• 9.372.320 stemmen

Ontwikkeld door: Johann Zollitsch

Met onder meer: Mikael Persbrandt, Marie Richardson en Sofia Ledarp

Oorspronkelijke taal: Zweeds

Release datum: woensdag 24 september 2008

Eerst uitgezonden op: TV4 (Zweden)

• Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Oskyldigt Dömd

Markus Haglund is een controversiële hoogleraar strafrecht die erom bekend staat dat hij snel naar de fles grijpt, flirterig is ingesteld en problemen heeft met het opvolgen van orders. Hij vecht voor degenen die onschuldig zijn veroordeeld. Samen met zijn vier studenten Fia Jönsson, Anna Sjöstedt, Belal Al-Mukhtar en Roger Andersson probeert hij hen zo goed mogelijk te helpen. Op de Universiteit van Uppsala leidt hij een klas met de naam Oskyldigt Dömd (onschuldig veroordeeld).

Meningen over Oskyldigt Dömd

avatar van AniSter

AniSter

woensdag 15 september 2021
Oskyldigt Dömd seizoen 1 Helaas, dit is het allemaal net niet. Het grootste minpunt vind ik de duur van een aflevering. Dat is veel te kort om zo'n verhaal fatsoenlijk uit te werken. Dat zie je ook aan het verloop: de opbouw is nog redelijk interessant, maar als de misdaad opgelost is, is het ook met een klap voorbij. De cast is redelijk, maar niet goed. De betere rollen zitten bij de gastspelers, niet bij de hoofdrolspelers. Het geheel is voldoende, maar meer ook niet. Aflevering 8 was redelijk spannend, de overige delen vrij slapjes. Ik ben benieuwd of seizoen 2 beter is.