• 9.369.455 stemmen

Speelduur: 6 uur en 12 minuten

Ontwikkeld door: Daniel Brocklehurst

Met: Minnie Driver, Ruth Jones en James Nesbitt

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Eerst uitgezonden op: Netflix (Nederland)

• Netflix Bekijk miniserie via Netflix
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Run Away

Simon had het perfecte leven: een liefhebbende vrouw en kinderen, een geweldige baan, een prachtig huis. Maar toen liep zijn oudste dochter Paige weg en viel alles uit elkaar. Dus nu hij haar vindt, kwetsbaar en verslaafd aan drugs in een stadspark, krijgt hij eindelijk de kans om zijn dochter mee naar huis te nemen. Maar het blijkt dat ze niet alleen is en een ruzie escaleert volledig. Zijn zoektocht naar zijn dochter voert hem naar een gevaarlijke onderwereld, waar hij diepe geheimen onthult die zijn gezin voor altijd uit elkaar zouden kunnen drijven.

Afleveringen

1. 1. Seeing Is Believing

1 januari 2026 (50 minuten)

De gewelddadige poging van Simon Greene om zijn dochter terug te halen, gaat viraal. Een andere wanhopige vader schakelt privédetective Elena Ravenscroft in om zijn zoon te zoeken.

2. 2. Tattoos While U Wait

1 januari 2026 (41 minuten)

De Greenes worden met spoed naar het ziekenhuis gebracht, waar Simon tegenover de politie komt te staan. Elena ontdekt een verband tussen Henry en een andere vermiste.

3. 3. Breaking Point

1 januari 2026 (48 minuten)

Elena gaat laat op de avond ongevraagd langs bij Maria. Simon gaat met tegenzin naar een herdenkingsdienst en hoort schokkend nieuws over Paige.

4. 4. A Different Time

1 januari 2026 (49 minuten)

Simon hoort over het leven van zijn dochter op de universiteit en het geheim van zijn vrouw. Dee Dee en Ash maken een gewelddadig einde aan een traumatisch hoofdstuk in hun leven.

5. 5. Forever Be the Shining Truth

1 januari 2026 (47 minuten)

Elena maakt ruzie met haar schoonmoeder en bezoekt een adoptiebureau. Simon verzamelt DNA-monsters. Isaac vraagt een oude vriend naar het schietincident met Luther.

6. 6. The Man I Knew

1 januari 2026 (48 minuten)

Elena legt het verband tussen de vermoorde en de vermiste personen. Simons kinderen komen de leraar van Paige op het spoor, die iets schokkends vertelt over haar studietijd.

7. 7. Sliding Doors

1 januari 2026 (43 minuten)

Dee Dee vertelt alles aan Ash en richt zich op een nieuw doel. De politie vindt een aanwijzing die leidt naar de Schitterende Waarheid en Simon keert terug naar Rocco's kelder.

8. 8. It Stays with Us

1 januari 2026 (46 minuten)

De politie nadert de Haven van de Waarheid en alles begint op zijn plaats te vallen. Verborgen waarheden komen aan het licht, maar sommige dreigen voor altijd verborgen te blijven.

lang pee

AI: Harlan Coben's series worden als zwak beschouwd vanwege een focus op plotwendingen boven karakterontwikkeling, waardoor personages domme dingen doen en onrealistische keuzes maken.

Ik had hier niets van verwacht, zoals van de meeste Coben series, maar dit was van een zeer bedenkelijk allooi, en soms zelfs redelijk belachelijk en totaal ongeloofwaardig.

Er is o.a een hoofdrol voor Annette Badland, die ook een hoofdrol heeft in Midsomer Murders, en het is ook gewoon dat niveau. Het acteren is afschuwelijk slecht, ook de normaal goede acteur Nesbitt verdrinkt mee.

Het zou weer niet misstaan tussen de series op BBC First.

Voor de liefhebbers, maar absoluut niet voor mij...

avatar van stinissen

stinissen (crew series)

Op BBC First komen ook pareltjes langs zoals All Creatures great and Small en calling the midwife.

avatar van perdona

perdona

ik heb er net 4 afleveringen opzitten. Er gebeurd wel zo veel met de personages dat de geloofwaardigheid op een laag pitje zit.

Maar toch, als amusement voor de korte koude winterdagen, ga ik er mee verder.

Tussen alle rommel die er de laatste tijd wordt aangeleverd, blijft het ook lastig.

