• 9.369.466 stemmen

Skeleton Warriors - Seizoen 1 (1994)

Show titel: Skeleton Warriors

Afleveringen: 13

Speelduur: 5 uur en 25 minuten

Ontwikkeld door: Gary Goddard

Met: Jeff Bennett (stemrol), Nathan Carlson (stemrol) en Philip L. Clarke (stemrol)

Datum van release: zaterdag 17 september 1994

Eerst uitgezonden op: CBS (Verenigde Staten)

• Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Skeleton Warriors

Tijdens een mislukte diefstal van het Lightstar Crystal in de stad van Luminaire wordt het kristal gesplitst. De kwaadaardige baron wordt door zijn deel getransformeerd in een levend skelet met de macht om anderen te veranderen in skeletkrijgers. De prins en zijn broers en zussen, die de andere helft van het kristal hebben, vormen de Legion of Light om zich te verzetten tegen Baron Dark en zijn leger, wat leidt tot een strijd tussen licht en duisternis.

Afleveringen Seizoen 1 (1994)

1. 1. Flesh and Bone

17 september 1994 (25 minuten)

Gefrustreerd door zijn broer, koning Justin, neemt prins Joshua Steele de taak van baron Dark op zich om het Lichtsterkristal te stelen. Justin arriveert op het laatste moment en zowel hij als Baron Dark grijpen het kristal, breken het in tweeën en transformeren de Steeles en Baron Dark – de eerste in superkrachtige wezens, de laatste in een onverwoestbaar skelet. Joshua, die tussen beide vast komt te zitten, raakt misvormd.

2. 2. Trust and Betrayal

24 september 1994 (25 minuten)

Lightstar verzamelt de overgebleven bevolking van Luminicity om te vechten tegen Baron Dark. Talyn probeert een pakhuis binnen te dringen, maar trekt daarmee de aandacht van een skelet. Na hun terugtocht beschuldigen de mensen Grimskull van collaboratie met Baron Dark. In Grimskulls afwezigheid voeren Talyn en Lightstar een succesvolle inval uit.

3. 3. Heart and Soul

1 oktober 1994 (25 minuten)

De Steeles vechten tegen skeletten die een nederzetting hebben geplunderd en Talyn redt de enige overlevende, Ferris. Terwijl Baron Dark een plan bedenkt om de Steeles te doden, vertelt Ferris Talyn dat zijn eer hem heeft laten overleven en dat hij door Baron Dark in een skeletkrijger wordt veranderd. Talyn gaat achter Ferris aan in de hoop hem te helpen.

4. 4. Bones of Contention

8 oktober 1994 (25 minuten)

Grimskull gaat op missie om Baron Darks helft van het Lichtsterkristal te bemachtigen. Grimskull keert terug met niets anders dan een datakristal, terwijl zijn metgezellen gevangen worden genomen. Terug op de basis onthult het datakristal flashbacks van hoe de huidige oorlog begon, gecentreerd rond Grimskulls verraad uit het verleden.

5. 5. Zara

15 oktober 1994 (25 minuten)

Nadat Baron Dark het stadje Romney plundert, komt een dame genaamd Zara langs bij haar oude vrienden, de Steeles. Lightstar valt Romney aan, maar wordt door Dark Baron tegengehouden. Nadat hij de skeletten heeft tegengehouden, ontdekt Lightstar dat Zara hen heeft verraden aan Baron Dark in ruil voor geplunderd voedsel en medicijnen.

6. 6. Mindgames

22 oktober 1994 (25 minuten)

Terwijl Baron Dark verderwerkt aan een droominfiltratieapparaat, verwoesten de Steeles en Guardian een bouwplaats. Grimskull wordt tot diep in zijn geest geplaagd door Baron Dark, en Cyborn krijgt te maken met technische problemen met het apparaat van de uitvinder, Dr. Genov.

7. 7. Harmonic Divergence

29 oktober 1994 (25 minuten)

Terwijl Baron Darks troepen de Noordelijke Stad bombarderen, schieten Lichtster en zijn metgezellen de stad te hulp en ontsnappen ze ternauwernood. De skeletten onderwerpen mensen die te eervol zijn om tot skeletkrijgers te worden omgevormd om bommen te bouwen in een fabriek. Na wat verkenning gaat Guardian undercover in de fabriek, maar zijn dekking wordt verraden door Shriek.

