• 9.370.166 stemmen

Ontwikkeld door: Luis Arranz, José Velasco, José Velasco en Luis Arranz

Met onder meer: Jaime Lorente, Alicia Sanz en José Luis García Pérez

Oorspronkelijke taal: Spaans

Release datum: vrijdag 18 december 2020

Eerst uitgezonden op: Amazon Prime Video (Nederland)

• Prime Video Bekijk via Prime Video
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot El Cid

Ruy Díaz de Vivar is een jonge edelknaap die trouw is aan zijn meester, Sancho, de toekomstige koning van León en Castilië. Terwijl hij vecht om hogerop te komen, raakt hij dankzij zijn natuurlijke talent met een zwaard verstrikt in een samenzwering om de koning omver te werpen, wat evenveel bloedvergieten, pijn en dood zou veroorzaken voor zowel de christenen als de moslims.

logo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimage

Acteurs en Actrices

Rodrigo Díaz de Vivar (el cid)

Rey Fernando I el Grande

Meningen over El Cid

avatar van Alathir

Alathir

zondag 13 februari 2022
El Cid seizoen 1 Ik heb de film uit 1961 niet gezien maar een mislukte versie is dit zeker niet. Ik heb hier met plezier naar gekeken. Spanjaarden zijn zeer goed in thrillers maar dat ze een historische serie weten te acen heb ik niet eerder gezien. Ik vind het altijd interessant om in feite via film meer over geschiedenis te leren. Dit is iets wat ik waarschijnlijk nooit zou opzoeken tenzij ik de steden in kwestie in werkelijkheid zou bezoeken. El Cid heeft alles wat een historische serie moet hebben, kastelen, ridders, gevechten, koninklijk drama, liefdesperikelen, etc.
avatar van stinissen

stinissen

• 12024 stemmen
zondag 27 december 2020
El Cid seizoen 1 Mislukte versie van El Cid (1961) - MovieMeter.nl wat ook geen klassieker werd maar wel stukken beter was dus mijn advies ga de versie met Charlton Heston en Sophia Loren kijken.