ad
 • 139.564 films
 • 6.583 series
 • 19.906 seizoenen
 • 430.934 acteurs
 • 280.183 gebruikers
 • 8.076.809 stemmen
Avatar
 
banner banner

Unit 13 - Seizoen 1 (1996-1997)

3,69 24 stemmen

Show titel: Unit 13

IMDb beoordeling: 8,3 (214)

Seizoenen: 3 seizoenen

Afleveringen: 13

Datum van release: zaterdag 12 oktober 1996

 • On Demand:

 • Netflix Niet beschikbaar op Netflix
 • Pathé thuis Niet beschikbaar op Pathé Thuis
 • Videoland Niet beschikbaar op Videoland
 • Amazon Prime Niet beschikbaar op Amazon Prime
 • Disney+ Niet beschikbaar op Disney+
 • Google Play Niet beschikbaar op Google Play
 • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Unit 13

Afleveringen Seizoen 1 (1996-1997)

 1. 1. Schimmenspel

  Een speciale unit wordt opgericht door openbaar aanklager Bilderdijk wanneer het smokkelen van kinderen en illegale adoptie slechts een klein onderdeel blijkt van een beruchte organisatie. Wanneer officier van justitie Rieding bedreigd wordt, wanneer ze in een van deze zaken betrokken is geraakt, besluit ze zich bij het team te voegen.

 2. 2. Grazyna's Baby

  Ben en Harry onderzoeken de ontvoering van een illegaal geadopteerde baby. Adrienne besluit, ondanks de dreigementen, haar werk bij de unit voort te zetten en heeft een ontmoeting met een informant die zich Anna noemt. Ondertussen probeert Talsma uit te zoeken wie er achter de dreigementen aan het adres van zijn goede vriendin zitten.

 3. 3. Grof Geschut

  Ben ontmoet Katja van Dijk, met wie hij een relatie begint. De unit probeert een verband te ontdekken tussen een zaak van een verdwenen vrouw en misdaadorganisatie Skylla. Adrienne's man Paul raakt ernstig gewond wanneer zijn auto beschoten wordt.

 4. 4. Deadline

  Russo Brink wordt ondervraagt over de anonieme informant en zijn relatie met Skylla nadat de informant vermoord teruggevonden wordt. Ondertussen wil Bilderdijk de unit opheffen omwille van tegenvallende resultaten. Tot Adrienne ontdekt dat de overleden vrouw niet de informant is met wie zij gesproken heeft. Het wordt tevens duidelijk dat uitzendbureau Hermes waarschijnlijk een link vormt tot deze gebeurtenissen.

 5. 5. Kunst en Vliegwerk

  Een tweede grote kunstroof vindt plaats en alles wijst in de richting van Skylla. Via een beveiligingsbedrijf ontdekt de unit twee namen van belangrijke personen die ze dichterbij hun doelwit zouden kunnen brengen. Een van hen leidt ze naar een schip waar een groot deel van de gestolen schilderijen verstopt liggen. De vraag blijft alleen hoe ze aan de grote heren kunnen bewijzen dat dit iets met Skylla te maken heeft gehad. Een tweede lichaam wordt gevonden en word door Adrienne geïdentificeerd als haar informant.

 6. 6. Undercover

  Het aandeel van uitzendbureau Hermes in het grote geheel wordt duidelijker. Rebecca gaat undercover en trekt de aandacht van directeur Veenstra. Ze breekt in in zijn kantoor, maar het alarm gaat af voor ze toegang vind tot de cruciale gegevens. Wanneer de politie ter plaatse komt, arresteren ze Veenstra, al zijn medewerkers en nemen hun gehele archief in beslag tot de eerder door Rebecca gekraakte computer explodeert.

 7. 7. Chiffon

  Veenstra wordt door Skylla uit de gevangenis bevrijd en de unit besluit om Ely, een voormalig medewerker van Hermes, te schaduwen. Talsma ontdekt dat zijn goede vriend en partner van Adrienne op de loonlijst van Skylla stond onder de bijnaam Chiffon, die hij uit zijn studententijd had overgehouden. Hij probeert te achterhalen wat het betekend, maar ondertussen sterft Paul in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.

