132.212 gebruikers | 82.817 films | 30.189 regisseurs | 3.421.985 berichten | 4.776.074 stemmen

locatie: Films » Pulp Fiction (1994) » Info

Misdaad
154 minuten

geregisseerd door Quentin Tarantino
met John Travolta, Samuel L. Jackson en Bruce Willis

Jules (Samuel L. Jackson) en Vincent (John Travolta) werken voor de machtige misdadiger Marsellus Wallace (Ving Rhames). Vincent komt in de problemen als hij Mia (Uma Thurman), de vrouw van Wallace, een avondje gezelschap moet houden. Ondertussen is Wallace verwikkeld in een deal met de bokser Butch (Bruce Willis), die Wallace belazert en er met z'n geld vandoor gaat.

Deze film staat op nummer 5 in de top 250
» volledige top 250

gebruiker
bericht

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 24 februari 2010, 16:54 uur
Ja maar Bambi 3 heeft uitglijders als verdriet. Toch jammer.

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 28 februari 2010, 12:42 uur
Geweldige dialogen, geweldig acteerwerk!
Ik kan zo vlug niks verzinnen wat er slecht aan deze film zou zijn, maar dat is waarschijnlijk ook de reden waarom deze op plek 5 in de top 250 staat.

» Laagste prijs voor deze film op Blu-Ray

Pulp Fiction (€ 12,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

Pulp Fiction (€ 13,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

Pulp Fiction (€ 14,99)
exclusief € 0,99 verzendkosten

» alle winkels en formaten voor deze film

pumpking
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 2 maart 2010, 18:50 uur
Ik ga hem vanavond voor de eerste maal bekijken en ga ff proberen te vergeten dat hij op plaats 5 staat, kwestie van niet ontgoocheld te zijn.

kramersietse
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 2 maart 2010, 19:04 uur
Het hoeft niet hoor, je mag hem ook links laten liggen, het lijkt wel een zware bevalling waar jij tegen op kijkt.

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 7 maart 2010, 11:59 uur
Beste film ooit _O_

Pluspunten: Mooi gefilmd, Pakkend verhaal, goed geacteerd, Boeiende personages, briljante oneliners, verrassende wendingen, bij vlagen gruwelijk grappig

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 7 maart 2010, 11:59 uur
Beste film ooit 4 sterren?

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 14 maart 2010, 10:20 uur
Heb deze film al een tijdje in mijn bezit en ben hem uiteindelijk toch maar eens gaan kijken omwille van de zeer goede kritieken. Wel ik moet zeggen hij is een beetje tegengevallen. Goede acteerprestaties daar niet van, maar het verhaal kan me niet echt boeien en daarbij duurt de film veel te lang.

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 21 maart 2010, 21:30 uur
2 aburex: je haalt de woorden uit me mond!

snap echt niet wat deze op plaats 5 doet :S
vond em echt doodsaai..

meer dan 2* haalt ie niet bij mij

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 23 maart 2010, 11:31 uur
DOODSAAI !!??! laat Quentin Tarantino het niet horen.

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 23 maart 2010, 11:36 uur
Saai :? ...
Tja, sommige mensen hebben nu eenmaal veel liever 120 ontploffingen per minuut. Ieder zo zijn smaak.

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 23 maart 2010, 12:03 uur
Dat zijn domme mensen.

Kevin13
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 23 maart 2010, 13:40 uur
Omdat hun smaak niet grenst aan de jouwe...

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 23 maart 2010, 18:21 uur
Juist.

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 24 maart 2010, 22:00 uur
ASman schreef:
Saai :? ...

Moeten ze lekker Rambo gaan kijken :p

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 24 maart 2010, 22:04 uur
Misdaad en Actie is toch een andere genre... hij heeft ook helemaal niet gezegd dat hij het 'actieloze' saai vond aan de film.

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 24 maart 2010, 22:07 uur
huVILEub schreef:

Daarom werd er ook gezegd: sommige mensen ;)

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 24 maart 2010, 22:08 uur
Waarom wordt en dan duidelijk doorgelinkt naar zijn bericht?

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 24 maart 2010, 22:14 uur
huVILEub schreef:
Waarom wordt en dan duidelijk doorgelinkt naar zijn bericht?
Nee, hoor. Anders had hij gezegd, alle mensen, ipv sommige mensen, ieder zijn eigen smaak.
Dus zijn smaak kan van alles zijn.

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 24 maart 2010, 22:15 uur
Ik heb het erover dat hij doorlinkt naar 'jeroen81'.

