menu
Mijn Series +

Insecure - Seizoen 1 (2016)

mijn stem
3,75 (2)
2 stemmen

Verenigde Staten
Komedie

ontwikkeld door Issa Rae en Larry Wilmore
met Issa Rae, Jay Ellis en Yvonne Orji

Boezemvriendinnen Issa Dee en Molly Carter proberen er, zowel privé als professioneel, het beste van te maken in Los Angeles. Maar de uitdagingen voor twee Afrikaans-Amerikaanse vrouwen die alle stereotypes netjes naast zich neerleggen, zijn niet niks. Issa beeldt zichzelf misschien in dat ze een badass rapper is als ze alleen voor de spiegel staat, haar dagelijkse routine als excuustruus bij een educatieve vzw blijkt heel wat minder opwindend. Op de dreigende drempel van haar dertigste levensjaar, begint ze ook haar aanslepende relatie met haar werkloze vriendje Lawrence in twijfel te trekken. Met Issa's BFF Molly, wier professionele succes als dikbetaalde advocate in schril contrast staat met haar zo goed als onbestaande liefdesleven, gaat het niet veel beter.

  1. Insecure as Fuck
  2. Messy as Fuck
  3. Racist as Fuck
  4. Thirsty as Fuck
  5. Shady as Fuck
  6. Guilty as Fuck
  7. Real as Fuck
  8. Broken as Fuck
zoeken in:
avatar van Boenga
Volgens het Belgische weekblad Humo beter dan 'Girls' of 'Sex and the City'...

avatar van ZAP!
Tamelijk andere insteek, lijkt me... beiden over vrouwen in de / een stad (Girls en SatC spelen in NY), maar verder...

Ze hadden de serie ook wel '...as Fuck' kunnen noemen, maar dat lukt in Amerika natuurlijk niet.


avatar van ZAP!
Kan er alleen het eerste stukje lezen... het gaat al meteen mis door de foutieve aanname dat Insecure ook in NY zou spelen... slechte research?

Verder zijn het 3 totaal verschillende bevolkingsgroepen (blanke rijke verveelde vrouwen, blanke post-grunge hipstermeiden/bijna vrouwen en zwarte vrouwen die proberen mee te draaien in een overwegend blanke maatschappij, neem ik aan, hoewel Californië erg divers is vergeleken met veel andere delen van de VS - ook nog es erg verschillend omdat SatC al behoorlijk oud is, G ook al een even afgelopen is en I nog moet beginnen.

Ook draait het bij elk van de serie eigenlijk om de hoofdpersoon, het is bv. niet een Friends. In SatC ging het om Carrie, in G om Hannah en hier neem ik aan om Issa (staat prominent op de poster)... dat lijkt een overeenkomst, maar het zijn 3 zeer verschillende personen qua van alles, lijkt me (van Carrie en Hannah weet ik dat alvast heel zeker).

Ik had een hekel aan SatC, maar G vond ik behoorlijk goed (niet alles gezien) en I? Geen idee of dit wat voor mij is (heb Atlanta, wat wel de mannelijke voorganger van I lijkt, ook geprobeerd, maar daarvan weet ik het ook nog niet helemaal).

Kortom: ik snap dat het dankbaar vergelijken is omdat het basisgegeven overeen lijkt te komen, maar ik vind het weinig zinvol en het zegt mij niet veel als Humo dit claimt.

avatar van Boenga
ZAP! schreef:
het zegt mij niet veel als Humo dit claimt.

Aangezien ik zelf nog helemaal niks zag van Insecure, kan ik er uiteraard geen woord over zeggen; maar als Humo het over NY heeft terwijl de serie zich in LA afspeelt, dan lijkt me dat zoiets als een dt-fout op het eindexamen van een student... Shame, shame, shame.

avatar van ZAP!
Boenga - Nou, dt-fout... eerder zoiets bij aardrijkskunde Tokio invullen als de hoofdstad van China. En dat voor een HUMO...

Gast
geplaatst: vandaag om 19:29 uur

geplaatst: vandaag om 19:29 uur

Let op: In verband met copyright is het op TvMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.