• 9.369.466 stemmen

Bergerac - Seizoen 1 (2025)

Show titel: Bergerac

Afleveringen: 6

Speelduur: 4 uur en 31 minuten

Ontwikkeld door: Toby Whithouse

Met: Damien Molony, Robert Gilbert en Pippa Haywood

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Datum van release: donderdag 27 februari 2025

Eerst uitgezonden op: U&Drama (Verenigd Koninkrijk)

• NPO Start Bekijk seizoen 1 via NPO Start
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Bergerac

Bergerac is een gebroken man, die worstelt met verdriet en alcoholisme na de recente dood van zijn vrouw. Zijn schoonmoeder, Charlie, maakt zich zorgen dat Jim zijn dochter Kim niet op de eerste plaats zet. Wanneer een vrouw uit een rijke familie uit Jersey wordt vermoord, moet Jim zijn persoonlijke problemen overwinnen om weer de uitstekende rechercheur te worden die hij ooit was.

Afleveringen Seizoen 1 (2025)

1. 1. Person of Interest

27 februari 2025 (46 minuten)

Cate Wakefield, de schoondochter van een van de rijkste mannen van Jersey, wordt dood aangetroffen. Bergerac is een tijdje met verlof geweest na de dood van zijn vrouw, maar wil nu dolgraag dit onderzoek op zich nemen. Hij moet wel samenwerken met zijn oude vervanger rechercheur Crozier, en die is niet zo blij met zijn terugkeer.

2. 2. Play Nicely

6 maart 2025 (44 minuten)

De kleine Lily wordt toch ontvoerd, waar Bergerac al bang voor was. Hij stelt alles in het werk om haar snel terug te vinden, ook al werken de Wakefields niet direct mee. John Blakely maakt zich niet populair bij de pers en zijn meerderen, maar dat maakt hem niet uit. Er ontstaat ook onenigheid tussen hem en zijn schoonmoeder Charlie over wat het beste is voor zijn dochter Kim.

3. 3. Alone, Alas, Alone

13 maart 2025 (43 minuten)

Het team probeert de zaak tegen Mia en Tomos rond te krijgen, maar Bergerac heeft zo zijn twijfels en gaat op eigen houtje op onderzoek uit. Met behulp van Charlie ontdekt hij een geheim van de Wakefields. Die worden ondertussen benaderd door John Blakeley, die nog een appeltje te schillen heeft met Bergerac. Hij moet alles op alles zetten om te voorkomen dat er meer slachtoffers vallen.

4. 4. Different Rules Apply

20 maart 2025 (43 minuten)

Het lijkt erop dat Cate haar schoonvader een hak wilde zetten, en Bergerac heeft het gevoel dat hij steeds dichter bij de waarheid komt. Hij krijgt echter ook steeds meer problemen, nu de Wakefields hem in hun vizier hebben, Charlie twijfelt aan zijn kwaliteiten als vader en zijn collega's niet overtuigd zijn van zijn manier van werken.

5. 5. Run the Story

27 maart 2025 (44 minuten)

Arthur Wakefield wil Julien voor de wolven gooien, maar er komt een nieuw feit aan het licht. Bergerac zit niet lekker in zijn vel, maar na een geniale inval komt er een belangrijke verdachte in beeld. Door zijn wispelturige gedrag moet hij echter vanaf de zijlijn toekijken en vervalt hij in oude gewoontes, wat hem duur komt te staan.

6. 6. Fred

3 april 2025 (51 minuten)

Het team zet alles op alles om Kim te vinden. Bergerac wordt geconfronteerd met iemand uit een donker verleden en hij wordt gedwongen om een criminele daad op te biechten die hem zwaar in de problemen kan brengen. Tijdens een gesprek met zijn psycholoog vallen er plots enkele puzzelstukjes op hun plaats en komt er een doorbraak in de zaak.

avatar van lang pee

lang pee

Dit is een reboot van de heerlijke serie Bergerac uit de jaren tachtig. Natuurlijk nu een beetje gedateerd, maar ik ben er mee opgegroeid, en toen had je nog niet de enorme keuze die je nu hebt.

Deze is echt een pak minder, Molony heeft helemaal het charisma en de kwaliteiten niet die John Nettles wel had, als Jim Bergerac.

Het is ook gewoon geen serie die pakt, eigenlijk een vrij zwakke doordeweekse politieserie. Ik ga toch nog maar eens aan de oude Bergerac beginnen, want dit is echt zwakke, slappe, kost....

avatar van stinissen

stinissen (crew series)

De serie kijkt lekker weg en is een waardige vermelding als remake waardig. Ik zie vaak alles wel aankomen maar de moordenaar van Cate niet.

Is de theme muziek hetzelfde?

avatar van ChantalParis

ChantalParis

Heel erg teleurstellende reboot deze serie. Het leek soms op een opvoering van het lokaal toneelgezelschap. De serie kreunt ook onder elk denkbaar cliché die typisch is voor een politieserie.