• 9.374.631 stemmen

Kroost - Seizoen 1 (2014)

Show titel: Kroost

Afleveringen: 8

Speelduur: 5 uur en 20 minuten

Ontwikkeld door: Eric Goens

Met: Maggie De Block, Piet Huysentruyt en Sofie Lemaire

Oorsprong: België

Datum van release: maandag 10 februari 2014

Eerst uitgezonden op: Vier (België)

• Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Kroost

Ze zijn succesvol en beroemd. Je denkt alles van hen te weten. Maar wie zijn ze buiten de spotlights? Hoe hebben ze het zover geschopt? Wie heeft hen groot gemaakt? In de Vlaamse documentaireserie Kroost worden bekende Vlamingen en hun entourage gevolgd. Eric Goens volgt deze bekende personen en geeft je een inkijk in hun wereld en leven achter de camera's.

Afleveringen Seizoen 1 (2014)

1. 1. Maggie De Block

10 februari 2014 (40 minuten)

We volgen de populairste politicus van Vlaanderen, Maggie De Block. Aan de ontbijttafel in haar huis in Merchtem waar geen gordijnen hangen, op kantoor, in de auto, tijdens een bourgondisch familiefeest, vlak voor en vlak na het congres van Open VLD waar zij de grote ster is. We maken ook kennis met haar echtgenoot Luc die huisman is, haar broer Eddie die burgemeester is van Merchtem en haar dochter Julie die voorzitter is van het OCMW. Maggie praat over haar moeilijke jeugd na het overlijden van haar vader, haar problemen met haar gewicht, haar enthousiasme om opnieuw staatssecretaris voor Asiel en Migratie te worden.

2. 2. Piet Huysentruyt

17 februari 2014 (40 minuten)

De tv-kok maakt koning Boudewijn met de grond gelijk. Koning Boudewijn was een broekschijter, maar hem werd ook het mes op de keel gezet. De Belgische staat is de grote schuldige: Congo was niet klaar voor onafhankelijkheid.

3. 3. Elio Di Rupo

24 februari 2014 (40 minuten)

Voor het eerst laat premier Elio Di Rupo een cameraploeg binnen in zijn eigen leefwereld. In de Wetstraat 16, maar ook bij hem thuis en op vakantie in Italië. We volgen enkele bewogen dagen in de Wetstraat, met als climax de troonswisseling in juli.

4. 4. Eddy Wally

3 maart 2014 (40 minuten)

Eddy Wally is intussen 82 en woont al drie jaar in een rusthuis. Fysiek is hij zwaar gehavend sinds zijn hersenbloeding in 2011, maar geestelijk blijft hij scherp. In Kroost vertelt Eddy Wally zijn verhaal, zoals hij het nooit eerder heeft verteld.

5. 5. Junior Bauwens

10 maart 2014 (40 minuten)

Eric Goens schetst een intiem portret van Junior Bauwens. Bauwens wordt gevolgd vanaf zijn verloren kamp voor de Europese titel, waarna er dopinggeruchten ontstonden over zijn Spaanse tegenstander. Het sportieve aspect wordt dus aanschouwd, al staat de familie centraal. Bauwens staat erom bekend goed te zorgen voor zijn broers en zussen, van wie er enkele autisme hebben.

6. 6. Karen Damen

17 maart 2014 (40 minuten)

Karen Damen vertelt over haar tijd bij de band K3. Eric volgt haar van bij haar thuis waar ze de jeugdfoto's inkijken, tot in de muziekstudio en het Sportpaleis.

7. 7. Koen Wauters

24 maart 2014 (40 minuten)

Koen is vandaag een beroemde zanger en een uiterst succesvolle tv-presentator, maar voor exact hetzelfde geld spraken we nu over de befaamde ex-voetballer Koen Wauters. In Kroost vertelt Koen onder andere over de knieblessure die een carrière als voetbalprof in de weg stond. Bovendien was Koen niet voorbestemd om de stem en het gezicht te worden van Clouseau. Zijn zus Veerle was namelijk een veel betere zangeres, daar is iedereen in de familie Wauters het over eens.

8. 8. Tom Boonen

31 maart 2014 (40 minuten)

Kroost toont unieke beelden uit 1996, toen de piepjonge Tornado Tom zijn eerste koersen reed bij de nieuwelingen. Bij de jeugd was Tom geen veelwinnaar, veel vaker werd hij tweede. Zijn vader, André Boonen, vertelt hoe dat vele verliezen Tom heeft gemaakt tot de winnaar en wereldkampioen die hij uiteindelijk geworden is.

Er zijn bij dit seizoen nog geen berichten geplaatst.