Apocalypse Now (1979)
Genre: Oorlog
Speelduur: 153 minuten / 202 minuten ("Redux") / 183 minuten ("Final Cut")
Alternatieve titels: Apocalypse Now Redux / Apocalypse Now: Final Cut
Geregisseerd door: Francis Ford Coppola
Met onder meer: Marlon Brando, Robert Duvall en Martin Sheen
Gesproken taal: Engels en Frans
Releasedatum: 18 oktober 2001
Bekijk via Videoland
Bekijk via CANAL+
Donderdag 12 maart in één bioscoop (Groningen)
Plot Apocalypse Now
"This is the end..."
Ten tijde van de Vietnamoorlog, wordt Captain Willard de jungle in gestuurd om Colonel Kurtz te vinden en te vermoorden. Kurtz heeft zijn eigen leger opgebouwd, en weigert nog naar de legerleiding te luisteren. Terwijl Willard de jungle in vaart, worden hij en de rest van de bemanning langzaam overvallen door de gevechten en gekte van de omgeving.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- Heart of Darkness (BoekMeter)
- Apocalypse Now (MusicMeter)
- Kijk op Videoland
Photojournalist
General Corman
Colonel Lucas
Bélon
Hmm kzit nog te twijfelen; of Arsenal - Barcelona of Apocalypse now.
Is het waard om zo'n film zo te kijken met al die reclames er tussen?
Ik hou niet bijzonder veel van voetjebal maar dat zou ik dus eerder gaan kijken dan Apocalypse Now met een vreselijk logo erdoorheen en om de zoveel tijd geschreeuw om 't een of andere product te verkopen.
aspro
Hij zei Veronica GIDS. Niet dat de film op Veronica is.
SORRY "FOUTJE"
ik moet de volgende keer beter lezen
Madecineman (moderator films)
Het boek van Conrad, Heart of Darkness, blijft sober overeind, waar deze film in barok ten gronde gaat.
Heb het boek van Conrad ook gelezen, is een goed boek maar de film deed me veel meer.
Het is ook niet zo dat Coppola Heart of Darkness wilde verfilmen hij gebruikte het slechts als leidraad bij het maken van Apocalypse Now. Verder stelt de film de zeer relevante vraag waarom mensen in staat zijn tot oorlogsvoering en verschrikkingen. Die vraag was in de tijd van Conrad actueel, in de jaren '70 en heden ten dagen nog steeds.
AGE-411
Hmm kzit nog te twijfelen; of Arsenal - Barcelona of Apocalypse now.
Is het waard om zo'n film zo te kijken met al die reclames er tussen?
Wtf, wie kijkt er nu naar Voetbal?
Belachelijkste sport ooit.
Bartt88
Beter keek je voetbal vandaag in plaats van tientallen minuten aan reclames. Sowieso, films op de commerciële zenders zijn gewoon niet leuk meer met zoveel reclame.
Wat een wedstrijd trouwens, schitterend.
Jessen0wnt
Als je je pauzes goed besteed met eten/drinken halen, ff msn checken, plasje plegen, dan valt het (bij mij) hartstikke mee. Helaas slaat de moeheid toe, tot nu toe wel een erg goede, en best schokkende film als je bedenkt dat dit allemaal echt is gebeurd. Ik zet het opname-systeem aan en kijk de rest morgen middag
jeffrey86
Ik vind het ook wel een aardige film! Alleen zwaar irritant die reclames in de rechterbovenhoek hele tijd :S
Daar ga ik nog even over klagen bij rtl denk ik.
Cassius
Moet zeggen dat ik de duur van de reclameblokken wel vind meevallen..
Bartt88
Tja, als de duur van een reclame kort is lijken het er vaak meer te zijn en als ze lang zijn komen ze minder vaak.
Ik kan er gewoon niet meer tegen want vooral bij lange films, zoals deze, raak ik er na een tijdje een beetje uit.