Nog eens effe afwachten alvorens ik defintief een oordeel ga vellen.

stinissen schreef:

Beste, ik mis geen enkele aflevering van All Creatures...een soort guilty pleasure, maar voor de rest is het toch vrij simpel...zoals daar zijn Midsomer Murders, Father Brown, Ghosts, Mrs Sidhu Invetigates, Th Madame Blanc Mysteries, Sister Boniface Mysteries enz enz....

Niks mis mee voor sommige mensen, ze hebben vooral een ouder publiek, zoals mijn moeder van negentig in het rusthuis, maar nu echt van schitterend, geloofwaardig, goed gemaakt amusement te spreken...

Het acteren in die series is toch wel om te huilen hoor...

avatar van stinissen

stinissen (crew series)

lang pee schreef:

Het acteren in die series is toch wel om te huilen hoor...

Calling the Midwife vind ik het einde.

stinissen schreef:

Calling the Midwife vind ik het einde.

Ik kan u begrijpen, heeft niet voor niets vijf grote awards gewonnen, ik kijk er wel eens naar, en is zeker niet slecht, maar ik ga het niet terugkijken, of opnemen zoals ACGASmall.

avatar van OlafD

OlafD

Ik wist niet wat ik zag. Wat is dit superslecht zeg. De acteurs zijn tenenkrommend, de regie, den kleuren.... Alles is zo nep. Op IMDb een 6,9

avatar van AniSter

AniSter

Boeiend plot door Coben. Zijn stijl is inmiddels duidelijk en ook in deze serie weer te zien; ogenschijnlijk meerdere verhaallijnen die uit eindelijk toch bij elkaar komen. Enkele verrassingen tijdens de rit en als het lijkt alsof de laatste is geweest, dan weet je dat er nog iets komt. Het verveelde geen moment. Qua cast zaten Nesbitt en Courtier-Lilley het beste in hun rollen.

avatar van cinematic81

cinematic81

Lachwekkend slecht. De serie trekt op plot twists en belachelijke reveals. Net als in El Inocente. De enige andere Coben serie die ik heb gezien.

Het is totaal idioot dat die dochter al die tijd in rehab zit, en de moeder dit zelfs weet maar ondanks dit de zoektocht van vaderlief laat doorgaan en hun levens riskeert in een dealer den. En dan heb ik het nog niet eens over de allerlaatste reveal, of de sekte op zich

avatar van Pollypeachum1

Pollypeachum1

Ongelooflijk belachelijke serie

Erg jammer, want ik kijk doorgaans graag naar James Nesbitt en Britse series.

avatar van Edamboy

Edamboy

Weer een typische Harlan Coben verfilming, met veel (onwaarschijnlijke) plotwendingen. Ik vind de stijl van Coben-verfilmingen wel leuk, maar de plotwendingen en de bijzondere slotaflevering maken het dat mijn beoordeling op max 3 komt.

Pollypeachum1 schreef:

Ongelooflijk belachelijke serie

Erg jammer, want ik kijk doorgaans graag naar James Nesbitt en Britse series.

Volledig mee eens!

avatar van princesspeach

princesspeach

Ik vond het een boeiende serie, spannend en je denkt na elke aflevering weer dat iemand anders er achter zit. De 1e 5-6 afleveringen waren goed, ik keeek en naar de ander en zeker bingewatch material…. maaar wat the, moeder gaat dan mee de basement in terwijl de dochter gewoon veilig in rehab zit. Waarom zeg je dat dan niet? En heel toevallig was t vriendje v dr dochter haar zoon, yeah right. Van alle mensen in de UK, date je dochter precies jouw dode zoon.

avatar van Toontje G

Toontje G

Was wel een serie die van begin tot eind boeiend bleef maar wel koppie erbij houden. Het springt van de hak op de tak. Wel goed acteerwerk.

avatar van tbouwh

tbouwh

Het zal Netflix goed bevallen zijn om op nieuwjaarsdag met een Harlan Coben-miniserie te komen, want exact een jaar na de release van Missing You presenteert de streamingdienst Run Away. Wie die eerste bewerking van een bestseller van de Amerikaanse thrillerschrijver niets vond, mag op zijn hoede zijn: de titels werden gelijktijdig aangekondigd, kennen hetzelfde productieteam en hebben dezelfde twee regisseurs.

volledig