• 9.446.372 stemmen

1 seizoen
3,10 10 stemmen + Mijn stem

Status: Terugkerende show

Genre: Drama / Misdaad

Ontwikkeld door: Colin Callender, Patrick Harbinson, Susanne Simpson en David A. Stern

Met onder meer: Benjamin Wainwright, Stefanie Martini en Blake Harrison

Oorspronkelijke taal: Engels

Release datum: zondag 5 oktober 2025

Eerst uitgezonden op: PBS (Verenigde Staten)

• Prime Video Bekijk via Prime Video
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Maigret

Hoofdinspecteur Jules Maigret is een rijzende ster bij de politie, meedogenloos in zijn onderzoeken, met een griezelig vermogen om in de huid te kruipen van de criminelen die hij achtervolgt en een ongeëvenaarde kennis van Parijs en zijn inwoners. Samen met zijn team van eigenzinnige maar loyale rechercheurs lost hij een reeks complexe misdaden op in Parijs. zijn onconventionele methoden en unieke rechtvaardigheidsgevoel brengen hem echter in conflict met zijn superieuren en het rechtssysteem dat hij geacht wordt te vertegenwoordigen.

Meningen over Maigret

Movsin

zondag 3 mei 2026
Maigret seizoen 1 De echte Maigret leeft nog in ons al zal hij terzelfdertijd zich in zijn graf omdraaien en denken : dat heb ik niet verdiend. Los van de titel evenwel, bij de doorsnee horend met de klassieke spelpatronen zoals de workaholic-ipr die alleen staat daar waar hij een eerlijk en gerechtvaardigd doel nastreeft en daarbij moet optornen tegen andere, niet zo fraaie houdingen binnen zijn eigen korps of machtselementen net daar buiten. En dat hij daarbij wel vaak thuis afwezig is wat erg vervelend is, heb ik al vele keren gezien.
avatar van AniSter

AniSter

woensdag 17 december 2025
Maigret seizoen 1 Een introverte maar slimme commissaris Maigret die drie misdaden oplost. Mooie serie die lekker wegkijkt.

pedro

vrijdag 15 mei 2026
Maigret seizoen 1 Sorry, maar geef deze een straf om Maigret zo te verkrachten. Geef het een andere titel en geef het aan BBC Belgium! Wil je de beste Maigret zien, kijk dan gewoon naar de Maigret vertolkt door Bruno Cremer, dat is hem gewoon. De taal zou ik nog kunnen vergeven. De prachtige politieserie Wallander heeft ook een Britse versie, en die is zeker niet slecht, ook al spreken ze daar Engels in....
avatar van mirjo 2

mirjo 2

zaterdag 9 mei 2026
Maigret seizoen 1 Ik denk dat de titel puur gekozen is om kijkers te trekken, want dit heeft helemaal niets met Maigret te maken. De sfeervolle, sterk psychologisch gestuurde verhalen van Simenon in de jaren '30-'60 zijn vervangen door platte dertien-in-een-dozijn politie verhaaltjes in de huidige tijd. De oorspronkelijke verhaallijnen spelen een bijrol en nieuwe onderwerpen worden er met de haren bijgesleept. Het mannenteam van Maigret is vervangen door jongens en vrouwen (waarvan enkelen gekleurd, anders was de serie waarschijnlijk niet door de Amerikaanse screening gekomen). Ofschoon in Parijs, wordt er uitsluitend Engels gesproken en als genadeslag is de pijp rokende forse commissaris vervangen door een slanke niet-rokende jongeman. Als liefhebber van de verhalen van Simenon vind ik dit niet om aan te zien, maar ook los daarvan voegt dit niets toe aan het huidige grote aanbod van middelmatige, magere politieseries. Geef in 's hemelsnaam de serie een andere naam