• 9.369.876 stemmen

Teenage Mutant Ninja Turtles (2003-2009)

7 seizoenen

Ontwikkeld door: Kevin Eastman, Peter Laird en Lloyd Goldfine

Met onder meer: Michael Sinterniklaas, Vinnie Penna en Sam Riegel

Oorspronkelijke taal: Engels

Release datum: zaterdag 8 februari 2003

Eerst uitgezonden op: FOX (Verenigde Staten)

• Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Teenage Mutant Ninja Turtles

Vier schildpadden komen in aanraking met ''ooze'', een groene, radioactieve substantie die hen in mensachtige wezens verandert. Meester Splinter, een rat die ook met de substantie in contact kwam, leert hen de kunst van ninjutsu. Leonardo, Raphael, Donatello en Michelangelo zijn nu klaar om de strijd aan te binden met het kwaad. Shredder is hun aartsvijand, aangezien hij Splinter's meester, Yoshi, vermoord heeft. De Turtles raken betrokken in een reeks gecompliceerde gebeurtenissen om erachter te komen wie of wat de Shredder eigenlijk is.

Meningen over Teenage Mutant Ninja Turtles

avatar van tommykonijn

tommykonijn

zondag 14 februari 2016
Teenage Mutant Ninja Turtles seizoen 1 Deze versie van Teenage Mutant Ninja Turtles is het ultieme jeugdsentiment voor mij. Daar waar anderen fan waren van Pokémon, Yu-Gi-Oh! of Avatar: The Last Airbender, was TMNT altijd mijn favoriete serie. Ik had alles: de videogames, het speelgoed en hetgeen wat in Nederland op dvd was uitgekomen had ik ook in bezit. Het leidde er ook toe dat ik in aanraking kwam met de serie uit '87 en met de films uit de jaren '90, maar toch, ondanks dat ik ook hier met volle teugen van genoot, is qua amusementswaarde niks meer voor mij in de buurt gekomen van deze variant uit 2003. Ik ben de serie inmiddels aan het herbekijken en ik vind het nog steeds erg goed. Wat dat betreft denk ik dat deze serie een stuk beter te behappen is voor de volwassen kijker dan de variant uit 1987. Doordat het meer gebaseerd is op de originele stripboeken, is het immers allemaal wat duisterder en serieuzer. Dit hoeft uiteraard niet per definitie voor iedereen een pluspunt te zijn, maar ik vind het erg goed uitpakken. Er is desalniettemin nog steeds genoeg ruimte voor humor (voornamelijk afkomstig van Michelangelo) en luchtigheid. De karakterontwikkeling vind ik daarnaast ook sterk gedaan: iedere Turtle is uniek en dat komt hier heel duidelijk naar voren. De animatiestijl is me altijd goed bevallen en de actiescènes worden regelmatig behoorlijk gaaf in beeld gebracht. Tevens prijs ik de schrijvers voor de originele verhaallijnen en hoe men erin slaagt een bepaalde overlap te creëren tussen meerdere afleveringen en, uiteindelijk, seizoenen. Bovendien is ook de stemmencast, zowel de Amerikaanse als de Nederlandse, in orde. TMNT is een serie waar ik ongelofelijk veel plezier aan heb gehad en eigenlijk ook de enige animatieserie die ik nog steeds probleemloos kan kijken. Seizoen 1 vormt een mooie basis voor wat later nog verder uitgewerkt wordt in de vervolgseizoenen. Zelfs 'filler' afleveringen als 'Nano', 'The King' en 'Lone Raph and Cub' worden netjes uitgewerkt en weten zeker niet te vervelen. Het seizoen eindigt met een ijzersterke cliffhanger, die je met een hoop vragen achterlaat en tevens uitermate nieuwsgierig maakt naar het tweede seizoen. Alle lof voor deze serie, die voor mij altijd al op en top vermaak is geweest en dat nog steeds is. 5*