• 9.369.699 stemmen

Oorsprong: Nederland

Met onder meer: Annechien Steenhuizen, Iris Frederix en Pieter Roelofs

Oorspronkelijke taal: Nederlands

Release datum: zondag 27 januari 2019

Eerst uitgezonden op: NPO 1 (Nederland)

• Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Project Rembrandt

Het programma, vernoemd naar Rembrandt van Rijn, is een kunstenaarswedstrijd op zoek naar aanstormend talent in de schilderkunst. Uit vijftig kandidaten werden in de eerste aflevering tien talenten gekozen die zich onder leiding of kunstenares Iris Frederix of ontwerper Jaap Godrie mogen ontwikkelen. Iedere aflevering vallen er kandidaten af. De jury bestaat uit Pieter Roelofs, hoofd Schilder- en Beeldhouwkunst van het Rijksmuseum, en kunstenares Lita Cabellut en wordt iedere aflevering aangevuld met gastjuryleden als André van Duin, Heleen van Royen, Robert Kranenborg en Louis van Gaal.

logo tmdbimagelogo tmdbimage

Meningen over Project Rembrandt

avatar van brawljeff

brawljeff

donderdag 7 februari 2019
Project Rembrandt seizoen 1 Ik heb niets met Heel Holland Bakt, maar dit soortgelijke programma vind ik dan wel weer erg vermakelijk tot nu toe. De resultaten zijn soms adembenemend voor het aantal uur dat geschilderd mag worden. Wel jammer dat iedereen zijn eigen stijl moet loslaten en per se moet schilderen zoals Rembrandt dat deed.
avatar van Joy4ever

Joy4ever

zondag 10 maart 2019
Project Rembrandt seizoen 1
3 2 1 cut schreef:
Ik vermoed dat er geen tweede seizoen gaat komen (te specifiek) of het moet met een andersoortig project zijn (andere beroemde Nederlandse Grootmeesters). Maar mocht dat gaan gebeuren dan hoop ik wel dat er nog een keer een naaktportret aflevering komt maar dan de lerares van het programma als model .
Dan ga ik er ook even goed voor zitten Erg leuk programma. En wat blijf ik het onwaarschijnlijk knap vinden dat mensen zo goed kunnen tekenen / schilderen. Helaas twee weken geen uitzending. Zondag 17 maart weer.