Harry Potter and the Chamber of Secrets (2002)

Alternatieve titel: Harry Potter en de Geheime Kamer

Harry Potter and the Chamber of Secrets (2002)
2631 stemmen | gemiddelde 3,48
mijn stem:
Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten / Duitsland
Avontuur / Fantasy
161 minuten / 174 minuten (extended version)

geregisseerd door Chris Columbus
met Daniel Radcliffe, Emma Watson en Rupert Grint

Vlak voor zijn tweede jaar op de Hogwarts School voor Hekserij en Tovenarij wordt tovenaarsleerling Harry Potter door de elf Dobby gewaarschuwd dat zijn terugkeer op de school tot een ramp zal leiden. Harry gaat toch, en komt er achter dat hij nog steeds gehaat wordt door Professor Sneep en zijn klasgenoot Draco Malfidus. Er is echter ook goed nieuws: de beroemde schrijver Gilderoy Lockhart is de nieuwe Duistere Krachten-leraar. Na een tijdje worden enkele Hogwarts-studenten versteend aangetroffen... maar wie of wat is de oorzaak hiervan? Zelfs Harry staat niet boven verdenking.

gebruiker
bericht

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 8 november 2009, 20:09 uur
Ze zijn echt veranderd in die jaren zeg. Nu zien ze er echt nog als kinderen uit. Maarja dat waren en zijn ze nog.
Het verhaal is opeens heel anders dan deel 1 en er zit veel wisseling in het verhaal zelf.
Veel leuke en grappige momenten maar ook zielige en spannende stukken.
Echt een plus punt voor het einde!

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 10 november 2009, 23:07 uur
Gisteren deel 1 herzien, vandaag deel 2. Samen met PoA is dit mijn favoriete deel.

Deze film heeft dezelfde regisseur als het eerste deel, en dus is de uitstraling grotendeels hetzelfde. Dit levert weer een prima sfeer op en aller ziet er weer lekker magisch uit. De soundtrack van Williams is wederom uitstekend en sluit naadloos aan bij de beelden.

De drie jonge acteurs zijn duidelijk beter geworden t.o.v. het vorige deel. Er zijn natuurlijk nog wel wat aanmerkingen op hun acteren te maken, maar over het algemeen doen ze het toch heel aardig. Daarnaast is Kenneth Branagh een leuke toevoeging aan de cast als de ijdeltuit Lockhart.

Helaas zijn er weer een aantal scenes waarin het erg duidelijk te zien is dat er voor een blue screen wordt geacteerd. Toch levert Columbus een prima vervolg op zijn eerste potter film af, en CoS krijgt van mij dan ook 4,5 ster.

1,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 21 november 2009, 0:43 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Dit vind ik toch wel een stuk minder dan de eerste film. Niet dat die eerste van zo een geweldig niveau was, maar die was op momenten nog best wel leuk.
Bij deze ging ik echt naar de klok kijken, zo langdradig vond ik het. En dan werd de film ook nog eens vijf keer onderbroken voor reclame. Daar heb ik me echt kapot aan geërgerd. Maar daar kan Harry natuurlijk niets aan doen.

Ook hier wordt er een partijtje zwerkbal gespeeld en natuurlijk is Harry Potter weer diegene die de wedstrijd beslist in het voordeel van zijn team. Ik blijf die vliegende bezems maar niets vinden, maar in deze film zijn er zelfs vliegende auto's. Maar goed, het kan niet op, ik moet blijkbaar nog wennen aan het idee dat alles mogelijk is in een Harry Potter film. Maar dan blijf ik het vreemd vinden dat die auto helemaal vanzelf in het bos bij de spinnen komt om de helden te redden. Maar waarom rijdt die auto niet vanzelf keihard weer weg als de helden in de auto zitten?
Ik vond het maar een zwakke film waarin er ook nog eens slecht geacteerd wordt, vooral die Hermelien is vreselijk. Enkel de aanwezigheid van Dobby maakt het nog een beetje leuk. Verder vind ik dat de film minstens een uur te lang duurt. Desondanks zal ik de volgende delen ook zeker kijken als ze later eens op tv komen.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 24 november 2009, 13:20 uur
Ben nu alle zes delen op blu ray aan het zien (elke dag één).
Blijf ze met vlagen kinderachtig vinden.
Het verhaal is af en toe erg zwak.
Maar wel mooie beelden en een leuk sfeertje.
Toch nwel een voldoende waard.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 24 november 2009, 21:29 uur
De beste film uit de reeks tot nu toe van deze 6 delen ... want vanaf deel 3 komt deze reeks te duister alsof het kwade gaat winnen op het laatste

1,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 13 december 2009, 17:43 uur
Alles was goed aan de film, misschien een beetje een warrig verhaal maarja wat wil je als je zo'n dik boek moet verfilmen.
Goede acteerprestaties, goede special effects, matige verhaallijn, maar dit allemaal is professioneel om zeep geholpen door de regisseur: Chris Columbus. Schijf die naam op en zie nooit meer een film van hem.
Boek is 10 keer beter dan film. Spijtig gemiste kans

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 13 december 2009, 18:55 uur
Wat heeft Columbus dan verkeerd gedaan in jou ogen? En zo dik is dit boek nou ook weer niet. Volgens mij zijn de meeste dingen uit het boek ook wel verfilmd.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 13 december 2009, 19:10 uur
Het boek is idd niet dik, een 200 paginas dacht ik.

