menu

Via deze pagina blijf je op de hoogte van recente stemmen, meningen en recensies van Kind.of.human. Standaard zie je de activiteiten in de huidige en vorige maand. Je kunt ook voor een van de volgende perioden kiezen: januari 2018, februari 2018, maart 2018, april 2018, mei 2018, juni 2018, juli 2018, augustus 2018, september 2018, oktober 2018, november 2018, december 2018, januari 2019, februari 2019, maart 2019, april 2019, mei 2019, juni 2019, juli 2019, augustus 2019, september 2019

The Mercy (2018) 3,5

7 augustus, 00:27 uur

Film die mij van begin tot eind voldoende kon boeien, al is het wat lastig om Colin Firth te zien als grote avonturier, niet echt een rol die bij hem past, maar het jaren '60 sfeertje dan weer wel, en hij doet het best aardig, bovendien maakt Rachel Weisz veel goed. Door de recensies van de collega's bovenstaand, ga ik wel Deep Water uit 2006 kijken, ben erg benieuwd.
The Mercy is voor mij toch wel 3.5* waard.

» details   » naar bericht  » reageer  

Replicas (2018) 1,5

5 augustus, 22:39 uur

Keanu Reeves. Niet de acteur die het nou moet hebben van zijn grootse, meeslepende spel, wat mij betreft. En dat laat hij hier weer eens meesterlijk zien (toch nog iets waar hij goed in is). Wat een houterige presentatie en spel, ik vond het niet om aan te gluren, vooral de scenes waarin hij de emotie verdriet moet spelen, sjezus mina, neem me even niet kwalijk, zelfs mijn moeder kan meer emotie naar me overbrengen (en geloof me, dat wil heel wat zeggen). De tegenspeler 'Ed' die toch ook echt niet de sterren van de hemel speelt, speelt hem met gemak van het scherm.

En ben het helemaal met Chaffie eens dat er teveel achter elkaar gebeurt, zonder dat er voldoende wordt uitgewerkt, het komt op mij enorm afgeraffeld over, alsof de regisseur achter de camera een vervelende buikloop had en de acteurs in een moordend tempo de scenes laat afraffelen tussen elke 2 wc bezoeken in.

En er zaten allerlei scenes in die in andere films ook voorkomen, en daar al veel beter zijn gedaan (bijvoorbeeld de bediening van het glazen scherm door Tom Cruise in Minority Report uit 2002, ben geen fan van Tom Cruise maar die acteert (daar) echt veel beter, en de scene lijkt er globaal enorm veel op, maar Cruise is daar behoorlijk geloofwaardig, terwijl bij Reeves' uitvoering het maar een slappe, ongeïnspireerde, hap-snap vertoning is die mij geen moment meesleept, ik zit eerder echt met kromme tenen van de irritatie ernaar te kijken).

Tenslotte nog de vele onlogische sleutelmomenten (dan wel van die 'toevalligheden' waarvan je denkt, 'dat komt wel heel goed uit zeg', of juist 'waar halen ze dat nu ineens vandaan' etc.), maakt het voor mij zeker geen aanrader.

Inderdaad een interessant onderwerp, maar er had veel en veel meer mee kunnen worden gedaan, en het had allemaal veel beter kunnen worden uitgewerkt en veel invoelender moeten worden geacteerd.
Een smakeloze pan waterige soep met 3 kleine gehaktballetjes en 5 sliertjes vermicelli (bestaat dat nog?) erin.

Ik kan hier niet meer dan 1.5* voor geven. Sorry voor de Reeves fans etc.

» details   » naar bericht  » reageer