• 9.369.500 stemmen

Tijl in het Voetspoor van Bach (2019)

Documentaire / Muziek | Miniserie

Show titel: Tijl in het Voetspoor van Bach

Genre: Documentaire / Muziek

Afleveringen: 4

Speelduur: 2 uur en 41 minuten

Met: Tijl Beckand

Oorsprong: Nederland

Datum van release: dinsdag 8 oktober 2019

Eerst uitgezonden op: NPO 2 (Nederland)

• Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Tijl in het Voetspoor van Bach

Met de muziek van Bach in zijn oren vertelt Tijl de verhalen over Bach en zijn tocht aan de hand van de plaatsen die hij passeert, bijzondere ontmoetingen, mooie landschappen, uitstapjes naar andere plaatsen en natuurlijk de geschreven geschiedenis.

Afleveringen

1. 1. Van Arnstadt naar Mülhausen

8 oktober 2019 (40 minuten)

Tijl start in Arnstadt, bezoekt de plek waar Bach destijds woonde en zoekt uit wat zijn doel van de reis was en hoe Bach was als persoon. Na Arnstadt vertrekt hij richting Gotha.

2. 2. Van Mühlausen naar Brocken in het Harzgebergte

15 oktober 2019 (40 minuten)

Tijl komt aan in Mülhausen, de stad waar Bach sinds 1707 organist was in de Sint-Blasiuskerk. Tijl loopt het zwaarste deel van de route, namelijk naar de bergtop de Brocken in het Harzgebergte.

3. 3. Van Lüneburg en Leipzig naar Mölln

22 oktober 2019 (40 minuten)

Tijl loopt verder naar Lüneburg en Mölln. Ook maakt hij een uitstapje naar Leipzig, waar hij de Thomaskirche bezoekt waar Bach begraven is en de Nikolaikirche, waar de eerste uitvoeringen plaats vonden van de wereldberoemde Johannes- en Matthäus-Passion.

4. 4. Eindstation Lübeck Is in Zicht

29 oktober 2019 (41 minuten)

Eindstation Lübeck komt in zicht, dé plek waar Bach zijn grote voorbeeld Buxtehude ontmoette in de Marienkirche.

avatar van Raspoetin

Raspoetin

Aangename serie voor niet enkel liefhebbers van de muziek van Bach. Tijl wandelt door een bijzonder mooi stuk Duitsland en met zijn gevoel voor humor houdt hij de kijker bij de les. Deed me erg aan Boudewijn Büch denken die net als Tijl Weimar bezocht en boeiend over zijn helden kon vertellen.

avatar van ZAP!

ZAP!

Ik heb niks met die Tijl... Gisteren een afl. meegekeken, maar nee, niet voor mij.