• 9.375.053 stemmen

Met onder meer: Filip Peeters, Wim Opbrouck en Peter Van den Begin

Gesproken taal: Nederlands

Plot Bowling Balls

"No Balls, No Glory"

Ergens diep verscholen in het midden van nergens staat het clubhuis van motorclub de Bowling Balls. De club wordt geleid door president Mon Dewilde, een ex-belastingcontroleur. De Bowling Balls spiegelen zich graag aan beruchte bendes zoals de Hells Angels en de Outlaws, maar helaas zijn haar leden een pak minder heldhaftig. Ze houden zich bezig met de verkoop van gestolen auto’s, maar krijgen steeds meer concurrentie van een rivaliserende bende, de Banana Knights.

Belgische New Kids met een stel 'oudere' kerels... met een vleugje Wild Hogs (2007)

Niet van Eyeworks...

Ach ja, als het maar geld oplevert he.

avatar van Quentin

Quentin

Doet me eerder denken aan Crimi Clowns. Niet dat dat zo'n succes was in de bioscoop volgens mij.

avatar van dvdfreak123

dvdfreak123

Wilk toch wel eens gaan kijken ziet er goed en en met veel bekende gezichten

avatar van amedeeus

amedeeus

Had er meer van verwacht... veel te overgeacteerd, spijtig genoeg !

avatar van D.V.W.

D.V.W.

Echt een zwakke film! Dat zo'n cast aan zo een zwakke film willen meewerken is echt niet te geloven...

avatar van Zjokke

Zjokke

"No balls no glory" is de slogan van de film en inderdaad "ballen" daar ontbreekt het deze film aan. Mark Punt maakte een tiental jaar geleden Matroesjka's, niet voor de hele familie maar wel een succes zowel kwalitatief als kwantitatief. De laatste jaren gaat Punt voor "familiefilms" maar eigenlijk kan hij dat niet. Gewoon terug films/series met ballen maken Mark, dat is jouw ding want hier is niemand bij gebaat !

avatar van schumacher

schumacher

In het begin vond ik de film goed, op een korte tijd meerdere grappige momentjes die echt wel cava waren maar nadien zakte de film volledig in, teveel vh zelfde ook, de grappige momenten waren praktisch volledig weg ook, het kabbelt maar wat aan.

Een gemiste kans want deden ze verder zoals int begin vd film zou mijn score hoger zijn geweest.

Zo zie je maar; veel bekende en goede acteurs maar daarom is zo'n film nog niet goed te noemen en deze is helaas niet goed genoeg.

avatar van Metalfist

Metalfist

Romeo Bowling Ball en Juliette Banana Knight

De Vlaamse film lijkt de laatste jaren weer wat meer in de opmars te zijn, maar om de één of andere reden lijken de films van Mark Punt op gebied van promotie niet belangrijk te zijn. Aan wie ligt dat? Geen idee, maar het is onterecht voor de regisseur die onder andere verantwoordelijk is voor Frits & Franky en Matroesjka's. Bowling Balls was nagenoeg geheel aan mij voorbij gegaan, maar het gezelschap waarmee ik naar de cinema ging wou dit graag zien. En wie ben ik dan om dit tegen te spreken.

En Bowling Balls is een vermakelijke film geworden. Een meevaller voor Punt dat ik een sucker ben voor dit soort Romeo & Juliette taferelen, maar vooral het geklungel van de Bowling Balls bende zelf is leuk te noemen. Een soort van niet al te snuggere Hells Angels die het zonder succes opnemen tegen een rivaliserende bende en natuurlijk regelmatig in contact komen met de politie. Het zorgt in ieder geval voor een aantal erg leuke momenten. Dan lijkt Punt te beseffen dat hij toch wel op één of andere manier hier een einde aan moet breien en besluit hij de relatie tussen Gino en Tina wat verder uit te breiden. Origineel is het niet en de typische Punt touch die in het eerste deel van de film tot uiting kwam ontbreekt. De film kabbelt een beetje verder naar het einde en verhaallijnen (onder andere de dode flik die in de koffer van de Bulgaar steekt) worden niet mooi afgesloten. Beetje zonde en ik vraag me af of het eigenlijk wel nodig was om de romance erin te steken.

Bowling Balls wordt gesponsord door VTM en dat zullen we geweten hebben. Punt houdt er sowieso meestal wel een vaste cast op na (onder andere Peter van den Begin en Manou Kersting), maar de overige bijrollen worden ingevuld door populaire VTM gezichten. Is dat slecht? Bwah, op zich niet doordat bijvoorbeeld een Jonas Van Geel stevig genoeg op zijn voeten staat. Hij is goed ingespeeld op Nathalie Meskens (die hebben ook een aantal programma's samen) en de vele bekende koppen zijn leuk om te zien. Onder andere Wim Opbrouck, Filip Peeters, Sven De Ridder, Charlotte Vandermeersch, Herwig Ilegems verschijnen regelmatig in de film.