raymondo
Ik ook. Wil deze film toch maar eens goed gaan kijken. Even kijken hoe duur hij is op Bol.com. Want ik was eerlijk gezegd wel onder de indruk.
joerve
2e keer gegeven om em nog een kans te geven
De eerste anderhalf uur is nog wel goed, maar daarna val je in slaap.
raymondo
Misschien moet je van te voren wat meer gaan slapen. Of een sterke bak koffie gaan drinken.
DrummerDaan
Oké
De film is net afgelopen en ik dacht al de hele tijd; 'wanneer houdt het op?!'
Todat ik die '/ 202 minuten (Redux)' zag staan.
Ik vind actiefilms het leukst en ik had verwacht dat hier ook wat meer actie in zou zitten.
In het begin is het allemaal prima, maar als ze het laatste amerikaanse checkpunt gepasseerd hebben, vind ik het echt nergens meer over gaan.
Man, wat een geleuter van die generaal . Komt geen eind aan!
Zoals hierboven staat is dat misschien wel om de idioterie van de oorlog in beeld te brengen.
Ik had eerlijk gezegd een film verwacht met wat meer, makkelijke actie, zoals in Tears of the Sun, of die andere film dat ze door choppers gedropt worden en dan niet meer opgepikt kunnen worden, met veel napalm enzo (weet iemand welke film ik bedoel?).
Anyway, verder wel goed verhaal deze film, maar trok mij niet zo.
joerve
Als een film me boeit blijf ik wakker en heb ik geen koffie nodig.
Volgens mij had coppola een naald in zijn arm hangen toen ie deze film maakte. Het gaat echt helemaal nergens over. Na 3 uur banjeren in de jungle terwijl er vrijwel niks gebeurt heb ik het wel gezien.
DrummerDaan
Als een film me boeit blijf ik wakker en heb ik geen koffie nodig.
geef mij maar rambo 4
Nou, tussen die 2 zit nog wel wat denk ik maar ik ben het met je eens!
Bartt88
Ja, ik deel je mening een beetje, maar ik denk dat je deze film ook vaker moet zien, hoe zwaar dat ook moge klinken.
Deze film staat niet voor niks zo hoog genoteerd en er is denk ik ook een andere lading die de film heeft maar die je pas ziet als je 'm vaker ziet. Ik was ook wel nieuwsgierig waarom er toch zo hoog op deze film werd gestemd en moet zeggen dat ik 'm na de tweede keer al een stuk beter vond.
Wat me ook opvalt is dat deze film in veel top-tiens staat van veel filmfanaten, een beetje de elite hier zeg maar, en veel minder scoort bij de mensen die, met alle respect, minder films hebben gezien of van de oppervlakkige films als ''Tears of the sun'' houden. Ik denk dus dat je een beetje een filmoog moet ontwikkelen om deze film te kunnen 'begrijpen'.
Ik wil hier verder geen andere mensen op afvallen en het geldt ook zeker niet voor iedereen maar het is wel iets wat me opvalt.
Ook ik zelf moest af en toe oppassen om niet m'n aandacht te laten verslappen en stoorde me soms aan de wat te surrealistische situaties, maar al met al was ik toch wel gefascineerd door deze bij vlagen mooie, absurde en eindeloze filmtrip.
Ik sluit niet uit dat ik mijn stem over een aantal jaren met 1 ster heb verhoogd want, zoals ik al zei, ik heb denk ik meer filmervaring nodig om dit écht op waarde te kunnen schatten.
Thorak
.....maar als ze het laatste amerikaanse checkpunt gepasseerd hebben, vind ik het echt nergens meer over gaan.
Man, wat een geleuter van die generaal . Komt geen eind aan!
Juist om dat laatste stuk draait de hele film!

