• 9.370.617 stemmen

We Moeten Eens Praten (2021)

Drama | Miniserie

Show titel: We Moeten Eens Praten

Afleveringen: 4

Speelduur: 2 uur

Met: Clara Cleymans en Rik Verheye

Oorsprong: België

Datum van release: maandag 4 januari 2021

Eerst uitgezonden op: één (België)

• Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot We Moeten Eens Praten

We maken kennis met het koppel Els en Alex, dat in volle crisis zit. Na een relatie van vier jaar maakt Els het plots uit met Alex. Ze heeft iemand anders. De wereld van Alex stort in. Zijn hart breekt, de paniek slaat toe, hij kan het niet aanvaarden. Had hij dan niks door of was hij niet aan het opletten? Els wil dat Alex vertrekt. Maar dan wordt het land plots geteisterd door een gifwolk. Iedereen moet binnenblijven op bevel van de regering.

Afleveringen

1. Aflevering 1

4 januari 2021 (30 minuten)

Na een relatie van vier jaar maakt Els het plots uit met Alex. De wereld van Alex stort in. Had hij dan niks door of was hij niet aan het opletten? Els wil dat Alex nu onmiddellijk zijn koffers pakt en vertrekt.

2. Aflevering 2

5 januari 2021 (30 minuten)

Els maakt zich zorgen om Alex. De nacht zorgt voor toenadering tussen de twee en alles lijkt even weer zoals vroeger. Maar dan komt een moeilijk moment uit hun verleden terug naar boven...

3. Aflevering 3

6 januari 2021 (30 minuten)

Er geldt nog steeds een uitgaansverbod. Voorzichtig herstel is in de maak bij Els en Alex. Maar het is broos. Wat heeft het koppel nog meer te verbergen voor elkaar?

4. Aflevering 4

7 januari 2021 (30 minuten)

De finale breuk lijkt nabij. Els en Alex blijven elk aan hun kant van het appartement, terwijl ze wachten op het verlossende einde van de crisis buiten.

Rafke Pafke

Uit het niets (althans wat mij betreft) kwam de eerste aflevering gisteren thuis de woonkamer binnen.

Bijna had ik gezapt, want ik ben niet zo een fan van Rik Verheye. Toch blijven hangen en het is me zeker bevallen. Leuk uitgangspunt: slechts 2 personages van wie de relatie net op de klippen gelopen is zitten samen gevangen in hun woning. Op dat vlak past het natuurlijk perfect bij onze huidige toestand. Ik weet niet of dit puur toeval is of dat de lockdowns net de inspiratie voor deze serie gevormd hebben.

Het is zo'n serie die noch drama noch komedie is, maar kan laten lachen én ontroeren. Zoals we gewend zijn van zovele Vlaamse series. En is daarmee leuk kijken, want ik heb wel een zwak voor zulke zaken (denk Red Sonja, Quiz Me Quick, Duts, Marsman, Eigen Kweek ...)

avatar van thomzi50

thomzi50

• 1991 berichten

Zag deze zin al een paar keer voorbij komen en moet er steeds om gniffelen: "Had hij dan niks door of was hij niet aan het opletten?" Alsof die twee elkaar uitsluiten.

avatar van Esteban

Esteban

Rafke Pafke schreef:

Het is één van de mini-series gemaakt tijdens de pandemie die komende tijd op EEN te zien zullen zijn. Bewust dus. Voorlopig vind ik 't niet veel. De dialogen en sprongetjes die de personages maken zijn me te geknutseld. En ik geloof Cleymans niet, die nochtans heel overtuigend is in De Ridder. Verheye weet de meubels nog wat te redden.

avatar van Kronos

Kronos

De andere series zijn Leef, Lockdown en De Shaq.

We Moeten Eens Praten is tot nu toe goed geslaagd. Prima acteerprestaties en dialogen. Net als bij een echt koppel in turbulente tijden kan de sfeer snel omslaan, om uiteindelijk telkens weer geconfronteerd te worden met de actuele situatie. In dit geval, een relatie die voorbij is en tot elkaar veroordeeld zijn voor onbepaalde tijd.

Heel erg leuk.

avatar van engelse

engelse

Herinnerde me aan Coupling: lekker snedig en herkenbaar...

avatar van JorisTVmeter

JorisTVmeter

Van zulke 'simpele' maar leuke doordachte en herkenbare series word ik goed gezind. Je kan dit perfect in één avondje bekijken. Dan toch iets goed aan Corona, leuk dat dit een kans krijgt om gemaakt en bekeken te worden. Van genoten, dus wel wat sterren waard.

avatar van alexspyforever

alexspyforever

Het concept is veel leuker dan de uitvoering. Toen op het einde van de eerste aflevering bleek dat de gifwolk uiteindelijk weinig van betekenis was en dat er enkel werd gefocust op de relatie tussen de hoofdrolspelers (totaal oninteressant voor mij) ben ik ook afgehaakt. Dit heb ik ondertussen al te vaak gezien in zogenaamde horrorfilms waar mensen die opgesloten zitten ontsporen. Boeit me niet meer.

Rafke Pafke

Je hebt het niet uitgekeken dan? Toch jammer, het beste van de 4 VRT lockdown series tot nu toe.

avatar van alexspyforever

alexspyforever

Rafke Pafke schreef:

Neen ben halverwege 2de aflevering gestopt. Ik ben niet zo voor die drama met veel gepraat. Zo heb ik er al genoeg gezien die in een horrorverpakking werden verkocht. Ok dit is duidelijk niet als horror gepromoot maar ok het concept klonk interessant en ook ik wilde elk van die VRT lockdown miniseries toch een kans geven. Kwestie van smaak ik vond Leef en de Shaq (daar ben jij dan weer vroegtijdig afgehaakt) het beste en wil die graag herzien met mijn nichtje. We moeten eens praten vond ik dan weer de minste. Lockdown had wel een aantal leuke maar ook veel saaie.

avatar van Esteban

Esteban

Niets bijzonders. Dat het opzet al tig keer eerder gedaan werd, stoort mij niet. Maar inhoudelijk vond ik dit noch doordacht, noch herkenbaar. Om echt herkenbaar te zijn, kwam dit veel te geknutseld over. Dat werkt ongetwijfeld héél goed in het theater, op een podium. Daar lijken de dialogen ook voor geschreven. Je voelt trouwens echt wel dat Joost Vandecasteele hier achter zit, voor wie bekend is met zijn stand-up. Maar als mini-serie vond ik het soms ietwat nietszeggend en in geen enkel opzicht verrassend of heel boeiend. Ups and downs tijdens zo'n gesprekken zijn normaal, maar de bokkensprongen hier gemaakt werden waren weinig realistisch. Clara was zeker ok, maar kon niet altijd overtuigen, de spontaniteit ontbrak. Rik wél. Hij was het lichtpuntje.