• 9.369.466 stemmen

Genre: Documentaire

Afleveringen: 6

Speelduur: 4 uur en 53 minuten

Ontwikkeld door: Michael Gunton

Met: David Attenborough (stemrol)

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Datum van release: zondag 9 november 2025

Eerst uitgezonden op: BBC iPlayer (Verenigd Koninkrijk)

• Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Kingdom

Kingdom vertelt op indrukwekkende wijze de waargebeurde verhalen van vier Afrikaanse dierenfamilies, in een van de meest ambitieuze projecten ooit van de BBC Studios Natural History Unit. De serie, die vijf jaar lang op één spectaculaire locatie is gefilmd, laat zien hoe de levens en het lot van de vier families – luipaarden, hyena's, wilde honden en leeuwen – onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn terwijl ze strijden om een ​​plek in een afgelegen en vruchtbare riviervallei in Zambia. Naast de intense machtsstrijd tussen deze toppredatoren, toont de serie hoe een kleurrijke bijrolbezetting, van machtige olifantenkuddes tot enorme groepen karmozijnrode bijeneters en plunderende bavianen, de hoofdpersonen op verrassende en uiteenlopende manieren beïnvloedt.

Afleveringen

1. 1. Four Crowns, One Kingdom

9 november 2025 (48 minuten)

2. 2. Storm's Retreat

Alle Acteurs en Actrices

Narrator (voice)

avatar van geborenloser

geborenloser

Blijft prachtig om te zien. Heb het geluk gehad dat ik in Botswana deze dieren zelf heb mogen zien. Natuur is iets wat we moeten koesteren net als het commentaar van Sir Attenborough. Al hebben we deze dieren natuurlijk vaker gezien, hebben ze er toch een interessant geheel van gemaakt. Dit keer Zambia als land waar ze gefilmd hebben.