.....Anyway, verder wel goed verhaal deze film, maar trok mij niet zo.
Ik denk dat je het hele verhaal helemaal niet begrepen hebt...
Thorak
Volgens mij had coppola een naald in zijn arm hangen toen ie deze film maakte.
Een groot deel van de cast in iedergeval wel, Coppola mogelijk ook wel ja....
Het gaat echt helemaal nergens over.

Dobberen hoog uit en er gebeurt juist vrij veel de hele film door. Ik vraag me eigenlijk af of je deze film wel gezien hebt....
geef mij maar rambo 4
is inderdaad de enige zinnige reactie hier op...
Thorak
Het is zeker bij deze film toch redelijk duidelijk dat de gemiddelde puber een film als dit niet kan waarderen cq. begrijpen en gewoon een film met dom geweld wil zien. Beetje jammer dat het begrip "oorlog" daar ook vrijwel altijd voor word aangezien, terwijl hier juist erg sterke drama's mee gemaakt worden.
LimeLou
- 2048 berichten
Je hebt gelijk, ik zie dit vaak bij leeftijdsgenoten etc. ik ben zelf 15 en ik vind deze film echt briljant.
Thorak
Ja gelukkig zijn er nog wel een aantal jongeren die films als die wél kunnen waarderen
Anderen op latere leeftijd mischien ook wel en weer anderen niet, we kunnen tenslotte niet allemaal dezelfde (soort) films goed vinden.
Alleen blijf ik er moeite houden met opmerkingen als dat deze film nergens over gaat, er niets in gebeurt en geen verhaal heeft. Dan begrijp je de film gewoon niet of heb je 'm helemaal niet gezien.
Rosicky
Dat ben ik in ieder geval niet met je eens.
Allereerst vind ik het raar om het al dan niet begrijpen van een film af te schijven op iemands leeftijd. Ik ken mensen van 35 die dit saai vinden, en jongeren van onder de 16 die Apocalypse Now geweldig vinden.
En ten tweede zit er ook gewoon niet zoveel verhaal in Apocalypse Now. Dat kan je wel glashard ontkennen, maar deze film gaat vooral over het instorten van de hoofdpersoon. Veel verhaal is er gewoon niet.
Dat ben ik in ieder geval niet met je eens.
Nou, dat ben ik in ieder geval totaal niet met je eens.
Apocalypse Now beslaat toch nog wel wat meer verhaallijnen en verhaaltjes. Het verhaal van Kurz, het verhaal van Killgore, het verhaal van de Generals staff, het verhaal van de Bunnies, het verhaal van de Fransen, de verhalen van de bootgenoten, en natuurlijk is het ook een portret van (de surrealistische kant van) de Vietnamoorlog.
Daarbij storten er twee hoofdpersonen in....
PS. Ik geloof dat er gisteren gelukkig weinig mensen naar de TV uitzending gekeken hebben.
Jessen0wnt
Gisteravond ervoor gezeten, ik had al een paar weken geen goede film gekeken, net klaar met toetsweek, ik had behoefte aan een film.
Lange zit, en dacht slim te zijn om van 23:00 tot het einde op te nemen, vandaag bleek dat dus niet. Geen idee wat ik heb gedaan, maar ik heb niet opgenomen. Typisch weer iets voor mij. Binnenkort dan maar huren of kopen?
Voor zover ik heb gezien, vond ik hem voldoende. De film moet het vooral hebben van het heftige onderwerp en het verhaal. De beelden zijn mooi geschoten maar niet zo zeer spetterend, misschien wel voor die tijd. Al mag ik een tiener zijn, het verhaal aldus de film sprak mij wel aan en ik vond het heel goed. Ik denk wanneer ik de gehele film heb afgekeken, dat mijn oordeel zelfs nog stijgt: aangezien ik heb gehoord op een goede climax.
Tussenrating - 3,5*
chevy93
jacobz
Dat heeft niets met pubers te maken, maar met de tijd van tegenwoordig. In deze dagen worden er gewoon geen films meer gemaakt als deze.
Don MN
Jessen0wnt
Denk niet dat dit voetbal-homo ding veel met de film te maken heeft. Let it rest.

Vietnamoorlog-klassieker 'Apocalypse Now' zondagavond te zien op televisie

Amazon Prime Video verwijdert deze ijzersterke titels zeer binnenkort uit het aanbod

Henk Schiffmacher (71) liep 'vanwege zijn penis' een rol in klassieker 'Apocalypse Now' mis

Vietnamoorlog-klassieker 'Apocalypse Now' morgenavond te zien op televisie

The Godfather