• 9.381.199 stemmen

Genre: Reality / Avontuur

Oorsprong: België

Met onder meer: Stien Edlund, Xavier Taveirne en Regula Ysewijn

Release datum: donderdag 26 december 2024

Eerst uitgezonden op: VRT1 (België)

Plot De Rugzak

Acht bekende Vlamingen zonder klimervaring wagen zich aan een fysieke en mentale beproeving richting de top van de hoogste berg van Afrika: de legendarische Kilimanjaro. Tijdens deze onderneming dragen de deelnemers een bijzondere rugzak die zowel letterlijk als figuurlijk hun levensverhaal omvat. Deze rugzakken zijn voorzien van intelligente camerasystemen die de emoties van de klimmers gedurende de hele tocht van heel dichtbij registreren. De rugzakken staan symbool voor de denkbeeldige bagage die de BV's met zich meedragen en bevatten kokers die gevuld werden door vrienden, familie en collega's van thuis. De items in die kokers staan representatief voor de belangrijkste momenten in hun levenstraject. Hun inhoud wordt pas tijdens de reis onthuld.

Meningen over De Rugzak

Movsin

vrijdag 14 februari 2025
De Rugzak seizoen 1 Te geacteerd, te betuttelend en ook uit de kokers kwamen weinig begeesterende levensbeschouwingen. Een ontgoocheling. Alleen de natuur verdiende punten, maar de berg baarde een muis.

petergenk_tv

dinsdag 6 januari 2026
De Rugzak seizoen 1 De natuur was mooi. Het concept met de kokers in de rugzak vond ik niet goed. Te weinig toegevoegde waarde voor het programma. En om de haverklap wenen was op den duur heel storend.