• 9.370.669 stemmen

Speelduur: 3 uur

Met: Filip Raymaekers

Oorsprong: België

Datum van release: donderdag 10 mei 2018

Eerst uitgezonden op: Canvas (België)

• Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Reset

'Reset' gaat over mensen die getroffen werden door het noodlot: een ongeluk, ziekte of aandoening. We volgen hen in hun dagelijks leven, tijdens hun revalidatie of behandeling In het UZ Leuven. We zien hoe ze samen met hun omgeving proberen hun leven terug op de rails te krijgen en te ‘resetten’. Het zijn ontroerende en inspirerende verhalen over twijfel en tegenslag, maar ook over hoop, verlangen en geluk. En dat op de kwetsbaarste momenten van het leven. Verhalen over de weerbaarheid en de veerkracht in elk van ons.

Afleveringen

1. 1. Nathalie - Leven met Borstkanker

10 mei 2018 (30 minuten)

Nathalie is een optimistische en goedlachse moeder van twee jonge kinderen, Emiel en Juliette. Toen de dokter haar vertelde dat ze borstkanker had, werd niet alleen haar leven maar ook dat van haar man en kinderen grondig dooreengeschud. Ze kijkt de ziekte recht in de ogen en put kracht uit haar gezin om moedig door te gaan. Tijdens haar behandeling blijft Nathalie lachen. Ze wil de ziekte bestrijden met haar optimisme.

2. 2. Filip - Leven met een Verlamming

17 mei 2018 (30 minuten)

Rechter Filip krijgt in de dichte mist een zwaar ski-ongeval en raakt daardoor bijna volledig verlamd. Met de intense steun van zijn vrouw Veerle, zijn kinderen Tom, Fien en Kaat, en zijn vrienden, met tonnen doorzettingsvermogen en zonder zelfmedelijden begint Filip moedig aan zijn revalidatie. Zijn doel: terug aan het werk kunnen als rechter.

3. 3. Ilyan - Leven met een Darmziekte

24 mei 2018 (30 minuten)

De zevenjarige Ilyan heeft een zeldzame darmaandoening waar de dokters maar geen vat op krijgen. Hij krijgt zijn voeding via een infuus. Ilyan is een grote fan van de Marvel Superhelden. Hij is ervan overtuigd dat hij zelf geboren is als superheld. Ilyans mama Lesley is gestopt met werken om voltijds voor hem te kunnen zorgen. Ilyan droomt ervan om ooit patatjes te kunnen eten.

4. 4. Tine - Leven met een Longaandoening

31 mei 2018 (30 minuten)

Tine heeft een erfelijke aandoening waarbij haar longcapaciteit zienderogen achteruitgaat. Alledaagse taken vragen plots een enorme inspanning. Ze staat al meer dan een jaar op de wachtlijst voor een longtransplantatie. Intussen blijft ze werken en af en toe voor haar kleinkinderen zorgen, ook al gaat dat steeds moeizamer. Ondanks de onzekere toekomst bereidt ze zich nauwgezet, optimistisch, en met gevoel voor humor voor op haar moment.

5. 5. Lieve - Leven met Bipolaire Stoornis

7 juni 2018 (30 minuten)

Lieve is een alleenstaande moeder van drie kinderen: Nele, Karel en Jan. Ze is criminoloog van opleiding. Op drieënvijftigjarige leeftijd kreeg ze de diagnose bipolaire stoornis. Door haar opname in de psychiatrische instelling moest ze haar gezin tijdelijk achterlaten. Daar worstelt ze mee, ook al was het een noodzakelijke stap voor haar. Met de hulp van vrienden en kennissen, en na het hernieuwde contact met haar gezin, timmert ze moedig verder aan de bewogen weg richting herstel.

6. 6. Yme - Leven met een Eetstoornis

14 juni 2018 (30 minuten)

Yme kampt al meer dan de helft van haar leven met een eetstoornis. Durven praten over haar problemen en om hulp durven vragen, waren voor haar een cruciale eerste stap. Onlangs werd ze op haar eigen vraag opnieuw opgenomen voor een behandeling. Met de hulp van familie, vrienden en zorgverleners probeert ze daar controle te krijgen over haar lichaam, haar eetpatroon en haar zelfbeeld. Ze wil ook graag opnieuw vrijwilligerswerk doen, zodat ze voor het eerst sinds lang weer zichzelf kan zijn.

Er zijn bij dit seizoen nog geen berichten geplaatst.