• 9.370.388 stemmen

Our Great National Parks (2022)

Documentaire | 1 seizoen

Ontwikkeld door: Tonia Davis en James Honeyborne

Met onder meer: Barack Obama

Oorspronkelijke taal: Engels

Release datum: woensdag 13 april 2022

Eerst uitgezonden op: Netflix (Nederland)

• Netflix Bekijk via Netflix
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Our Great National Parks

Vijfdelige documentaireserie die de kijker uitnodigt om de kracht van 's werelds grootste en mooiste nationale parken en open, wilde ruimtes, die als natuurlijke habitat voor velerlei dieren dienen, te ontdekken, te ervaren en te vieren. Deze parken zijn verdeeld over alle vijf de continenten op aarde, en hebben elk hun eigen interessante, wilde bewoners, uitzonderlijk groot of bijzonder klein, met elk hun boeiende leven. Ook exploreert deze serie de relatie van de mens tot de wildernis.

Acteurs en Actrices

Meningen over Our Great National Parks

avatar van CellarDoor

CellarDoor

donderdag 12 mei 2022
Our Great National Parks seizoen 1 Veel natuurdocumentaires en series van de laatste jaren bevatten veelal dezelfde beelden en onderwerpen, waarbij ook het verwoestende effect van de mens vaak de boventoon voert. Met Our Great National Parks eindelijk weer eens wat verfrissende beelden, met de National Parks wereldwijd als hoofdlijn. Daarbij gelijk de focus wat meer op wat de mens allemaal ook doet voor natuurbehoud. Ziet er erg goed uit! Obama als narrator ietwat mindere keuze.. af en toe toch even het gevoel dat ik naar een politicus zit te luisteren, maar niet heel storend.
avatar van james_cameron

dinsdag 11 februari 2025
Our Great National Parks seizoen 1 Bijzonder fraai in beeld gebrachte vijfdelige documentaireserie van Netflix, voorzien van de prima voice-over van Barack Obama. De nationale parken die aan bod komen lijken een beetje lukraak gekozen, maar afgezien daarvan valt er weinig op de reeks aan te merken. Vooral de afleveringen over Patagonië en Monterey zijn erg mooi. Het camerawerk is van hoog niveau en ook voor de rest ademt het allemaal kwaliteit.