• 9.375.082 stemmen

Roseanne - Seizoen 1 (1988-1989)

Show titel: Roseanne

Afleveringen: 23

Speelduur: 8 uur en 34 minuten

Ontwikkeld door: Matt Williams

Met: Roseanne Barr, John Goodman en Sara Gilbert

Datum van release: dinsdag 18 oktober 1988

Eerst uitgezonden op: ABC (Verenigde Staten)

• Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Roseanne

Roseanne Conner is getrouwd met Dan. Samen hebben ze drie kinderen: Becky, Darlene en D.J.. In hun dagelijkse leven moeten ze omgaan met allerlei problemen die horen bij hun Amerikaanse arbeidersmilieu met een beperkt inkomen, zoals werk, opvoeding, liefde en geld.

Afleveringen Seizoen 1 (1988-1989)

1. 1. Life and Stuff

18 oktober 1988 (22 minuten)

Roseanne krijgt te horen dat haar dochter Darlene blaft in de klas en moet zich hiervoor op school verantwoorden. Door de stress van het gezin en haar werk haalt Roseanne uit naar Dan.

2. 2. We're in the Money

25 oktober 1988 (22 minuten)

Dan krijgt een voorschot van 500 dollar van zijn werk. Na de gebruikelijke betaling van de rekeningen, blijft er niet veel over. Darlene krijgt op haar kop voor een leugen, maar Dan en Roseanne vragen haar toch om iets geheim te houden.

3. 3. D-I-V-O-R-C-E

1 november 1988 (22 minuten)

Dan en Roseanne zijn toe aan hun vaste avondje uit, maar het pakt slecht uit wanneer ze een oude vriend ontmoeten die net gescheiden is. Dan legt zijn huwelijk onder de loep, terwijl de zus van Roseanne, Jackie, vergeten is dat ze die avond op zou passen.

4. 4. Language Lessons

22 november 1988 (22 minuten)

Dan bereidt zijn beruchte chili, terwijl hij een telefoontje over een klus verwacht en vraagt Jackie de telefoon niet te gebruiken. Dit kleine incident leidt tot ergernis en ruzie tussen hem en Roseanne.

5. 5. Radio Days

29 november 1988 (30 minuten)

Roseanne wil dat Dan meedoet aan een lokale country muziekwedstrijd. Hij heeft weinig zin, tot hij ontdekt dat er honderd dollar op het spel staat. Tussen Jackie en een collega van haar werk genaamd Booker loopt de seksuele spanning hoger op.

6. 6. Lovers' Lanes

6 december 1988 (22 minuten)

Roseanne haalt Booker en haar andere vrouwelijke collega's over om te gaan bowlen. Becky wordt opgemaakt voor een ontmoeting met de jongen waar ze verliefd op is, maar hij werkt op de bowlingbaan waar Roseanne die avond zal zijn en is bang voor schut gezet te worden.

7. 7. The Memory Game

13 december 1988 (22 minuten)

Dan huurt een fotograaf in voor een familieportret in verband met een aanstaande schoolreünie. Alles gaat goed, totdat Jackie een boekje opendoet over een oude vlam van Dan, die tevens de aartsvijand van Roseanne is.

8. 8. Here's to Good Friends

20 december 1988 (22 minuten)

Crystal wordt opnieuw gedumpt en vraagt Roseanne en Jackie om advies. Booker zegt niet uit te kunnen gaan met Jackie, omdat zijn moeder er is, maar later betrapt ze hem met een andere vrouw. Darlene hoopt op een dag vrij vanwege het slechte weer en laat het daarom na een boekverslag te maken.

9. 9. Dan's Birthday Bash

3 januari 1989 (22 minuten)

Dans kinderen plannen een feestelijk ontbijt voor zijn verjaardag. Roseanne plant een uitje voor hem, maar dat loopt uit op een ruzie met een andere gast. Een woedende Roseanne voorkomt dat het uit de hand loopt, maar Dan voelt zich daarop vernederd en boos.

10. 10. Saturday

10 januari 1989 (22 minuten)

Dan wil zijn zaterdag spenderen aan het werken aan zijn wagen met zijn vrienden, maar het draait uit op drinken. Roseanne is het zat en stelt dat hij zijn wagen niet kan maken voor het einde van de middag, met een weddenschap tot gevolg. Dans broer Dwight, die alcoholist is, probeert ondertussen indruk te maken op een ongeïnteresseerde Jackie.

