• 9.377.538 stemmen

Moone Boy - Seizoen 1 (2012)

Show titel: Moone Boy

Afleveringen: 6

Speelduur: 2 uur en 12 minuten

Ontwikkeld door: Chris O'Dowd

Met: Chris O'Dowd, David Rawle en Deirdre O'Kane

Oorsprong: Ierland / Verenigd Koninkrijk

Datum van release: vrijdag 14 september 2012

Eerst uitgezonden op: Sky1 (Verenigd Koninkrijk)

• Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Moone Boy

Seán Murphy is de denkbeeldige vriend van de twaalfjarige Martin Paul Kenny Dalglish Moone. Moone is het jongste kind van zijn gezin dat in het rustige dorpje Boyle in het platteland van Ierland woont. Moone heeft veel te stellen met zijn zussen en is blij dat hij een vriend heeft in zijn denkbeeldige vriend Seán. Deze vriend heeft echter een totaal andere kijk op het leven dan de familie van Moone al zorgt dit er wel voor dat Moone zich een weg weet te banen door het hectische leven.

Afleveringen Seizoen 1 (2012)

1. 1. Men of the Houses

14 september 2012 (22 minuten)

Martin wordt gepest door zijn klasgenoten. De vader van Martin wordt vrienden met de vader van de pestkoppen. Martin regelt een afspraakje voor zijn zus met een jongen die hem kan beschermen tegen deze pestkoppen.

2. 2. Bunch of Marys

14 september 2012 (22 minuten)

Martin is bevriend geraakt met de nieuwe jongen Trevor en Trevor's familie is blij om hem in huis te hebben tijdens de maaltijden, terwijl zijn eigen moeder Debra al haar tijd besteedt aan de presidentskandidaat Mary Robinson. Om voldoende financiële middelen te verzamelen, moet Debra op bezoek gaan bij de griezelige, lokale vis magnaat 'Touchy Feeley'.

3. 3. Another Prick in the Wall

21 september 2012 (22 minuten)

Omdat Martin moet wachten op zijn zussen vooraleer hij de badkamer kan gebruiken, verslaapt hij zich. Zijn zus Sinead maakt hier misbruik van door hem op te maken waardoor Martin op school wordt uitgelachen. Debra is ondertussen druk bezig om een cursus gewichtsvermindering van Weight Wishers op te starten.

4. 4. Dark Side of the Moone

28 september 2012 (22 minuten)

Bij Martin start de seksuele ontwikkeling. Ondertussen komt zijn oom Danny op bezoek bij de familie. Danny heeft een grote invloed op Martin waardoor Liam en Sean zich overbodig voelen.

5. 5. Godfellas

5 oktober 2012 (22 minuten)

Martin heeft besloten dat hij een misdienaar wil worden, maar al snel ontdekt hij dat de misdienaars bij de georganiseerde misdaad horen. Ondertussen valt Fidelma voor de jonge Dessie, het hoofd van het jongenskoor.

6. 6. The Bell-End of an Era

12 oktober 2012 (22 minuten)

Martin heeft nog een week vooraleer hij afstudeert aan de basisschool. Sean vindt dat hij in stijl en anarchie moet vertrekken, maar dat blijkt niet zo simpel te zijn. Ondertussen proberen Liam en Debra te voorkomen dat Sinead de beste van de klas wordt zodat ze niet naar een duur zomerkamp kan gaan. De grootste schok komt er echter wanneer Fidelma en Dessie hun toekomstplannen onthullen.

avatar van JTV-kijker

JTV-kijker

• 2017 stemmen

Naar mijn mening een geestige en leuke serie. De humor is nergens echt enorm top, maar ik heb er toch goed mee gelachen. Lekker goofy en ontspannend.

avatar van Esteban

Esteban

Best wel fan van Chris O'Dowd. Dus ik hoop dat ze 't eens uitzenden bij ons. (BE)