• 9.114.993 stemmen

All Creatures Great and Small - Seizoen 1 (1978)

Alternatieve titel: James Herriot

Afleveringen: 13

Speelduur: 10 uur en 24 minuten

Ontwikkeld door: Bill Sellars

Met: Christopher Timothy, Robert Hardy en Peter Davison

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Datum van release: zondag 8 januari 1978

Eerst uitgezonden op: BBC One (Verenigd Koninkrijk)

• Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot All Creatures Great and Small

Aan het begin van de twintigste eeuw is James Herriot recentelijk afgestudeerd van de veearts school in Glasgow. Hij vindt zijn eerste baan in het rustige Yorkshire Dales in Noord-Engeland. Deze hartverwarmende dramaserie volgt zijn ontmoetingen met de lokale bevolking en de dieren waarvan zij afhankelijk zijn. Hij ontwikkelt zich van beginnend veearts tot lokaal icoon.

Afleveringen Seizoen 1 (1978)

1. 1. Horse Sense

8 januari 1978 (48 minuten)

Het leven van de zojuist afgestudeerde veearts James Herriot is niet altijd gemakkelijk. Hij reist helemaal naar Darrowby, Yorkshire, om een baan te vinden. Wanneer de eerste potentiële werkgever, Siegfried Farnon, arriveert, is James alweer in slaap gevallen.

2. 2. Dog Days

15 januari 1978 (48 minuten)

James ontdekt dat het maken van lange dagen en de ruige omstandigheden het leven van een veearts tot een hondenleven maken. Sommige honden, zoals die van Mrs. Pumphrey, hebben het juist wel heel goed.

3. 3. It Takes All Kinds

22 januari 1978 (48 minuten)

Siegfried onthult dat de business financieel op instorten staat. De oplossing is Miss Harbottle, een nauwkeurige secretaresse die de leiding over de spaarpot kan nemen. James ontmoet de vriendelijke Helen Alderson.

4. 4. Calf Love

29 januari 1978 (48 minuten)

Siegfried viert een grote overwinnen en zijn broer Tristan moet af zien te rekenen met een aantal varkens. James ontdekt dat hij concurrentie heeft wat betreft het winnen van Helens hart.

5. 5. Out of Practice

5 februari 1978 (48 minuten)

Het werk als veearts gaat er steeds beter aan toe, maar James is bang dat hij zijn kansen bij Helen heeft verspild na een rampzalige date. Tristan besluit dat een blind date perfect zal zijn voor James.

6. 6. Nothing Like Experience

12 februari 1978 (48 minuten)

James raapt de moed bij elkaar om een bezoekje te brengen aan Helen, nadat zij hem op zijn slechts gezien heeft. Siegfried heeft magie nodig om een pony beter te maken en een het mysterie rond Raine Abbey wordt eindelijk opgelost.

7. 7. Golden Lads and Girls

19 februari 1978 (48 minuten)

James heeft een erg kort lontje. Hij had twee auto-ongelukken binnen een week, een opkomende ontmoeting met Helens familie en hij is nog steeds niet van zijn grote concurrent af.

8. 8. Advice and Consent

26 februari 1978 (48 minuten)

James ontdekt de oorzaak van het ziek worden van de kudde. Hij heeft echter nog wel een duwtje in de rug nodig op een ander gebied. Siegfried en Tristan besluiten te vertrouwen op hun eigen kennis.

9. 9. The Last Furlong

5 maart 1978 (48 minuten)

James en Siegfried bevinden zich bij de Broughton Races. James wil wat geld bij elkaar zien te krijgen voor een heuse Mediterraanse huwelijksreis. Siegfried zoekt een droombaan.

10. 10. Sleeping Partners

12 maart 1978 (48 minuten)

James' en Helens huwelijk is eindelijk aangebroken, hoewel hun huwelijksreis niet in de buurt van het Mediterraans gebied gaat zijn. Siegfried zorgt voor het allerbeste huwelijkscadeau.

11. 11. Bulldog Breed

19 maart 1978 (48 minuten)

James moet moeite doen om de kudde van een vriend te redden, waar enorm veel spaargeld in zit. Ondertussen ontdekt hij een bijzonder geheim van zijn collega.

12. 12. Practice Makes Perfect

7 april 1978 (48 minuten)

Tristan is bang voor zijn broer, omdat hij zijn examens niet heeft gehaald. In een poging om zijn leven te beteren mijdt hij sigaretten, alcohol en vrouwen.

13. 13. Breath of Life

14 april 1978 (48 minuten)

Siegfried oontdekt dat een aardig bedoeld cadeau heeft geleid tot een ernstige ziekte. James stuit per ongeluk op een slaapmiddel voor Mrs. Flaxtons poedel.

avatar van stinissen

stinissen (crew series)

Heerlijke serie en een mooi tijdsbeeld.

avatar van goldendream

goldendream

Als kind bekeek ik elke zondagavond met mijn ouders en zus deze serie die toen op BRT (nu één) getoond werd. Vele jaren later zag ik enkele afleveringen opnieuw, toen de serie opnieuw uitgezonden werd.

Ik vind het nog steeds een sterke serie: mooie setting in het landelijke Engeland van begin de twintigste eeuw, heel gezellige sfeer. Je leeft mee met het wel een wee van James Herriot, zijn echtgenote, de twee ongehuwde broers-veeartsen, maar ook met de plattelandbewoners en hun dieren. Geen actie en geweld, en laat dit een pluspunt zijn. Ik zou de serie eigenlijk graag eens herbekijken.