• 9.369.900 stemmen

Ontwikkeld door: Hugo Matthysen

Met onder meer: Wim Opbrouck, Jonas Van Thielen en Nico Sturm

Oorspronkelijke taal: Nederlands

Release datum: zaterdag 16 november 2019

Eerst uitgezonden op: Ketnet (België)

• Videoland Bekijk via Videoland
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Dag Sinterklaas

Elke aflevering begint met een brief van een kind dat zich een vraag stelt: ‘Hoe zet ik mijn schoen klaar?, ‘Waarom komt de Sint met de stoomboot’ of ‘Wat is het lievelingseten van de Sint?’. Doorheen de aflevering wordt het antwoord duidelijk, aan de hand van alledaagse en tegelijk grappige situaties uit het leven van Sinterklaas, Zwarte Piet en hun entourage.

logo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimage

Meningen over Dag Sinterklaas

avatar van AOVV

AOVV

woensdag 4 december 2019
Dag Sinterklaas seizoen 1 Op Play van Telenet (Belgische TV) staan alle afleveringen reeds, dus heb ik ze ook maar bekeken, omdat ik het werk van Hugo Matthysen erg waardeer, en de oorspronkelijke reeks ook leuk vond. Deze vind ik dan net iets minder, maar toch grappig, inspirerend, educatief, eigenzinnig en ontroerend. 3,5 sterren

TV-fan

maandag 10 oktober 2022
Dag Sinterklaas seizoen 1 Mooie kinderserie van KETNET en een geslaagde remake gebaseerd op het origineel uit 1992 en 1993. Alleen wel jammer dat in deze 2019-reboot Zwarte Piet niet helemaal een zwart gezicht heeft in de laatste aflevering en ook jammer dat de gouden oorbellen en bijvoorbeeld de roe ontbreken. Te weinig traditie en te weinig kindermisdraging-correctie.