Lijkt me wel een typisch Vlaams filmpje te zijn en dat zie je ook aan de wel erg weinige reacties en stemmen hier op de site. De zaal zat in ieder geval stampvol afgelopen weekend, maar ik betwijfel of een Nederlander hier iets mee kan.

avatar van Film Pegasus

Bowling Balls heeft dezelfde sfeer van Frits & Freddy, maar wel terug de pittige humor van Matroesjka's. Bowling Balls moet het zeker niet hebben van het verhaal, maar de grappen zitten wel in een sterk tempo. De cast is dan ook met de jaren op elkaar afgestemd. En vooral de leden van de Bowling Balls zelf maken heel veel goed. De rest is misschien iets minder, maar ik ben al blij dat ik zo goed gelachen heb. Dit is misschien geen humor voor Nederlanders, maar ik lach dan ook niet zoveel met de Nederlandse tegenhangers.

De films van Marc Punt zijn best wel leuk, maar worden wat stiefmoederlijk behandeld in Vlaanderen. Het is geen Broken Circle Breakdown of Rundskop. Maar dat moet ook niet. Humor zal het altijd moeilijk hebben. Ik heb er in elk geval van genoten. Beter dan verwacht!

avatar van dvdfreak123

dvdfreak123

Heb toch genoten van deze bowling balls. Heb paar keer goed moeten lachen. Verhaal stelt natuurlijk niet veel voor maar het is gewoon pure fun zeker blij dat ik hem weest kijken ben in cinema. Wat is die Peter Van Den Begin toch grappig de rest van de cast was ook goed 7,5/10

avatar van barcam

barcam

Sons of Anarchy voor softies. Probleem is dat Mark Punt veel te veel rekening houd met zijn doelpubliek namelijk "de familie". Beter had men gegaan voor een 16+ versie en voluit gegaan nu is het allemaal veel te braaf. Tof om een hoop bekende Vlamingen te zien acteren maar probleem is dat zij waarschijnlijk er veel meer lol aan beleefd hebben dan het publiek. Gemiste kans.

avatar van djginod

djginod

Ik denk niet dat het een film voor hollanders is. Als je Matroesjka's goed vond, dan vind je dit ook goed. Leuke film, die je niet te serieus moet nemen zenne

UmbraVitae

Had hier pak meer van verwacht, al waren mijn verwachtingen al iets getemperd door kenissen die het niet wauw vonden. Sowieso zalige acteurs, maar ik bleef echt op mijn honger zitten. Het had harder moeten zijn met veel meer zwarte/cysnische humor. Leuk om eens te zien langs mijn zijde, puur voor Peter Van den Begin, Wim Opbrouck, Manou Kersting en Sven De Ridder die ik graag op het scherm zie, maar ik raad hem zeker niet aan bij de neutrale kijker, want moest dit verhaal/deze film door Nederlandse of zelfs Amerikaanse acteurs ingekleed zijn, denk zelf dat ik hem had afgezet en hem 1 ster max zou geven.

barcam schreef:

vind ik dus ook :/

djginod schreef:

Sorry hoor, maar matroesjka's vond ik op alle vlak 1000x beter, ze zijn bij deze film te soft/braaf gebleven in mijn ogen :/ gemiste kans om hier iets absurd, hard, cynisch en controversieels van te maken.

avatar van ipman-99

ipman-99

"No Balls. No Glory." ... " !!!

Heerlijk luchtige Vlaamse film !!! Emoji !!! 'Bowling Balls' is de Vlaamse film van

Mark Punt over twee rivaliserende motorbendes. Beetje inderdaad de sfeer

van 'Frist & Freddy' en 'Matroesjka's' ... ! De hele film is vooral vermakelijk en luchtig

en dat zorgt voor de nodige entertainment. Overacting en over the top zijn enkele

belangrijke factoren om deze met een korreltje zout te nemen.

De humor werkt zodat je steeds goed gezind blijft tijdens en na de film.

Lag ik hier krom van het lachten ...?! Helemaal niet maar wel zeer hard van genoten.

Veel bekende Vlaamse namen in de cast met o.a Peter Van Den Begin, Natalie Meskens,

Jonas Van Geel, Sven De Ridder, ...

Enkele vuurgevechten en ontploffingen maken mee deel uit van het verhaal.

De opnames ... sommige scènes werden gefilmd in het centrum van doel !

Genieten met deze Vlaamse film en zijn typische cynische/zwarte humor.

avatar van MizKriz

MizKriz

Absoluut geen hoogvlieger,

wel vermakelijk.

