• 9.370.274 stemmen

Ontwikkeld door: John Francis Larkin en Richard Lewis

Met onder meer: Lee Marvin, Paul Newlan en Morris Ankrum

Oorspronkelijke taal: Engels

Release datum: vrijdag 20 september 1957

Eerst uitgezonden op: NBC (Verenigde Staten)

• Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot M Squad

Frank Ballinger is een dappere commissaris uit het politiedepartement te Chicago. Hij is lid van de speciale 'M Squad', een elite-eenheid die zich bezighoudt met het bestrijden van de ernstige misdaad in Chicago. Zo assisteert de 'M Squad' andere politie-eenheden in het bevechten van de georganiseerde misdaad, corruptie en de gewelddadige misdaden in de stad. Ballinger werkt graag alleen in het arresteren en achter de tralies krijgen van het zware boevenpak, dit al dan niet tot onvrede van zijn baas, kapitein Grey.

logo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimage

Acteurs en Actrices

Meningen over M Squad

avatar van Bobbejaantje

Bobbejaantje

vrijdag 18 maart 2022
M Squad seizoen 1 Lee Marvin in zijn eerste en enige tv-serie waarin hij daadwerkelijk de hoofdrol speelt (in de sixties was hij nog presentator van The Lawbreakers maar dat is toch iets anders). Lee Marvin was de typecasting als schurk beu en dat was voor hem een reden om de rol van lt. Frank Ballinger, agent van M Squad bij de Chicago police, aan te nemen. En hij doet het voortreffelijk. Geen moment twijfelde ik aan de integriteit van het personage dat hij uitbeeldt. Het enige ander vaste personage in (het eerste seizoen van) de serie is Paul Newlan als zijn superieur Inspector Gray. Elke aflevering volgt een vast stramien. Het start met een snapshot van de misdaad, waarna Lee Marvin zichzelf middels voice over voorstelt en uitlegt waar hij zoal mee bezig is, om dan betrokken te raken in het onderzoek naar de misdaad. Die voice over komt regelmatig terug en geeft tonnen sfeer dankzij de mooie diepe stem van Marvin. Elke aflevering duurt slechts een half uur en bulkt van de actie. Geen dooie momenten hier (enkel met regelmaat dooie personages). Het gaat ook om een combinatie van hersenwerk en uitbarstingen van geweld (meestal volgt op het eind een shoot out). Goeie verhaallijnen, prima acteerwerk van een echt icoon en dan zijn er ook nog de shoots op locatie in Chicago eind jaren ‘50. De productie had naar verluidt geen toestemming om de beelden van Chicago te schieten, wat dus betekent dat een deel van deze politieserie op illegale wijze tot stand gekomen is. How cool this is. Dit eerste seizoen was een verslavende aangelegenheid, gelukkig heb ik er nog 2 te gaan.