menu

Hier kun je zien welke berichten OliverDogg als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Darwin's Nightmare (2004)

1,0
De docu toont wel aan dat er veel honger en armoede is, maar faalt om duidelijk te maken waarom, hij insinueert alleen maar, en kan niets hard maken. Ik stel me nog steeds de vraag waarom die mensen niet gewoon zelf wat vis proberen te vangen. Zoals eerder gezegd is het belang van aids in deze docu mij ontgaan, hoewel ze er heel lang bij hebben stilgestaan.
Wat de wapens betreft slaat de docu de bal ook helemaal mis, een piloot zegt dat hij ooit eens tanks vervoert heeft, maar dat was naar een ander Afrikaans land en we weten niet voor wie de tanks bedoeld waren, heel vaag dus, maar nu moeten wij veronderstellen dat de kapitalisten oorlogje spelen in Afrika. Het feit dat er welgeteld 1 journalist geïnterviewd is geweest die er iets over geschreven heeft overtuigt me ook niet echt.

Valkyrie (2008)

3,5
Ik ben hem net gaan kijken en vond het een heel goede film. De eedaflegging in het begin was chique, maar ze hadden Tom Cruise geen Duits moeten laten spreken vind ik. De taal vind ik eigelijk ook geen probleem, en in tegenstelling tot anderen heb ik nooit het gevoel gehad dat ik naar de Amerikanen zat te kijken. Af en toe zat er een Brits accent tussen, maar daar ga ik niet op zitten vitten.
Ik kende de geschiedenis al, wat het denk ik makkelijker maakte om het verhaal te volgen. Mijn vrienden konden ook volgen, maar als er gezegd wordt dat deze kerel dood moet en dat die andere kerel gearesteerd moet worden enzo weten ze dus totaal niet wie dat zijn en waarom. Daarom vind ik het dus een voordeel dat je al wat achtergrondkennis hebt als je deze film gaat kijken.
Het einde was voor mij ook spanned hoewel ik wist hoe het zou aflopen, op een bepaald moment klopte m'n hart in mijn keel van de spanning.

4.5*