• 9.369.979 stemmen

Nederland van Boven (2011-2014)

Documentaire | 2 seizoenen

Ontwikkeld door: Jasper Koning

Met onder meer: Roel Bentz van den Berg

Oorspronkelijke taal: Nederlands

Release datum: dinsdag 6 december 2011

Eerst uitgezonden op: Nederland 1 (Nederland)

• Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Nederland van Boven

Ons alledaagse leven vanuit een nieuw, spectaculair perspectief: de lucht. Wie vanuit een alledaags standpunt naar Nederland kijkt, valt vele zaken niet op. Wie echter van boven af naar de krioelende mierenhoop kijkt die ons land is, vraagt zich af waarom het niet elke dag totaal vastloopt in een ongelofelijke chaos. Door langdurig met behulp van helikopters, satellieten en GPS-gegevens te kijken naar onze dagelijkse gang van zaken, wordt duidelijk wat vanaf de grond niet waarneembaar is.

Meningen over Nederland van Boven

avatar van Ajax&Filmfreak

Ajax&Filmfreak

zaterdag 14 december 2024
Nederland van Boven seizoen 1
Petey_mm schreef:
Nederland gezien vanuit de lucht. Het levert weliswaar schitterende plaatjes op, het is alleen zo jammer dat er steeds iemand doorheen zit te lullen. Geen fijne stem ook trouwens, te dramatisch. Een kort zinnetje dat alles even samenvat vind ik prima, maar dit constante gewauwel leidt alleen maar af. De beelden zijn van zichzelf al mooi genoeg en ik zie heus wel of het Rotterdam of Giethoorn is. Het is ook altijd mijn grootste bezwaar bij natuurfilms: die vervelende voice-overs. Je had ooit een Duits programma dat hier 's nachts werd uitgezonden: Bahn TV, met ongemonteerde opnamen vanuit rijdende treinen. Geen muziek of voice-over, maar juist door de eenvoud en stilte had dat een kalmerend effect.
Je kunt het geluidsvolume op 0 zetten. Je mist alleen wel allemaal interessante informatie.
avatar van Phantasm

Phantasm

woensdag 16 april 2025
Nederland van Boven seizoen 1 Aardige documentaire met prima informatie.