Yip Man (2008)

geregisseerd door
Wilson Yipmet
Donnie Yen,
Simon Yam en
Siu-Wong FanEen waargebeurd verhaal dat zich afspeelt in de jaren ’30 in Fuoshan (China). Ip Man wordt door de hele stad bewonderd om zijn vechttechnieken en zijn integere levenswijze. Hij neemt als enige meester in de stad geen leerlingen aan en leeft een rustig, gelukkig leven. Wanneer de invasie van Japan een einde maakt aan zijn gelukzalige leven en het leven van al zijn stadsgenoten verandert de zaak. Een Japanse generaal daagt de verschillende meesters uit het stadje uit tot een gevecht. Ip Man is terughoudend en vindt het belangrijker om zijn gezin te onderhouden. Zijn houding verandert wanneer blijkt dat sommige gevechten tot de dood gaan...Deze film staat op nummer 130 in de top 250
» volledige top 250
3,0
[permalink] geplaatst op 18 februari 2012, 12:33 uurIk ben geen echte liefhebber van het genre, toch kon deze film mij veel beter bekoren dan het bijzonder zwakke Fearless met Jet Li.
Het eeuwenoude verhaaltje van onderdrukking wordt weer eens opgeborsteld, maar de film kijkt toch lekker weg door de leuke montage. De vechtscènes zijn natuurlijk het hoofdthema van de film.
Dieptepunt van de film was dat Ip Man alle arbeiders en zelfs meten van 85(!) de gevechtsport leerde. Bijzonder belachelijk. Geef mij dan maar meer verhalen en mythe's zoals het onevenaarbare
Hero
Al bij al toch vlot vermaak. 3*
2,5
[permalink] geplaatst op 25 februari 2012, 18:33 uurIk ben niet echt fan van dit soort films en ik weet nu zeker dat ik het ook niet ga worden. Want hoewel deze film mooi geschoten is en de gevechten erg goed gedaan zijn (gelukkig blijft de hoeveelheid wire-fu binnen de perken) is het verder een "draak" van een film,
De film bevat niet alleen veel cliches maar zet ze allemaal ook nog eens extra dik aan. De karakters zijn een-dimensionaal (Ip Man is integer en oprecht, zijn vrouw is toegewijd etc,), het acteerwerk stijf en de dialogen veel te plechtig.
Daarnaast wordt het verhaal, dat op zich nog wel te doen is, ook nog eens erg slecht verteld (meerder malen zijn opdringerige teksten nodig om uit te leggen wat er gebeurd is. wat is er gebeurd met "show don't tell) en is het weel heel erg mager verhulde pro-China propaganda.
Nee, deze film doet het voor mij duidelijk niet
4,0
[permalink] geplaatst op 21 maart 2012, 0:03 uurSterke martial arts film
4,5
[permalink] geplaatst op 21 april 2012, 20:39 uurWat mij betreft de beste martial art film! Zeer indrukwekkende vechtscénes, met uitzonderlijk veel zorg in beeld gebracht. De geluidseffecten zijn perfect en de soundtrack is ook van goede kwaliteit.