• 9.369.673 stemmen

App Me als Je Thuis Bent (2025)

Documentaire | Miniserie

Show titel: App Me als Je Thuis Bent

Genre: Documentaire

Afleveringen: 3

Speelduur: 1 uur en 48 minuten

Oorsprong: Nederland

Datum van release: donderdag 27 november 2025

Eerst uitgezonden op: NPO Start (Nederland)

• Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot App Me als Je Thuis Bent

In deze documentaireserie doorbreken vrouwen het zwijgen over de impact van seksueel geweld op straat. Zedenzaken uit verleden en heden onthullen hoe diep de levens van vrouwen zijn getroffen door deze misdrijven. Over de eenzaamheid als de omgeving liever wegkijkt of oordeelt: ‘Waarom heb je niet geschreeuwd, waarom ben je niet gevlucht?’. En het zelfverwijt: ‘Wat deed ik daar ook eigenlijk zo laat in mijn eentje?’.

Afleveringen

1. 1. Van de Fiets Getrokken

27 november 2025 (37 minuten)

Noa is 15 jaar als ze in 1995 naar huis fietst. Op haar pad komt ze de nietsontziende Utrechtse serieverkrachter tegen, die in de jaren '90 de stad in de greep houdt. Terwijl de Utrechtse politie een klopjacht opzet om de dader te pakken, keert Noa zich meer in zichzelf. Praten over het diepe trauma is lastig. Totdat hulp uit onverwachte hoek komt. Voor Patrick wordt de angst van iedere ouder werkelijkheid, als zijn 19-jarige dochter middenin de nacht belt. De studente heeft zich na een leuk feestje ternauwernood kunnen bevrijden uit de greep van een belager. Al snel is duidelijk dat ze door het oog van de naald is gekropen.

2. 2. Wat Deed Je Daar?

27 november 2025 (35 minuten)

Willemijn geeft zichzelf jarenlang de schuld als ze in 2019 in Leiden met een drankje te veel op door een man wordt overmeesterd in haar deuropening. Waarom was ik daar alleen en waarom was ik dronken? Ook Sonja verwijt zichzelf dat ze niet wist weg te vluchten voor haar belager. Wat heb ik gedaan om dit te voorkomen, vraagt Noa zich af, als de Utrechtse serieverkrachter in de jaren '90 haar jonge leven totaal overhoop haalt. Praten over seksueel geweld is lastig, zeker als de omgeving liever wegkijkt of oordeelt. 'Dan ga je toch schreeuwen, of dan ren je toch weg? Wat deed je daar eigenlijk zo laat in je eentje?!'

3. 3. Onder Ogen

27 november 2025 (36 minuten)

De grootste angst van elke vrouw komt uit als de 25-jarige Anne Faber in 2017 gaat fietsen en nooit thuis aankomt. Haar vriendinnen Anna en Juliëtte vertellen over hun hechte vriendschap, het blijvende verdriet en de onvergetelijke lach van hun dierbare Anne. Ruim dertig jaar geleden wordt Jolanda vlak voor haar studentenwoning in Nijmegen bedreigd en aangerand. De dader wordt nooit gepakt, maar Jolanda strijdt door voor gerechtigheid. De zaak van de Utrechtse serieverkrachter komt in 2014 tot een ontknoping. Het trauma van destijds komt in alle hevigheid bij Noa naar boven. Het verhaal móet eruit en eindelijk kan haar stem worden gehoord.

Er zijn bij dit seizoen nog geen berichten geplaatst.