11. 11. Canoga Time

17 januari 1989 (22 minuten)

Dan en Roseanne maken ruzie over geld voor een goed doel. Dan wil bepaalde oude spullen houden en bedenkt er een plannetje voor. Darlene zit in over een slecht cijfer en wil de waarheid voor haar ouders verbergen. Jackie heeft weer relatieproblemen met Booker.

12. 12. The Monday Thru Friday Show

24 januari 1989 (22 minuten)

Darlene komt erachter dat haar nieuwe baantje als bezorgster niet het makkelijke geld oplevert waarop ze had gehoopt. Roseanne en Dan plannen een tweede huwelijksreis, maar komen er niet uit. Jackie komt met een oplossing.

13. 13. Bridge over Troubled Sonny

31 januari 1989 (22 minuten)

Crystal zit opnieuw in de put vanwege haar man, die jaren terug overleed. Dan en Roseanne proberen haar te helpen.

14. 14. Father's Day

7 februari 1989 (22 minuten)

Dans vader komt op bezoek. Er blijkt nog veel oud zeer te zijn tussen de twee.

15. 15. Nightmare on Oak Street

14 februari 1989 (22 minuten)

Dan en de kinderen blijven op voor een horrorfilm. Roseanne moet nadien een angstige Darlene kalmeren, maar er blijkt meer met haar aan de hand te zijn.

16. 16. Mall Story

21 februari 1989 (22 minuten)

Het gezin gaat een dagje naar het winkelcentrum. Becky negeert Roseanne, Jackie zeurt over haar doelloze leven en Dan moet eindeloos wachten op een nieuw paar schoenen.

17. 17. Becky's Choice

28 februari 1989 (22 minuten)

Chip is de vriend van Becky en hij en zijn ouders komen langs bij de Conners voor een etentje. Daarbij ontdekken Roseanne en Dan een nieuwe moeilijke kant van Becky.

18. 18. The Slice of Life

7 maart 1989 (22 minuten)

Roseanne en Darlene hebben al weken ruzie. Als Darlene plotseling geopereerd moet worden aan haar blinde darm, krijgt Roseanne last van schuldgevoelens.

19. 19. Workin' Overtime

14 maart 1989 (22 minuten)

Roseanne moet overwerken op de fabriek. Dan probeert het huishouden draaiende te houden, maar dat lukt maar ten dele.

20. 20. Toto, We're Not in Kansas Anymore

28 maart 1989 (22 minuten)

Een tornado raast door Lanford. Roseanne en het gezin proberen het hoofd koel te houden. Jackie is nog niet teruggekeerd van haar trip naar de supermarkt.

21. 21. Death and Stuff

11 april 1989 (22 minuten)

Roseannes gastvrijheid komt haar duur te staan als een verkoper in haar keuken sterft. Het gezin moet zich met het ontzielde lichaam zien te redden tot de lijkschouwer komt.

22. 22. Dear Mom and Dad

18 april 1989 (22 minuten)

De ouders van Roseanne komen op bezoek. Het wordt problematisch als ze constant, achter haar rug om, overal kritiek op hebben.

23. 23. Let's Call It Quits

2 mei 1989 (22 minuten)

Een nieuwe opzichter gaat aan de slag op de fabriek waar Roseanne werkt en eist een hogere productie. Zij, Jackie en de rest van de collega's hebben er grote moeite mee, maar er lijkt een compromis te komen met de nieuwe baas als Roseanne haar trots opzij kan zetten.

avatar van Shaky

Shaky

Als kind keek ik het altijd. Leuke 'verstand op 0' serie. Onderhand al jaren niet meer gezien en of ik het nu nog goed vind weet ik niet. Jeugd sentiment is het in ieder geval zeker.

avatar van Phantasm

Phantasm

Wel een aardige komedie serie, al vond ik het zo nu en dan wel wat flauw.

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Nooit een enorme fan geweest van deze serie, maar dit is een aardig overzicht van verschillende thema's doorheen de oorspronkelijke negen seizoenen: Roseanne of The Conners, A Leftist Reading of the First Nine Seasons - YouTube