Mimi wo Sumaseba (1995)

Animatie / Drama
111 minuten

geregisseerd door Yoshifumi Kondo
met de stemmen van Youko Honna, Takashi Tachibana en Kazuo Takahashi

Whisper of the Heart gaat over een jong meisje, Shizuku. Als er iets is dat Shizuku graag doet, is het lezen. Allerlei boeken werkt ze op een razend tempo door en in de plaatselijke bibliotheek is ze het meest te vinden. Wanneer ze weer eens een flinke stapel boeken leent, valt haar op dat in elk boek steeds een bepaalde naam staat van een jongeman die de boeken voor haar geleend heeft, een zekere Seiji Amasawa. Het toeval wil dat ze hem ontmoet. Tussen hen ontstaat een grote vriendschap, waarbij ze niet alleen de Seiji beter leert kennen, maar ook zichzelf. Zo komt ze er achter wat ze wil doen in haar leven en schrijft ze haar eerste eigen verhaal.

gebruiker
bericht

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 3 januari 2009, 20:17 uur
Erg mooie film. Het begin was "aardig" maar het verhaal werd steeds sterker. Film kan een positief effect hebben op je eigen zelfbeeld.

Het is het waard om er naar te kijken.

3.5

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 26 februari 2009, 23:30 uur
Inderdaad... schitterende film, pure magie!

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 4 maart 2009, 22:16 uur
Alweer wat jaartjes geleden toen ik deze voor het laatst zag, maar ook nu weer volop genoten. Totaal naïef, speels en liefdevol, met een erg ontroerende kern en zulks mooie sfeerschetsen dat dit gewoonweg diep weet te raken. Over magie in een wereld vol twijfel en beproevingen (hoe klein dan ook). Bravo.

(Van de zomer komt hij zeker weer langs, dan voelt die atmosfeer nog nét dat beetje accurater!)

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 23 oktober 2009, 19:05 uur
Een leuke film waarbij ik de tienerverliefdheid wel herkende (vanuit de andere sexe dan). Het verhaal doet niet onder voor een life-actionfilm, in deze Ghibli zit de magie in de fantasie van een jong meisje, niet in de realiteit van het verhaal. Een lieve film!

niet ingelogd

109.066 gebruikers | 64.642 films | 23.981 regisseurs | 2.516.048 berichten | 3.549.299 stemmen