• 9.377.963 stemmen

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Don Chaffey

Met onder meer: Don Murray, Carita en Donald Houston

Plot The Viking Queen

"Millions followed her in battle . . . but no man could conquer the Viking Queen"

Brittannië wordt grotendeels overheerst door de Romeinen. Een stamhoofd sterft en duidt zijn dochter Salina als zijn opvolgster aan. Zij wordt verliefd op Justinianus, de gouverneur-generaal van haar woongebied. Hun liefde wordt gedwarsboomd door de druïden en door Justinianus' onderofficieren. Salina zal gedwongen worden de wapens op te nemen en ten strijde te trekken tegen haar geliefde.

avatar van Brix

Brix

• 19683 berichten

Nu op DVD

Typische Hammer film, voor de liefhebbers, met een aantal goede acteurs (Keir en MacGinnis)

IMDb Video: The Viking Queen

avatar van stinissen

Matige sandalenfilm in de stijl van de goedkopere films van dit genre uit Italie.

Veel bordkarton , plastic en felle kleuren.

avatar van Poisonthewell

Poisonthewell

Een peplumfilm van Hammer, die door de hogere production value (en de mooie verschijning van Carita) iets beter te pruimen is dan het gemiddelde Steve Reeves vehikel uit Italie. Een zeer losse en zeer anachronistische (karakteristiek voor peplumfilms) interpretatie van het verhaal van Boudica. Een goede film wordt het nooit, maar op de luie zondagmiddag vond ik m toch best prima te pruimen.

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Alweer een teleurstelling uit de Ultimate Hammer Collection. Ik denk niet dat het nog tot een goed huwelijk komt tussen mij en Hammer. Wie de box wil kopen, stuur me een PM!

avatar van RuudC

RuudC

Is dit van dezelfde Don Chaffey die ooit het fantastische Jason And The Argonauts regisseerde? Of het erg vermakelijke One Million Years B.C.? Ook Hammer staat bekend om zijn goedkope pulp, maar toch heeft deze studio veel prachtige films op zijn naam staan. Bij The Viking Queen is het praktisch onmogelijk positieve elementen aan te wijzen. Vooruit, de bodypaint zag er mooi uit, maar verder is deze film hooguit vermakelijk vanwege alle crap die je voorgeschoteld krijgt. In de eerste plaats is de titel misleidend. Waarom refereren naar Vikingen, terwijl de film gaat over Britse Kelten die onder het Romeinse gezag vallen? Ik ben de historische incorrectheid op den duur wel in de gaten gaan houden, omdat ik praktisch niets zag wat correct was. Ook een kunst! Ik weet niet wat me het meest verbaasde: de filmtitel, de Picten die, gekleed in dierenvellen, Romeinse soldaten aanvallen met knuppels (echt waar) of de Druïden die bidden tot Zeus. Is het een parodie? Nee, het wordt doodserieus gebracht en dat maakt het geheel stiekem nog wel lollig. Je zou bijna vergeten dat het plot toch al niet veel soeps was. Meer dan een makke Kelten vs. Romeinen met een halfbakken romance tussendoor is het niet. Nee, wat vooral bijblijft zijn het handvol bizarre scenes.

avatar van Brix

Brix

• 19683 berichten

Ondanks alle negatieve kritieken hier heb ik mij met deze film best goed vermaakt.

De historische onjuistheden vind ik zelf ook wel jammer, dat had beter gekund zonder dat het meer gekost zou hebben.

De pluspunten, en dat zijn er wat mij betreft voldoende, lieten mij milder oordelen dan de meesten hier deden

In het voordeel van de film zijn er de schitterende Ierse locaties, mooi in beeld gebracht, en de niet goedkoop aandoende decors.

De gevechten heb ik al veel slechter gezien in talloze soortgelijke Italiaanse producties, die in de jaren zestig de bioscopen overspoelden.

De aankleding liet ook weinig te wensen over.

De Romeinse soldaten zagen er overtuigend uit, en er was zelfs wat aandacht gegeven aan het tuigwerk van de paarden.

Zadels mogen dan niet echt zo hebben uitgezien in de tijd van de oude Romeinen, maar in de Italiaanse spektakelfilms zag je destijds doorgaans gewoon hedendaagse optuiging.

De romance tussen Justinian (Murray) en Salina (Carita) stoorde mij niet, en dat lag vooral aan de goede invulling door Carita.

Het acteerwerk was op enkele uitzonderingen na degelijk genoeg.

Alleen Donald Houston als de hoofdpriester van de Druïden legde het er duimendik (en storend) bovenop.

Andrew Keir (Octavian) was bij voorbaat geheid dik in orde, dat viel te verwachten, net als Niall MacGinnis (Tiberian)

Beide klasse acteurs.

Maar wat ik helemaal niet verwacht had was dat Carita (Carita Järvinen) zo goed zou acteren.

Het destijds bekende Finse modefoto-model had nauwelijks ervaring op dat gebied, maar dat was er niet aan te zien.

Ongetwijfeld een natuurtalent.

Hoe jammer dat ze slechts in een tweetal films speelde; en o.a. enkele aanbiedingen voor Bond films afsloeg.

Zoals gewend van Hammer waren er ook hier weer aardig wat mooie dames in beeld.

Nicola Pagett is daarvan wel de bekendste , en zeker ook mooiste actrice.

Spectaculair vond ik de wilde ritten met de strijdwagens.

Ook weer goed in beeld gebracht.

Meevaller dus, en dat is de beeldkwaliteit van de DVD eveneens.

avatar van joolstein

joolstein

Koning Priamus,(was dit een verwijzing naar de Griekse mythologie? Het was namelijk de laatste koning van de stad Troje) vader van Salina zeg op zijn sterf bed: " Net als je moeder zul je de Viking-koningin worden genoemd" maar eigenlijk zijn er geen Vikingen in deze film. Het is een maar een raar allegaartje. De film ontleent zijn verhaal aan de geschiedenis over de Keltische koningin Boudica. (waarom noem je de film dan ook niet zo?) Voor de liefde tussen Salina en Justinianus lijkt de opera Norma model te hebben gestaan en de Druïden roepen gek genoeg de Griekse god Zeus aan.

Enfin het wordt Hammer nog vergeven omdat er ook een paar brute scènes, één waarbij een groep mensen wordt verbrand in een kooi en één waar Salina wordt gegeseld, zijn te zien. De laatste wel met, naaktheid zonder het te laten zien. Echter de film is verder ook een beetje onevenwichtig. Het was verder best jammer dat de strijd-scènes erg kort waren. En de Keltische strijdwagen met zeisen op de wielen die de Romeinse soldaten uitdunt, was niet al te overtuigend.Waarom er zoveel camera-aandacht ging naar het 'Nubische meisjesslaaf' weet ik niet maar ze werd pijnlijk, duidelijk gespeeld door een blanke vrouw. Ik kan niet zeggen dat deze peplum-film van Hammer slecht was maar meer dan middelmatig vond ik ook niet!