• 9.379.105 stemmen

El Cid - Seizoen 1 (2020)

Show titel: El Cid

Afleveringen: 5

Speelduur: 4 uur en 52 minuten

Ontwikkeld door: Luis Arranz, José Velasco, José Velasco en Luis Arranz

Met: Jaime Lorente, José Luis García Pérez en Elia Galera

Oorsprong: Spanje

Datum van release: vrijdag 18 december 2020

Eerst uitgezonden op: Amazon Prime Video (Nederland)

• Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot El Cid

Ruy Díaz de Vivar is een jonge edelknaap die trouw is aan zijn meester, Sancho, de toekomstige koning van León en Castilië. Terwijl hij vecht om hogerop te komen, raakt hij dankzij zijn natuurlijke talent met een zwaard verstrikt in een samenzwering om de koning omver te werpen, wat evenveel bloedvergieten, pijn en dood zou veroorzaken voor zowel de christenen als de moslims.

Afleveringen Seizoen 1 (2020)

1. 1. La Conjura

18 december 2020 (1 uur en 12 minuten)

2. 2. Ordalía

18 december 2020 (53 minuten)

3. 3. Baraka

18 december 2020 (51 minuten)

4. 4. Campeador

18 december 2020 (57 minuten)

5. 5. Expiación

18 december 2020 (59 minuten)

avatar van stinissen

stinissen (crew series)

Mislukte versie van El Cid (1961) - MovieMeter.nl wat ook geen klassieker werd maar wel stukken beter was dus mijn advies ga de versie met Charlton Heston en Sophia Loren kijken.

avatar van Alathir

Alathir

Ik heb de film uit 1961 niet gezien maar een mislukte versie is dit zeker niet. Ik heb hier met plezier naar gekeken. Spanjaarden zijn zeer goed in thrillers maar dat ze een historische serie weten te acen heb ik niet eerder gezien. Ik vind het altijd interessant om in feite via film meer over geschiedenis te leren. Dit is iets wat ik waarschijnlijk nooit zou opzoeken tenzij ik de steden in kwestie in werkelijkheid zou bezoeken. El Cid heeft alles wat een historische serie moet hebben, kastelen, ridders, gevechten, koninklijk drama, liefdesperikelen, etc.