• 9.378.093 stemmen

Papadag - Seizoen 1 (2017-2018)

Show titel: Papadag

Afleveringen: 8

Speelduur: 6 uur en 18 minuten

Ontwikkeld door: Burny Bos en Eefje Smulders

Met: Guido Pollemans, George Tobal en Ruben van der Meer

Oorsprong: Nederland

Datum van release: woensdag 29 november 2017

Eerst uitgezonden op: NPO 3 (Nederland)

Plot Papadag

De serie volgt een groep vaders die elkaar iedere donderdag ontmoeten bij de zandbak in het park. Ondanks hun grote verschillen, ontwikkelen de papa's een vriendschap en steunen ze elkaar in hun drukke, moderne levens. De stressvolle combinatie van werk en gezin, het altijd tijd te kort komen, de vreugde en ellende die de komst van kinderen binnen een relatie met zich mee brengen, de gepensioneerde tweede-nestvader die met zijn ziel onder zijn arm loopt, maar ook de gecompliceerde conceptie van een kind, door een homoseksueel stel bij een lesbisch koppel, zorgen voor (tragi) komische situaties binnen het verhaal.

Afleveringen Seizoen 1 (2017-2018)

1. 1. Familylife

29 november 2017 (48 minuten)

We maken kennis met elektricien Ronnie, ex-bankman Louis, ambtenaar Martijn, Bouzian, alias DJ Booz, en wensvader Sadiq. En meteen wordt al duidelijk dat vader zijn niet altijd vanzelf gaat. Vier verschillende vaders ontmoeten elkaar bij de zandbak als een van de kinderen bijna stikt in een snoepje. Vanaf dan besluiten ze wekelijks een deel van hun 'papadag' gezamenlijk in het park door te brengen. Elektricien Ronnie, ex-bankman en tweedekans vader Louis, ambtenaar en adoptievader Martijn en de deejay Bouzian- alias DJ Bouz worstelen allevier op hun eigen manier met het vaderschap.

2. 2. Zeepaardjes

29 november 2017 (48 minuten)

Wensvaders Sadiq en Thijs worstelen nog met de vraag of ze überhaupt wel samen vaders gaan worden. Vaderschap is niet iets dat vanzelf gaat... Thijs twijfelt of hij met zijn vriend Sadiq aan het vaderschap moet beginnen?

3. 3. Perfect Parents

6 december 2017 (48 minuten)

Martijn wil de allerbeste vader zijn voor zijn adoptiezoon Kofi en vervloekt zichzelf als hij te laat is met inschrijven voor de beste school in de buurt.

4. 4. Male Bonding

13 december 2017 (48 minuten)

De wijsneuzerige Martijn ligt steeds minder goed in de papadaggroep. Sadiq en Thijs kunnen maar geen draagmoeder vinden en Martijn organiseert een dinertje waarbij ze de kinderloze Amy ontmoeten.

5. 5. Stress-Management

20 december 2017 (45 minuten)

Martijn gaat zo op in het vaderschap dat hij geen oog heeft voor de gevoelens van zijn vrouw Merle. De schoonmoeder van Ronnie krijgt weer een hartaanval.

6. 6. Mixed Feelings

27 december 2017 (45 minuten)

Ronnie moet rust houden van de dokter, maar dat is lastig als je voor je kinderen moet zorgen en je vrienden gaan verhuizen.

7. 7. Down the Drain

3 januari 2018 (45 minuten)

Martijns vrouw Merle is verliefd op een ander en Martijn probeert haar die ruimte te geven. Thijs, Sadiq, Brechtje en Romaris werken aan de bevruchting van 'hun' kind. Maar hoe pak je zoiets aan?

8. 8. No Sweat

10 januari 2018 (51 minuten)

Bouzians ex Lisa trekt tijdelijk bij hem in en Martijn vertrekt naar zijn ouders. Louis wil naar de propedeuse-uitreiking van zijn zoon Jelle, maar hij is niet welkom met zijn babydochter.

avatar van stinissen

stinissen (crew series)

Een van de leukste Nederlandse series van de laatste jaren.

avatar van Joy4ever

Joy4ever

Verrassend leuk. Ik kende de serie niet maar zojuist S1 via NPO Plus teruggekeken. De eerste twee, drie afleveringen was ik er nog niet zo kapot van maar daarna begint het wel lekker te lopen. Tegen het eind wordt het ook wel bijzonder grappig allemaal. Benieuwd naar S2.

avatar van lang pee

lang pee

Dat ik dat nog mag meemaken, een leuke Nederlandse serie, echt iets voor een druilerige zondag...

avatar van WB

WB

Leuke, luchtige serie. Kijkt lekker weg. Nergens te emotioneel, of te overdreven grappig, maar gewoon alledaags. Prima serie!