menu

Hier kun je zien welke berichten Rickazio als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Commuter, The (2018)

4,0
Knap acteerwerk, geloofwaardig gespeeld, ondanks wat lastig uit te voeren idee. Neeson is altijd de moeite waard om te checken, kun je van weinig acteurs zeggen. Spannende actie, geen moment verveeld (ook zeldzaam tegenwoordig) en je denkt aldoor van wat gaat er nou gebeuren of hoe komt hij hier in godsnaam uit. Puike actie/drama film! 4/5*

Death Wish (2018)

Alternatieve titel: Doodsdrift

4,5
Kom net uit de bioscoop. Echt een goede film die je van A tot Z laat boeien door het geloofwaardige verhaal. Het acteerwerk is goed en de relaties van de personages zijn ook leuk ingevuld. De setting is gaaf: in Chicago, en de omgeving wordt op een originele manier betrokken door bijv. radio en tv-stations. Het filmwerk is ook technisch goed van close-ups naar helicopter-shots van de stad Chicago, erg mooi gedaan.

De interactie tussen de personages zoals de politie met de protagonist is ook leuk gedaan. De protagonist heeft ook een duidelijke antagonist. Het is ook een leuk en actueel onderwerp, second amendment oftewel wapenbezit, dat de film extra lading geeft.

Het is geen standaard actiefilm met snel knalwerk maar eerder een goede misdaad/drama film. Absoluut een aanrader om even te gaan kijken op een avondje, vandaar mijn hoge score: 4.5*

Replicas (2018)

0,5
Dit is de meest debiele over de top film ooit. Zou verboden moeten worden zo slecht!

Enorm complexe onderwerpen even simpel behandelen in een garage, even een stukje gedachte wissen, even simpel jezelf in een robot verplaatsen als het uit komt. En die GPS tracker op die oude tablet ontwijken... Man wat slecht, hoe bedenkt iemand zoiets. Dit is nog slechter dan Koefnoen.

Shawshank Redemption, The (1994)

3,0
Goede drama, klein beetje onrealistisch hoe die in de bak komt en er weer uit komt, maarrr... wel een goede film. maar niet mijn nummer 1.