Op een of andere manier hoorde ik weer Ray Van Mechelen in de film,

Peter VD. Begin is zijn Matroesjka's periode nog niet vergeten zo blijkt.

De vele cynische zwarte humor kon me wel smaken in de film.

Ben wel (positief) verbaast van Jelle Declair in de film, hij kan het nog steeds!

Alleen jammer dat Jonas Van Geel hier zo'n domme achterlijke rol in kreeg.. Terwijl van Geel echt wel betere rollen kan spelen. Ook vreemd dat Axel Daeseleire hier maar een erge kleine rol in kreeg. Eigenlijk een cameo..

Al bij al, toch nog een vermakelijke film. Lekker luchtig.

avatar van nodewu

nodewu

Dit is een lachflm om danig van te huilen en in de zaal was de stilte soms pijnlijk !

Een opeenvolging van antigrappen,zware over-acting ,een kinderachtig verhaaltje,een verspilling van acteertalent... wat een zooi.

Marc mag er voor mij vandaag nog een Punt achter zetten.

avatar van Glennekeeeee

Glennekeeeee

een leuke komedie die duidelijk van de makers van Frits en Freddy/Franky komt. De film gaat heerlijk over the top en met een cast om van te smullen die er duidelijk ook zin in had is het zeer leutig om naar te kijken. ook al is het verhaal niet bijster origineel en zakt het midden een beetje in. Bowling Balls toont dat dergelijke films zeker hun plaats verdienen in de Vlaamse filmindustrie

avatar van quinten1

quinten1

Leuk gedaan!! paar keer goed gelachen!

avatar van DragQueen

DragQueen

Redelijke Komedie, van Belgische bodem. De acteurs zitten leuk in hun rollen. Het verhaaltje is verder niet bijster origineel, maar kent zijn leuke momentjes. 2,5 Ster.

avatar van Tarkus

Tarkus

Ik had van een film met een Belgische topcast als deze toch wel meer verwacht.

Stuk voor stuk hebben deze acteurs en actrices al veel betere dingen laten zien, en eigenlijk doen ze het hier ook niet zo slecht, maar het verhaal op zich is maar pover.

Het lijkt of men wil profiteren van het succes van 'Sons Of Anarchy', maar men is er niet in geslaagd een degelijke Vlaamse versie ervan te maken.

Een paar geslaagde grappen heb ik gezien, maar toch heb ik vooral genoten van het komische talent van Nathalie Meskens, die hier toch ook weer de show steelt.

Misschien dat ik voor een hogere waardering de film nog eens opnieuw moet bekijken... wait and see...

avatar van Bacchero

Bacchero

Vrij zwakke film ondanks de aanwezigheid van de betere Belgische acteurs/actrices. Heeft me wat weg van de typische Amerikaanse comedy's waarvan er dertien in een dozijn zijn. De enkele grappige momenten redden de film voor mij niet.

avatar van Lansiertje

Lansiertje

Een echte tegenvaller, er waren nochtans enkele grote namen bijgehaald. Wim Opbrouck krijgt met deze rol in dit scenario geen cadeau aangereikt. Hij schijnt ook te twijfelen of hij in het Westvlaams aan de slag moet of dan toch maar in een iets toegankelijker diaclect. Sommige scènes zijn grappig maar de verhaallijn is echt wel slappe kost. Als je de trailer gezien hebt, bespaar je dan de moeite want dat was het.

avatar van witboek

witboek

Ik kijk liever naar Fc de kampioenen.

avatar van navisto

navisto

Een komedie? Is me eerder een drama, met alle gekende Belgische elementen: overacting, goedkoop, plat, flauw...Gekeken op Blu Ray; die heeft dan nog niet eens ondertitels: een bende Antwerpenaren en een West-Vlaming, begrijp daar als doorsnee Vlaming maar eens wat van!

avatar van Tisik

Tisik

Ben ik tevreden dat ik me niet heb laten leiden door de zwakke quotering, ik heb me gewoon ontzettend vermaakt met deze film.

avatar van Movsin

Movsin

Zwak, zwakker, zwakst...

Zelden zo'n lege Vlaamse film gezien. Alleen maar nagenoeg identieke zelfde scènes.

Zo vlug mogelijk vergeten en hopelijk doen de acteurs dat ook.

avatar van Zeppos

Zeppos

Da was gene vette deze film

Dus maar een vijfje op tien

avatar van K. V.

K. V.

Deze was op tv en toch maar eens meegepikt. 'k had niet veel verwachtingen en gelukkig maar. Af en toe wel een glimlachje, maar qua verhaal is het toch allemaal niet zo bijzonder.

De muziek was wel leuk en verder zag de film er prima uit. De cast was ook niet zo bijzonder.

Prima filmpje om eens mee te pikken als ze hem op tv tonen, maar toch niet veel meer.