• 9.378.230 stemmen

Mind Field - Seizoen 2 (2017-2018)

- Nog geen stemmen

Show titel: Mind Field

Afleveringen: 8

Speelduur: 4 uur

Ontwikkeld door: David Wechter, Eli Holzman en Aaron Saidman

Met: Michael Stevens

Datum van release: woensdag 6 december 2017

Eerst uitgezonden op: YouTube Red (Verenigde Staten)

• Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Mind Field

In Mind Field brengt presentator Michael Stevens zijn passie voor wetenschap naar zijn meest ambitieuze onderwerp tot nu toe. Iets waarover we nog steeds vrij weinig weten: menselijk gedrag. Michael gebruikt echte thema's (waaronder gaststerren en zichzelf). Mind Field onthult verbazingwekkende, significante en slecht-begrepen aspecten van de menselijke psyche. Door middel van interviews, zeldzaam filmmateriaal van historische gebeurtenissen en gloednieuwe, doorslaggevende demonstraties van de menselijke natuur aan het werk, ontdekt Mind Field de verrassende dingen die we wel en niet weten over mensen en hoe ze zijn.

Afleveringen Seizoen 2 (2017-2018)

1. 1. The Greater Good

6 december 2017 (30 minuten)

Zou jij een trein van spoor laten wisselen, zodat deze over één persoon heen rijdt in plaats van vijf anderen? In het klassieke trolleyprobleem zeggen de meeste mensen dit te doen. Wat zouden mensen in levensechte situaties doen? In 's werelds eerste realistische simulatie van dit controversiële morele dilemma, worden onverwachtse proefpersonen geforceerd om naar schijn een leven-of-dood besluit te nemen.

2. 2. The Psychedelic Experience

6 december 2017 (30 minuten)

Michael Stevens stapt uit zijn comfortzone om de effecten van Ayahuasca, een brouwsel dat dimethyltryptamine (DMT) bevat. Dr. Robin Carhart-Harris zal de hersenactiviteit van Michael meten tijdens het proces.

3. 3. Interrogation

6 december 2017 (30 minuten)

Michael Stevens onderzoekt hoe en waarom moeilijke ondervragingstechnieken werken, en de ethiek achter deze technieken. Hij graaft in waarheidsserums, de good-cop-bad-cop machtsdynamica en de leugendetector.

4. 4. Your Brain on Tech

6 december 2017 (30 minuten)

In een wereld met een stijgende groei in industriële technologie, probeert Michael Stevens een manier te vinden om uit te vinden welke effecten technologie hebben op ons brein. In dit experiment test hij wat tien dagen gamen doen met dingen als ons ruimtelijk geheugen.

5. 5. How to Make a Hero

13 december 2017 (30 minuten)

Michael ondervraagt medewerkers om te helpen bij een gevaarlijk experiment, om te kijken of ze aan de bel zouden trekken om hem te stoppen.

6. 6. The Power of Suggestion

20 december 2017 (30 minuten)

De kracht van suggesties is iets waar de mens al een tijdje nieuwsgierig naar is. In 'Mind Field' is het tijd om licht te schijnen op dit onderwerp.

7. 7. Divergent Minds

27 december 2017 (30 minuten)

Michael reist naar Londen om een blinde, autistische geleerde te ontmoeten, wie verbazingwekkend muzikaal talent beheerst. Hij laat vrijwillig de functies van zijn brein tijdelijk verstoren bij het UCLA's Neuromodulation Lab.

8. 8. The Electric Brain

3 januari 2018 (30 minuten)

Michael ontdekt hoe elektriciteit gebruikt kan worden om kakkerlakken te bewegen, ledematen van andere mensen te besturen, beweging te herstellen in mensen die verlamd zijn en om gedachten te lezen.

Er zijn bij dit seizoen nog geen berichten geplaatst.