• 9.369.555 stemmen

Ontwikkeld door: Jill Soloway

Met onder meer: Jeffrey Tambor, Amy Landecker en Gaby Hoffmann

Oorspronkelijke taal: Engels

Release datum: vrijdag 26 september 2014

Eerst uitgezonden op: Amazon Prime Video (Verenigde Staten)

• Prime Video Bekijk via Prime Video
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Transparent

Mort is een vader van 3 kinderen. Hij besluit om als vrouw door het leven te gaan. Mort ondergaat een geslachtsverandering en verandert zijn naam in Maura Pfefferman. Maura heeft er alles voor over om als vrouw te kunnen leven. Zijn nieuwe leven zorgt voor verschillende hindernissen, bijvoorbeeld het maken van nieuwe vrienden. Maar de grootste hindernissen zijn zijn kinderen. Hoe vertelt hij zijn kinderen dat hij transgender is? Hoe zullen zijn kinderen, met ieder eigen problemen, op deze verandering reageren?

logo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimage

Acteurs en Actrices

Meningen over Transparent

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

maandag 16 mei 2016
Transparent seizoen 1 Volwassen serie over de grenzen en de mogelijkheden van vrije seksualiteit in de tegenwoordige tijd. Het hoofdpersonage Mort zit in een pijnlijke transitie van man naar vrouw, terwijl zijn ex-vrouw en kinderen elk op een eigen manier óók worstelen met vraagstukken over seksuele geaardheid en relationele kwesties. Misschien is de worsteling van Mort alleen meer aan de oppervlakte tegenover wat zijn ogenschijnlijk meer normatieve familieleden doormaken. Wat de serie zo aangenaam maakt is dat het zwarte humor en intiem drama in elkaar verweeft op een manier dat het zelf óók de grenzen van verschillende genres overschrijdt.
avatar van _Se7en_

_Se7en_

dinsdag 23 augustus 2022
Transparent seizoen 1 Erg goede serie. De karakters hebben diepte. Erg goed geacteerd ook. Wat zo mooi duidelijk wordt gemaakt in deze serie, is dat ook al vind je het raar, ongemakkelijk, grappig, of weet ik veel, transgenders zijn gewoon mensen. Mensen met gevoelens, families, dromen. En het wordt ze niet makkelijk gemaakt, sowieso vaak niet door de eigen familie, maar ook iets simpels als naar een publiek toilet gaan wordt een strijd. Diep triest. Zoals Maura al zei: "I'm just a person." De familieleden hebben allemaal zo hun eigen struggles. Soms wordt het wat ongeloofwaardig, maar het blijft wel interessant. Ik heb ook meerdere keren een traantje moeten wegpinken. Onder andere de relatie tussen Maura en haar ex-vrouw vind ik erg mooi weergegeven. Al bij al heb ik me vermaakt, heb ik gelachen, ben ik aan het denken gezet en heb ik een beter inzicht gekregen in waar transgenders zoal mee worstelen. Dikke 4*

Pip2020_tv

maandag 24 juli 2023
Transparent seizoen 1 Deze serie kijken is zoals naar iemand kijken die heldhaftig in zijn neus zit te peuteren. Het is vreselijk maar je kunt niet stoppen met kijken. Wat een vervelende lelijke mensen in deze serie! Maar ook een paar mooie leuke. Het is een beetje gezapig gezeik en egoïstisch gedoe. Ik ben benieuwd hoe lang ik het nog aan kan. Over de serie kan ik verder niets zeggen. Kijk zelf maar.

donnie darko

woensdag 25 mei 2016
Transparent seizoen 2 [user=578]DionneDarko[/user] Mijn stem klopt dus wel; eerste seizoen 4*, zeer goed; dit seizoen 1,5*, één van de vreselijkste series van het moment