaatst op 18 oktober 2015, 23:21 uur, permalink
Gijs2 schreef:
1,5 is gewoon te laag voor sixth sense. Alleen het acteerwerk van die jongen is al de moeite waard om de film te bekijken. Zelfs al ken je het einde, dan nog is het een sterke film. Maar dit is off topic, met deze film.


Daarom de 1.5 hť.

Deze film trouwens nog een pak slechter. Jaden Smith kan al helemaal niet acteren.

avatar van comely
 
geplaatst op 19 oktober 2015, 6:17 uur, permalink
Gijs2 schreef:
Alleen het acteerwerk van die jongen is al de moeite waard om de film te bekijken.


Juist door zijn acteerwerk wil ik de film niet opnieuw bekijken.

avatar van K. V.
3,0
geplaatst op 5 november 2015, 21:20 uur, permalink
Al niet zo'n beste reacties over deze film gehoord, maar me er toch eens aan gewaagd, omdat hij toch op tv kwam.
Tja, 'k vond het toch ook geen zo'n geweldige film. 'k geraakte niet echt in het verhaal en wist me maar matig te boeien. Ook van het acteerwerk had 'k wel wat meer verwacht.
'k was wel verrast dat deze film van M. Night Shyamalan kwam.
Goh ja, gelukkig had 'k maar matige verwachtingen, maar een must-see is het zeker niet geworden.