menu

Hier kun je zien welke berichten Combustibility als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Last Exorcism, The (2010)

4,0
Na veel slechte reacties en een aantal positieve reacties wist ik niet zo goed wat ik van The Last Exorcism moest verwachten. Uiteindelijk hebben mijn vriend en ik de film gister toch bekeken. Mede doordat ik een enorme horror fan ben, kon ik het gewoonweg niet laten.

De film in het geheel geeft mij een gemend gevoel. De film begint aardig, het is even wennen de docu style, maar dat pakt uiteindelijk goed uit. Het begint allemaal redelijk lachwekkend, je ziet hoe Patrick Fabian een rol speelt van een priester die eigenlijk zijn geloof is verloren. Dat hij verteld dat men vaak een IDEE heeft van dat men bezeten is en dat zijn spel daarbij hun helpt te DENKEN dat de demon verdreven is. Je ziet namelijk hoe hij alles in scene zet. Wat ik overigens een erg leuke touch vond aan het geheel.

Nadat je dat allemaal gezien hebt, merk je eigenlijk dat er toch iets niet goed is met het meisje. Je begint je af te vragen, of zij misschien geestelijk niet helemaal in orde is. Haar broer komt over als iemand die niet helemaal 100% is, en later blijkt haar vader ook een zuiplap te zijn. Hun moeder is aan kanker overleden, dus het was een zware periode voor d'r geweest.

Ashley Bell, halverwege de film zei ik nog tegen mijn vriend "Wat kan dat meisje haar rol goed neer zetten". Die blikken in haar ogen, de manier waarop ze het overbrengt. Van schattig meisje tot demonisch bezeten figuur. Dat schattige vond ik alleen in het begin een beetje vervelend. Haar vader vond ik ook goed neer gezet.

Tegen het eind aan had ik me al allerlei diverse soorten eindes in mijn hoofd afgespeeld. Echter, dit einde was er eentje die ik dan toch net niet verwacht had. Dit gaf mij juist het gemengde gevoel. Ik wist niet zo goed wat ik er nou van moest maken. Ergens vond ik het een goed einde, maar aan de andere kant gaf het mij geen bevredigend gevoel. Is de priester van de plaatselijke kerk nog ergens voor aangekeken? Heeft hij haar zwanger gemaakt, of komt het tocht door de demon? Hoe verloopt het gevecht van de priester tegenover de demon? Is het wel een demon? etc etc. De tekeningen van 'Nell' waren uiteindelijk wel uitgekomen.

Al met al vond ik het geen slechte film, ik zal hem zeker nog eens een tweede keer kijken. Je moet niet verwachten dat dit een full time exorcist achtige film is, want dat is het zeker niet. Dit is het type film daar moet je van houden, en is zeker niet voor iedereen weg gelegd.

Mede door de goede rol van 'Nell' geef ik de film 4*.

Precious (2009)

Alternatieve titel: Precious (Base on Nol by Saf) (Based on the Novel 'Push' by Sapphire)

3,5
Deze film is er toch een waar ik even bij stil ga staan. Dit kan zomaar gebeuren in het leven van iemand die ik niet ken, of misschien juist wel ken maar het zo goed verschuilt. Sterk acteerwerk, niet alleen van Mo'Nique maar de gehele film door. Ik krijg echt te doen met 'Precious'.

De weg-droom-scenes passen perfect in de film. Precious droomt er alleen maar van. Zodra ze ook eenmaal eindelijk de dingen los laat en verteld wat er mis is, neemt ze eindelijk de touwtjes in handen.

Film kijkt lekker weg. Nergens had ik het idee van, wanneer komt het einde nou eens?

3,5*

Prey (2007)

1,0
Het verhaal sprak mij aan, maar na deze film te bekeken te hebben heb ik maar een woord over: 'irritant'. Eigenlijk zou ik er twee woorden van moeten maken 'Verschrikkelijk irritant'.

De leeuw zit boven op de auto, laten we lekker met zijn allen door blijven schreeuwen en ons echt als prooi gedragen!. Dat kleine jochie is ook niet al te snugger 'Wat is er met onze gids gebeurd?? Nadat ie voor z'n ogen opgevreten is door leeuwen en mee gesleurd is - dat jochie is echt wel oud genoeg om dat te beseffen. Ach, doet dat jochie zijn stiefmoeder eer aan laat ik even lekker met VOL GAS door het gebied heen rijden zonder enig idee te hebben waar ik heen rijd en laat ik VOORAL van het pad af gaan, niet remmen en ons lekker vast zetten!. Dan heb je nog dat irritante puberale tienerfiguur die natuurlijk overal tegen in gaat - 'Bepaal jij dat?!?!?!' - Ow, ow wat mis ik mijn moedertje!.

Natuurlijk gaan ze pas beginnen met zoeken na bijna een dag!. Terwijl die gidsen binnen zoveel tijd toch wel weer terug zijn. Vervolgens komen ze stropers tegen. Ze vragen dan om water. Een van deze gasten is dan nog zo vriendelijk om dat irritante puberkind d'r heen te brengen, gaat ze vervolgens zeiken dat ze wat nodig heeft om het water in mee te nemen. Je weet toch verdomme dat je om water ging vragen? Waarom neem je dan je fles niet mee? En dan vervolgens bij de auto nog een zo'n ding uit dr klauwen laten vallen. Oh ja, volgens mij word ter altijd verteld in elke survival programma dat je juist niet water uit een poeltje moet drinken, maar alleen stromend water. Met de regen stort bui, hou die fles gewoon buiten het raam, zoveel regen viel er..

Nee, dit is echt een verschrikkelijke film. Natuurlijk zijn er wel vaker films die irritant of totaal niet realistisch zijn, maar hier kon ik me echt niet mee vermaken.

Tourist, The (2010)

1,5
The Tourist, zonde van mijn tijd. Het einde zag ik mijlenver al aankomen en werd telkens maar weer bevestigd. Het kon mij ook nergens echt boeien, ik betrapte mezelf er telkens op dat ik naar mijn telefoon wou grijpen om ook maar iets anders even te kunnen doen.

De rol van Depp vond ik persoonlijk erg tegen vallen. Laat hem maar lekker de rare/wazige rollen spelen, dat pakt voor Depp beter uit. Jolie's rol is alleen maar mooi proberen te zijn. Er was hier en daar nog humor in verwerkt, alleen pakte dat bij mij niet goed uit. De "actie" vond ik ook lang zoeken. Hier en daar waren er natuurlijk stukken dat er wat actie in voor kwam, maar het bleef bedroevend.

Nee, het is duidelijk, dit is niet mijn film. 1,5*