menu
Mijn Series +

Adventures of the Gummi Bears - Seizoen 1 (1985)

Alternatieve titels: Disney's Adventures of the Gummi Bears | Gummi Beren | Gummi Bears

mijn stem
3,25 (12)
12 stemmen

Verenigde Staten
Animatie / Familie

ontwikkeld door Jymn Magon, Michael Eisner en Art Vitello
met de stemmen van Paul Winchell, June Foray en Lorenzo Music

De Gummi Beren zijn een groep beren die heimelijk met zijn zessen (later met zeven) in het bos leven uit het zicht van de mensen. De legende vertelt dat de andere Gummi Beren gevlucht zijn voor de mensen en ze komen pas terug als het weer veilig is. De Gummi Beren cultiveren vruchten die ze gummibessen noemen en waarvan ze gummibessensap maken. Dit sap geeft hen grote krachten waardoor ze erg hoog kunnen springen. Ze hebben dit altijd bij zich, zodat ze het in geval van nood kunnen gebruiken. De slechterik Graaf Ruuwaard probeert de Gummi Beren te vangen om zo de formule te verkrijgen van dit sap. Iedereen die van het sap drinkt krijgt tijdelijk grote krachten.

 1. A New Beginning
 2. The Sinister Sculptor / Zummi Makes It Hot
 3. Someday My Prints Will Come / Can I Keep Him?
 4. A Gummi In A Gilded Cage
 5. The Oracle / When You Wish Upon a Stone
 6. A Gummi by Any Other Name
 7. Loopy, Go Home / A-Hunting We Will Go
 8. The Fence Sitter / Night of the Gargoyle
 9. The Secret of the Juice
 10. Sweet and Sour Gruffi / Duel Of The Wizards
 11. What You See Is Me / Toadie's Wild Ride
 12. Bubble Trouble / Gummi in a Strange Land
 13. Light Makes Right
zoeken in:
avatar van Robbie.T.
4,0
Baanbrekende televisie animatieserie die de eerste was in zijn soort en daarmee de weg vrijmaakte voor series als Ducktales. Feelgood serie die weinig kwaad kan doen; volgens mij had iedereen die dit keek ook wel zijn eigen favoriete beer.

avatar van ZAP!
In welk opzicht was dit baanbrekend / eerste in zijn soort?

avatar van Robbie.T.
4,0
Het was de eerste animatieserie die Disney in tv-formaat bracht. Het was een grote gok omdat de grote bazen er eigenlijk niets in zagen en vreesden voor een flop; er werd een enorme som geld tegenaan gegooid en het uiteindelijke succes en de behaalde impact behoeft geen verdere uitleg. Daarnaast had het de beste beeld- en geluidskwaliteit op het gebied van animatieseries to date. Door het enorme succes durfde Disney het aan om meerdere animatieseries naar de televisie te brengen met als gevolg: DuckTales, Chip ‘n Dale Rescue Rangers, TaleSpin, Darkwing Duck en Goof Troop. Al snel volgden andere maatschappijen. Tot zover een verkorte cursus 'de historie van de animatieseries'

avatar van ZAP!
Ah, dus voor Disney baanbrekend. Bedankt voor de toelichting!

P.s.: "al snel volgden andere maatschappijen". Disney was toch echt niet de eerste die animatie naar tv bracht??

avatar van Robbie.T.
4,0
Nee dat klopt zeker, maar dit was de eerste animatieserie in deze kwaliteit (beeld en geluid) en dat hadden andere studio's nog nooit eerder gedaan. Dat werd pas na Gummi Bears gedurfd; dus in dat opzicht baanbrekend en dus ook zeker niet alleen voor Disney.

Only on TVMeter trouwens dat twee volwassen mannen (tenminste, daar ga ik dan even vanuit ) het over de Gummi Beren hebben .

avatar van ZAP!
Het gaat om de technische kant ervan, he, dat mag! Maar ik wist niet dat dit beter (van kwaliteit van beeld en geluid) was dan pak 'm beet een Nils Holgerson...

Gummi Beren heb ik vroeger trouwens vast gezien, maar durf er verder geen cijfer op te plakken.

avatar van Esteban
4,0
Dat dit het eerste wapenfeit van Disney was in die richting, klopt volledig. Maar wanneer het over de technische kant gaat, was 'The Wuzzles' eigenlijk eerst en absoluut evenwaardig. Inclusief gigantische promotie-campagne. Op dezelfde dag op TV gegooid als 'Gummi Bears', maar die andere was wel eerder in productie. Er zijn medewerkers uit hetzelfde team die destijds aan beide reeksen gewerkt hebben (bij de concurrentie dus) en de grootste stemleverancier had in beide een grote rol. Nadat die overleden was, werd 'The Wuzzles' noodgedwongen stop gezet, Disney kocht het vervolgens op.

De Wuzzles - De Wuzzlerace - YouTube

Ik ben nog steeds zot van de Gummi Beren trouwens. Jammer dat daar amper merchandise van bestaat, want ik zou er zeker een statue of buste van willen hebben. Zoals bij Rescue Rangers, Ducktales of Darkwing Duck wel het geval is. En nu die intro weer uit mijn hoofd krijgen ...

avatar van theo79
4,5
De gummi beren.... coole tekenfilm! Doe mij wat van die gummi berenbessensap dacht ik altijd.

Gast
geplaatst: vandaag om 02:17 uur

geplaatst: vandaag om 02:17 uur

Let op: In verband met copyright is het op TvMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.