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 14 december 2009, 11:26 uur
254 bladzijden.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 22 december 2009, 19:46 uur
Vind Harry Potter gewoon geweldig! De films worden steeds beter, dat is duidelijk. Perkamentus is in de eerste 2 films toch wel meer zoals ik hem in gedachten had dan de Perka uit de andere films. Jammer dat hij er niet meer is.... ;(

Alan Rickman speelt weer geweldig, en de 3 hoofdpersonen worden ook beter.

Als je van Harry Potter houdt (wat iedereen hoort te doen) is het een heerlijke film om naar te kijken. ^O^

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 23 december 2009, 8:59 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Gisteren nog eens Harry Potter and the Chamber of Secrets opgezet, en wat blijft hij toch geweldig! De eerste keer dat ik hem in de bioscoop zag (net als deel 1) was ik al meteen verkocht aan de Potter-serie. Maar scenes als met die spinnen bezorgden mij destijds toch aardig wat kippenvel. Maar vooral de scene in de Geheime Kamer vind ik erg mooi in beeld gebracht (Tom Riddle onthult zich, de Basilisk die een paar keer aardig dicht bij Harry komt, spannend gewoon!) Natuurlijk zit er ook nog een flinke dosis humor in, loopt de film vlot, bleef mij het hele speelduur boeien en het einde is echt het prachtigste einde van de Harry Potter films tot nu toe.

Stem verhoogd naar een 4,5*.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 23 december 2009, 17:17 uur
Ik heb deze film gisteravond ook herkeken, en ik was minder enthousiast dan voorheen. Het was weer even wennen om naar de jonge acteurtjes te kijken, en hoewel hij nog steeds even grappig was als toen ik hem de eerste keer zag, werd ik toch niet opnieuw geboeid. Het is voor mij samen met 4 een van de mindere delen van deze reeks. Vanavond maar eens 3 kijken, die vond ik altijd het beste.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 23 december 2009, 19:48 uur
Het mooiste aan de boeken vond ik altijd dat je zelf heel de wereld erbij voorstelde, maar in de films wordt het dan toch anders ingevuld. Bepaald geen hoge beoordeling over voor deze, ik vond het Zwerkbal juist heel raar en ongeloofwaardig in beeld gebracht. Ook de rol van Tom Riddle wordt enorm slecht ingevuld.

Al moet ik vermelden dat de rol van Lockhart geweldig humoristisch is ingevuld.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 23 december 2009, 23:45 uur
Herzien, en ja.. het blijf echt heeeel spannend en supergoed gemaakt. Ik hou van de sfeer in deze film..

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 24 december 2009, 20:51 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Nog steeds lekker dat magische sfeertje, net zoals dat in deel 1 erin zat. Verder is het toch weer iets volwassener met scenes met die spinnen, de basilisk.
Het blijven leuke films, mooi gemaakt, en Smalhart is echt heel grappig hier moet ik zeggen. Ook Sneep blijft goed :)

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 25 december 2009, 22:35 uur
Mijn 1e lange film. We hadden ons verslikt in de tijd en we kwamen pas na 3 uur de bios uit.
De tijd was welbesteed, want het is een goede en spannende film en de beste uit de reeks!

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 1 januari 2010, 14:13 uur
Geweldige film! Spannend, humor, goeie sfeer, echt een topper! Ik vind het knapste aan de Harry Potter serie, dat een groot deel van wat ik bedacht had in mijn hoofd bij de boeken, ook zo in de film was. Filch was zelfs nog erger. Lekker lang, en ze laten er nog niet zo veel uit. Dit is zeker weten een topper!

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 8 januari 2010, 18:50 uur
Na het kinderachtige en saaie eerste deel is dit deel eigenlijk in alle opzichten een (lichte) verbetering. De film is nog altijd kinderachtig maar het is niet meer zo storend en bovendien is de film minder langdradig (behoudens de lange climax). Grint is geen best acteur maar Watson doet het wel leuk; Radcliffe is saai maar dat wordt aardig gecompenseerd door het personage dat hij speelt.

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 9 januari 2010, 11:40 uur
Leno schreef:

Ik vind de eerste 2 delen juist niet kinderachtig, de boeken zijn dan wel voor kinderen maar ook in deel 1 zitten er elementen in die je doen schrikken.

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 15 januari 2010, 19:50 uur
Mooie film, ik vond deze persoonlijk beter als de 1ste.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 26 januari 2010, 15:07 uur
Chris Columbus aan het roer betekent nog steeds een kinderachtig neigende film. HP en zijn homies zijn nog steeds een stel broekies, die maar niet volwassen willen worden. Wat overblijft is een lange 'tussenfilm' naar het betere deel 3 en 4.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 26 januari 2010, 15:12 uur
Vinokourov schreef:

In deel 1 was Harry pas 11 en in deel 2 was hij 12, hopelijk besef je dat erbij ;). Jij was zeker ook al verschrikkelijk volwassen op die leeftijd?

niet ingelogd

106.770 gebruikers | 63.880 films | 23.735 regisseurs | 2.462.255 berichten | 3.457.268 stemmen