132.177 gebruikers | 83.239 films | 30.183 regisseurs | 3.420.867 berichten | 4.774.028 stemmen

Harry Potter and the Sorcerer's Stone (2001)

Alternatieve titels: Harry Potter and the Philosopher's Stone, Harry Potter en de Steen der Wijzen

Harry Potter and the Sorcerer's Stone (2001)
3861 stemmen | gemiddelde 3,49
mijn stem:
Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten
Avontuur / Fantasy
152 minuten / 159 minuten (extended version)

geregisseerd door Chris Columbus
met Daniel Radcliffe, Emma Watson en Rupert Grint

De jonge Harry Potter woont na de dood van zijn ouders bij z'n oom en tante, waar hij slecht behandeld wordt. Op een dag krijgt hij te horen dat zijn ouders tovenaars waren, en dat hij uitgenodigd is om te gaan studeren aan de Hogwarts School voor Hekserij en Tovenarij. Verfilming van het eerste boek uit de succesvolle Harry Potter-reeks van J.K. Rowling.

gebruiker
bericht

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 1 december 2011, 3:19 uur
Toch maar met nog een halfje verhoogt, dus 4.0. Zonder twijfel de beste van de 8 die ik tot nu aan toe heb gezien.

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 11 december 2011, 13:16 uur
Voor de 3de keer gekeken denk ik zo. Tijdje terug dat ik Harry Potter 1 heb gezien en aangezien de bluray box is uitgekomen moet ik dus even de hele serie films gaan kijken. Harry Potter is geniaal en blijft geniaal, wat kan ik er nog over zeggen...

Topfilm.

» Laagste prijs voor deze film op Blu-Ray

gratis verzending

gratis verzending

exclusief € 1,95 verzendkosten

» alle winkels en formaten voor deze film

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 14 december 2011, 11:59 uur
Een topbegin van mijn favoriete filmserie!

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 8 januari 2012, 19:32 uur
Leuke film, maar niet super. Heb eerst alle films gezien en ben nu eens aan de boeken beginnen (ben niet zo'n lezer). De eerste film volgt redelijk het verhaal van het boek al zijn er wel een aantal verschillen, maar die vind ik niet storend. Het gaat net als in het boek vooral om het introduceren van de karakters en de wereld van tovenaars en nog niet zo om de spanning.
Het acteerwerk van Radcliffe is nog niet al te best, maar wat wil je op die leeftijd.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 26 januari 2012, 20:50 uur
Goed om es te zien,das alles.Kbegrijp al die heise errond niet hoor.

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 26 januari 2012, 21:39 uur
DDT schreef:
Goed om es te zien,das alles.Kbegrijp al die heise errond niet hoor.

Heisa? :o