8. 8. Past Perfect, Future Tense

5 november 1994 (25 minuten)

Lightstar en zijn metgezellen proberen erts uit een mijn te halen, maar Baron Dark laat een bom ontploffen om de tunnels onder water te zetten. De Steeles en Guardian bereiken net op tijd een veilige plek en klimmen de bergen in. Guardian legt Dr. Jenna's uitvinding uit: een apparaat waarmee mensen visioenen van een mogelijke toekomst kunnen zien.

9. 9. Brawl and Chain

12 november 1994 (25 minuten)

De nieuwe juggernaut van Baron Dark, het Gorgon-slagschip, is klaar met de bouw. ​​Lightstar en Talyn gaan naar het Semigon-koninkrijk om hen te waarschuwen voor de dreiging, maar koning Dorigon heeft Dagger en Shriek als diplomaten, waardoor beide partijen zich beleefd moeten gedragen.

10. 10. Overload

19 november 1994 (25 minuten)

De Legioen van het Licht begint midden in hun voorbereidingen een belegering tegen de troepen van Baron Dark, totdat Shriek Talyn uit de lucht schiet. Talyn verliest haar kracht en slaat op de vlucht, terwijl Shriek, Aracula en Dagger haar achtervolgen. Baron Dark probeert zijn helft van het Lichtsterkristal te superchargen, wat enorme overbelastingsproblemen veroorzaakt.

11. 11. Long Live the King

26 november 1994 (25 minuten)

Baron Dark probeert zijn helft van het Lichtsterkristal te stabiliseren, maar faalt. Wanhopig om het Legioen van het Licht te elimineren, bedenkt Baron Dark een plan om zich voor te doen als de vader van de Steeles en hen weg te lokken uit het kasteel, terwijl zijn kristalhelft overbelast raakt. De Steeles vertrekken om te onderzoeken of hun vader nog leeft, maar worden aangevallen.

12. 12. Conflict and Consequences: Part 1

3 december 1994 (25 minuten)

De skeletten vallen het kamp van de Legion of Light aan, op zoek naar de andere helft van het kristal. Grimskull wordt gestuurd om hun kristalhelft naar een veilige plek te brengen, terwijl de anderen een vergeldingsaanval uitvoeren op het Colosseum van Baron Dark.

13. 13. Conflict and Consequences: Part 2

10 december 1994 (25 minuten)

Wetende dat Baron Dark beide helften van het kristal in handen heeft, gaat Lightstar de confrontatie aan, maar faalt en Baron Dark verenigt beide helften. Het Legioen van het Licht wordt vastgepind, maar Grimskull (die zijn beproeving overleefde) redt hen. Terwijl anderen de skeletten bezighouden, vecht Lightstar tegen Baron Dark totdat hij zowel hem als het kristal in een lavakrater vernietigt.

avatar van HALVE TAMME.

HALVE TAMME. (moderator series)

"Light. Darkness. The two sides locked within an eternal battle for the hearts and minds of the living. Each side claims its share... but what of those caught in between? Which way will they turn?"

Ik was dol op deze serie in de jaren 90. Anno 2025 ben ik toch wel van mening dat in die prachtige tijd dat wij kind waren, Skeleton Warriors de meest extreme uitgezonden tekenfilm was en was dan ook zijn tijd ver vooruit vanwege de duistere, post-apocalyptische fantasysetting, complexe verhaallijn en volwassen thema's.

De serie onderscheidde zich van andere actietekenfilms uit die tijd door duistere elementen niet te schuwen en te laten zien dat helden niet altijd schone overwinningen boeken. In onze huidige tijd had het allemaal beter tot zijn recht gekomen, denk ik.

Uiteindelijk had dat, plus een slecht verkopende speelgoedlijn (series 1) waarbij ook nog eens corruptie om de hoek kwam kijken, een heel groot nadelig effect op de franchise. Zowel het tweede seizoen van de tekenfilm als de tweede serie van de speelgoedlijn zou nooit het daglicht zien.

Eeuwig zonde, aangezien er 100 seizoenen van de Power Rangers in omloop zijn (LOL).