Beste film ooit, gaat voor mij niet meer overtroffen worden. Van de week samen met mijn zoon gekeken......ik zal hem zelf al een keer of 30 gezien hebben. Eigenlijk ook echt een film die ik normaal gesproken alleen wil kijken, geen afleiding en geouwehoer om je heen, maar alles over je heen laten komen.
Alles klopt aan deze film. Gemaakt in een tijd dat er nog geen adhd kijkertjes bediend moesten worden, maar waar de tijd genomen werd om een film te laten zien.....en ja, met deze film zelfs nog meer tijd.
Ook nog eens de mooiste vrouw ooit....Claudia Cardinale in deze film is de perfecte vrouw, wat een schoonheid. Wat is het dan nu behelpen met al die graatmagere mokkels die je meestal ziet rondhuppelen in huidige films.
En ook nog eens de beste filmmuziek ooit!
Verhaal simpel? Ja, in essentie wel, maar er zit wel wat meer in de film dan dat. Op de achtergrond een land in opbouw, een deel van de wereld dat aan het veranderen is. De hoofdpersonages mannen van de oude wereld, die plaats moeten maken voor de vooruitgang. De film zelf een western, een genre dat ook plaats moest maken voor andere dingen.
En het bekende wraak thema, maar dan zo verschrikkelijk goed uitgewerkt en opgebouwd, daar kunnen de filmmakers nu nog een puntje aan zuigen. En de hele tijd vraag je je af, net als Frank, wat Harmonica beweegt. En dan komt dat einde, waar het duidelijk wordt, de confrontatie waar de film 2 1/2 uur naar toe werkt. En in volledige harmonie en perfectie gedragen door de muziek en de shots zijn ook om je vingers bij af te likken. Zo worden ze niet meer gemaakt. En dat voor zo'n toch al oude film, 3 jaar voor mijn geboorte gemaakt.
Het is dat ik al een heel verhaal heb neergezet, anders zou ik haast zeggen dat deze film zo mooi is dat het niet met woorden te omschrijven is.
Maar goed, het blijft een mening. Vraag het mijn vriendin en die zal zeggen dat het de saaiste film ooit is.....ze moet maar snel weer een avondje weg naar een vriendin, kijk ik nog wel een keertje film.