 8. 8. De Weduwe

  Talsma zoekt uit wie Paul erin zou kunnen hebben geluisd door de naam Chiffon te gebruiken en wie het lek bij de unit is die de zojuist verkregen informatie direct naar justitie heeft door gespeeld. Hij verdenkt Rebecca, die de enige binnen zijn team is die hij niet persoonlijk kent. Ondertussen doen ze een inval bij een medewerker van Skylla waar heroine en een bazooka worden gevonden die, blijkt later, vrijwel zeker is gebruikt tijdens de aanslag op Paul.

 9. 9. Op Glad IJs

  Stef Suurbier, de man die tijdens de inval is gearresteerd, wordt ondervraagt, maar zegt geen woord omdat hij bang is dat anders zijn dochter iets zal overkomen. Rebecca lijkt inderdaad informatie te hebben doorgelekt naar Bilderdijk, maar word niet ontslagen, omdat ze van Talsma het voordeel van de twijfel krijgt. Onder hypnose herinnert ze de namen die ze in de geëxplodeerde computer van Hermes heeft zien staan tijdens haar undercover klus. Dit leidt de unit naar Skylla topman Louis Gerlach. Een dealer krijgt de opdracht Adrienne's rebelse dochter Josien giftige pillen te geven.

 10. 10. Tegenwind

  Adrienne ontdekt de naam Gerard Ruysdaal, degene die de naam Chiffon vals heeft gebruikt. Josien geeft de pillen, die ze van haar dealer kreeg, aan een vriendin die erdoor op de eerste hulp terecht komt. De dealer wordt gepakt, maar voor hij de unit in contact kan brengen met belangrijke hoofdfiguren van Skylla, pleegt hij, tijdens een onbewaakt moment, zelfmoord. Katja, de vriendin van Ben, zoekt contact met haar werkgever Skylla, omdat ze ermee wil stoppen. Ze is verliefd geworden op hem en wil hem niet langer in gevaar brengen.

 11. 11. Het Lek

  Er wordt ontdekt dat Bilderdijk een connectie heeft met Ruysdaal en Kinky komt erachter dat Ben's computer van een afstand wordt gemonitord en vindt hier inderdaad de bewijzen voor in de vorm van afluisterapparatuur.

 12. 12. Verraad

  Bilderdijk wordt door Skylla gechanteerd met foto's waarop te zien is dat hij een verhouding heeft gehad met Rebecca. Skylla ziet in dat de unit nu niet ver weg meer is en besluiten onopgemerkt te vluchten, nu het nog kan. Skylla's advocaat Gerlach word gearresteerd en Katja, die door Ben steeds minder vertrouwt wordt, krijgt een nieuwe ketting van hem met een chip erin die haar overal kan volgen.

 13. 13. Confrontatie

  Adrienne confronteert Bilderdijk met een foto waar hij en Ruysdaal samen opstaan. Hij verzekert haar er van dat hij niet het lek naar Skylla is en vermoedt zelf dat het Swagger, iemand die tussen hem en de minister zit, moet zijn. Hij belooft haar dat hij hem goed inde gaten zal houden. In een bloederige climax wordt Skylla met veel mankracht opgerold.

Alle Acteurs en Actrices

Acteurs en actrices

Ben Govers

13 afleveringen

Adrienne Rieding

13 afleveringen

Josien

13 afleveringen

Ruard Talsma

13 afleveringen

Jessie

13 afleveringen

Amati

13 afleveringen

Arthur J. 'Kinky' Blomschot

13 afleveringen

Rebecca de Leeuw

13 afleveringen

Bilderdijk

13 afleveringen

Harry Bresler

13 afleveringen

3 afleveringen

1 aflevering

1 aflevering

Reviews & comments

zoeken in:
avatar van Germ_mm

Germ_mm

 • 19 berichten
 • 128 stemmen

Jeugdsentiment. Spannende, goed geacteerde politieserie. Eens in de paar jaar kijk ik de serie terug en het valt nooit tegen.


avatar van hilversum3_mm

hilversum3_mm

 • 224 berichten
 • 23 stemmen

Dit is toch wel de beste Nederlandse Politie serie ooit gemaakt, na 20 jaar nauwelijks nog overtroffen.

Spanning,drama,aktie uitstekend acteerspel en uiteraard de dreigende score van Henny Vrienten.

met een speciale vermelding voor Luc Boyer als de onvergetelijke ijskoude moordenaar Charon.


Gast

 • berichten
 • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op TvMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.