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 24 maart 2010, 22:19 uur
Dat lijkt me vrij duidelijk. Gezien zijn stemgedrag denk ik eerlijk gezegd dat hij er niet ver vanaf zit. Het probleem bij deze film is, en bij alle Tarantinofilms, als je niet tegen het (slappe) gelul van de personages kunt, ben je er gauw klaar mee.

Hakunamatafaka schreef:
Dat zijn domme mensen.

Ik snap ook niet waarom hij het doodsaai vind, maar dat kan. Je hoeft deze film niet per se leuk te vinden om slim te zijn. Iedereen heeft zo zijn eigen smaak en als die afwijkt van de jouwe hoeft diegene niet meteen dom te zijn, dat is zijn/haar mening.

huVILEub schreef:
Ik heb het erover dat hij doorlinkt naar 'jeroen81'.

Hmm.... denk het niet. Anders was er een quote gemaakt in het bericht.
Dus je kunt suggereren dat hij alleen het woord "Saai" ergens las en zijn reactie 'sommige mensen' gewoon algemeen was en niet perse gericht naar iemand die de film "SAAI" noemde.

Dat iemand dit saai vindt, moet ie lekker zelf weten.

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 24 maart 2010, 22:26 uur
Ik zeg nergens dat het erg is dat hij (of iemand anders) laag stemt. Juist niet.

En toch denk ik dat hij doorlinkt naar jeroen81... :p

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 24 maart 2010, 22:30 uur
huVILEub schreef:

Heb ik ergens beweerd dat je dat wel zei? :?

En toch denk ik dat hij doorlinkt naar jeroen81... :p

Als jij dat denkt, dan mag de ander ook denken dat iemand de film 'actieloos' en saai vond.

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 24 maart 2010, 22:33 uur
Ja, maar het doorlinken naar hem ligt meer voor de hand dan zijn reden. Het bericht komt 'toevallig' na een reactie op jeroen81.

En dat ik zei dat ik nergens had gezegd dat laag stemmen slecht was, was gebasseerd op 3 berichten die tussen onze discussie door daarop beginnen... misschien zie ik het iets te snel als een persoonlijke aanval :p.

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 24 maart 2010, 22:39 uur
huVILEub schreef:

Dat kan, maar dan ben je zelf ook aan het suggereren, terwijl je niet 100% zeker van bent dat die bericht bedoeld was naar hem.

Dus net als dat we niet 100% zeker zijn dat hij de film 'actieloos' vond.

Ik weet niet welke 3 berichten je bedoelt.

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 24 maart 2010, 22:44 uur
De berichten van Chevy93, Ajaxrulezzz (daarboven) en jou (daarboven).

En niets is 100% zeker, maar sommigen dingen liggen gewoon meer voor de hand.

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 24 maart 2010, 22:55 uur
huVILEub schreef:
De berichten van Chevy93, Ajaxrulezzz (daarboven) en jou (daarboven).

Volgens mij heb je deze reacties verkeerd begrepen. Er werd nergens gezegd dat jij blijkbaar erg vond dat er lage stemmen worden gegeven.

En niets is 100% zeker, maar sommigen dingen liggen gewoon meer voor de hand.

Sommige dingen wel, maar deze dacht ik niet.
je zei net dat er toevallig een reactie kwam nadat iemand het "Doodsaai" noemde. Toevallig was het Hakunamatafaka die daarna doodsaai opnoemde (maar uiteindelijk niet meende) en daarna kwam de reactie van ASman over "Sommige mensen".
Dus die kan het bericht gelezen hebben van degene voor hem en niet van Jeroen81 zelf.

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 25 maart 2010, 17:02 uur
Peter Ho schreef:

Heb ik ook al toegegeven, niet?

Peter Ho schreef:

Sommige dingen wel, maar deze dacht ik niet.

Waarom dan een vraagteken smiley erbij? Lijkt me toch te verwijzen naar jeroen81.

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 25 maart 2010, 19:24 uur
Peter Ho schreef:

Heb ik ook al toegegeven, niet?

Nee hoor, je zei: "misschien zie ik het iets te snel als een persoonlijke aanval". Dat klonk eerder een twijfel dan dat je het toegeeft.

pfff... Deze discussie wordt echt nutteloos.
De opmerking "Saai :?" is de enige voor de hand liggende verwijzing naar jeroen81. En niks anders.

Z'n tweede bericht "Sommige mensen" was waarschijnlijk bedoeld als mensen in het algemeen. Dat is eerder voor de hand liggend dan een reactie naar jeroen81. Anders was er wel een quote van jeroen81 in het bericht gezet.