menu

Hier kun je zien welke berichten Robertdeniro als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Achtste-groepers Huilen Niet (2012)

Alternatieve titel: Cool Kids Don't Cry

4,0
Ontroerende film die je raakt. Respectvol, niet overdreven en behoorlijk realistisch. Sommige verhaallijnen zijn wat cliché maar dat maakt niet uit. Je blijft geboeid en leeft mee met Akkoe die heel optimistisch is, maar ook haar ups en downs kent. Je krijgt een goed beeld wat het betekent om in een klas een kind te hebben dat kanker heeft in al haar facetten. Nogmaals: een film die de moeite waard is om te kijken, 4 sterren waard.

Alles Is Familie (2012)

3,0
Heel goede film, een excellente Carice en een ADHD Thijs Romer die de film dragen. Romantiek en familietragiek prachtig verfilmd. Het verhaal is eenvoudig, goed te volgen en kent voorspelbare, maar goed in beeld gebrachte wendingen die respectvol gebracht worden. De 2 uren meer dan waard! Ga hem zeker nog een keer kijken.

Brave (2012)

3,0
Grappige, mooie animatie. Dun en voorspelbaar verhaal. Traditionele clash tussen moeder en dochter die uiteraard op het laatst weer wordt hersteld. Vader is wel heel cliché, overigens wel leuk.
Kortom anderhalf uur licht verteerbaar vermaak voor gezin met jonge kinderen

Davy Crockett: King of the Wild Frontier (1955)

1,5
Ja wat moet je hiervan zeggen: mooie kleuren, nostalgiegevoel? Maar eigenlijk was deze voor mijn gevoel alleen maar leuk toen ik klein was. Mijn god: de oubolligheid ten top, stereotiep, nep, slechte humor, misplaatste karakters. Probeer het maar, toch beter van niet.

Don (2006)

Alternatieve titel: Off-Side

2,5
Beetje cliché en alles waarvan je verwacht dat het gebeurt, gebeurt ook. Toch is het de anderhalf uur wel waard en zitten er met name grappige momenten in de laatste wedstrijd tegen de kakkerds met de scheids in het korte broekje.... Kortom: clichématig, maar wel leuk.

El Dorado (1967)

3,5
Leuk stuk jeugdsentiment met genoeg humor. Mijn kinderen vonden hem ook leuk, Mississippi met zijn "kanon" stal de show, samen met de Sheriff die zich iedere keer weer afvraagt wie die jongen met de hoed eigenlijk is... Leuk!

Flight (2012)

3,5
Denzel slaagt er in om een verlopen type op geloofwaardige wijze neer te zetten. Je begint je ook te ergeren aan zijn gezuip, wat wel realistisch over komt. Boeiende film die actie en drama in die volgorde combineert. John Goodman steelt overigens grandioos de show als drugsredder in de nood. Einde wel wat over the top, maar film is absoluut de moeite waard!

Hateful Eight, The (2015)

Alternatieve titel: The Hateful 8

1,0
Tarantino is een naam, dan verwacht je wat. Mijn god wat een bullshit film. Anderhalf uur voor er iets gebeurt... Jackson speelt prima, dat was het ook. Een Tarantino fan houdt het vol, de meesten niet.

Irishman, The (2019)

3,0
Ik ben een de Niro fan, logisch gezien mijn alias. Al Pacino is ook een geweldige acteur. Mooi in deze film te zien is dat Joe Pesci geweldig een "intelligente gangster" kan neerzetten, dat doet hij goed. Ik heb de film bekeken maar weet niet goed wat ik ervan moet vinden. Hij was boeiend, maar pakte me niet echt. Onderbouwing lukt me ook niet, de verhaallijn was te volgen, zat logisch in elkaar, Cuba, casino's Mafia, relaties, rol van Hoffa allemaal te volgen. Was het nu een goede film voor mij, was het 3,5 uur waard? Ja als je van de Niro en Pacino houdt en geschiedenis boeiend vindt. Nee als je van een vlot verhaal houdt waarin gebeurtenissen elkaar snel opvolgen. Voor degenen die hem nog moeten gaan zien: zorg voor een comfortabele stoel en geef de opbouw van het verhaal minimaal 45 minuten. Dan is het aan jezelf of je deze uitkijkt of niet.

Jobs (2013)

2,0
Om wat zicht te krijgen op die wereld aardig, maar dat is het dan ook. Na 5 minuten heb je het hoogtepunt gehad: de aankondiging vd ipod, die was leuk. De rest van de film is onsamenhangend, zonder diepgang, er gebeurt maar wat. Iedereen om Jobs wordt ouder, hij nauwelijks. Kort samengevat: ondanks mijn beroepsinteresse een teleurstellende langdradige film met spaarzame aardige momenten.

Leve Boerenliefde (2013)

Hoe erg kan een film zijn en hoe slecht? Deze film is van een onbenulligheid die je je eigenlijk niet kunt voorstellen. Zelden zoveel clichės en voorspelbare scènes in een film gezien. Eigenlijk kan dit gewoon niet. Er zitten sommige leuke scènes in van bijv Jamai maar dat is het ook wel. Mijn jongste zoon vond die superman wel leuk en dat zegt ook alles over de film. Voor anderhalf uur zorgeloos slapen op de bank terwijl je jonge kinderen kijken is hij zeer geachikt en dat is het.

Love Actually (2003)

4,5
De ultieme feelgoodmovie! Geweldig, er zit alles in:humor, tragiek, oude narren, gekken, puberteit, zotheid, verliefdheid, clichés, gewoon TOP.
Deze wordt niet overtroffen: Colin Firth superb, Hugh Grant op zijn meest charmante wijze, vooral als hij op de melodie van Jump van The pointer sisters de trap afkomt, Emma Thompson als de oprechte, sterke maar helaas bedrogen vrouw. Heb hem al 6 keer gezien en hij blijft geweldig, ZIEN dus! 4,5 ster, want meer geef ik in principe niet.

No Escape (2015)

1,0
Waardeloze film, met een grote W. Heel veel ongeloofwaardige scènes, slecht acteren. Brosnan had blijkbaar schnabbel nodig. Aziaten worden neergezet als moordlustige idioten, zullen ze niét blij mee zijn. Overslaan dus.

Olycksfågeln (2010)

Alternatieve titel: The Jinx

Verhaal goed opgebouwd, je moet er wel "bij" blijven. Triest, maar prima plot. Wat de oplichting van de hoofdinspecteur met het verhaal te doen heeft blijft me onduidelijk. Komisch, maar toch.

Piet Kluit, een Man met Ballen! (2009)

2,0
Geen hoogvlieger, toch vermakelijk als je niet let op acteertalent, maar het puur ziet als voetbalsatire. Die trainersjas, Bokkie als fenomeen, het totale overacten als trainer langs de lijn... Kostelijk als je ervan houdt. Ergerlijk als je dit als een echte fim beschouwt.
Volgens mij een aanrader voor op de beamer binnen een voetbalvereniging waar de helft al aangeschoten is...

Raise the Titanic (1980)

1,5
Matige film, kan niet echt boeien. Cliche matige hoofdpersonen, zelfs Anne Archer valt uit de toon. Dirk Pitt in de boeken van Cussler zou een uitraling moeten hebben... In deze film het niveau schoonzoon die je net niet wilt... Overslaan of je moet echt SF over de Titanic willen zien...

Tourist, The (2010)

2,5
Onderhoudend, maar matig. Lokaties mooi, dun verhaallijntje, leuk plot. That's it.