• 9.378.517 stemmen

Aka Charlie Sheen - Seizoen 1 (2025)

Show titel: Aka Charlie Sheen

Afleveringen: 2

Speelduur: 3 uur en 01 minuut

Met: Charlie Sheen, Jon Cryer en Heidi Fleiss

Datum van release: woensdag 10 september 2025

Eerst uitgezonden op: Netflix (Nederland)

• Netflix Bekijk seizoen 1 via Netflix
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Aka Charlie Sheen

Na 7 jaar nuchter te zijn geweest, vertelt Charlie Sheen openhartig over zijn opkomst naar beroemdheid en zijn publieke ondergang. In de jaren '80 en '90 was hij een van de grootste sterren van Hollywood. Zijn talent en charisma werden echter overschaduwd door een roerig privéleven vol drugsgebruik, juridische problemen en publieke schandalen. In de documentaire spreekt Sheen samen met zijn familie en vrienden vrijuit over zowel de donkere periodes als de mooie momenten uit zijn leven, zoals zijn jeugd in Malibu.

Afleveringen Seizoen 1 (2025)

1. 1. Part One

10 september 2025 (1 uur en 33 minuten)

De rebelse, charmante en charismatische Charlie breekt door in de jaren 80. Hij wordt in één klap beroemd, maar door zijn snelle levensstijl komt hij al gauw in de problemen.

2. 2. Part Deux

10 september 2025 (1 uur en 28 minuten)

Terwijl 'Two and a Half Men' populair wordt, belandt Charlie in een zelfdestructieve spiraal. Ex-vrouwen Denise Richards en Brooke Mueller vertellen hun kant van het verhaal.

avatar van pampelonne

pampelonne

kids, don´t do drugs...

Charlie Sheen heeft wel humor en charisma, maar al dat drugs gebruik vind ik allesbehalve grappig.

Dat lijkt mij heel zwaar voor zijn kinderen.

Omdat hij heel veel geld in het laatje brengt, lijkt hij er steeds mee weg te komen, dat vond ik nog het schokkendst!

avatar van james_cameron

Zeer vermakelijke, verrassend openhartige documentaire waarin Charlie Sheen een boekje open doet over zijn roemruchte verleden. Wat bepaalde onderwerpen betreft lijkt hij zich er wat makkelijk van af te maken, maar overwegend komt hij oprecht over, waarbij hij de kleurrijke (en vaak ook schrijnende) verhalen met veel humor brengt. De documentaire is opgedeeld in twee delen van anderhalf uur, met het tweede deel vooral handelend over zijn periode als hoofdrolspeler in de sitcom Two And A Half Men. Ik vond het eerste deel boeiender, maar al met al is dit een eersteklas documentaire.

avatar van 3 2 1 cut

3 2 1 cut

Enorme egotrip van een rijke junk die het maar over één iemand kan hebben. Trieste documentaire vol leegte en nutteloosheid.

avatar van MrHorror

MrHorror

Van aka Charlie Sheen - ikruikversemosterd:

"In de tweedelige documentaireserie aka Charlie Sheen belooft Charlie Sheen geheimen te delen die hij alleen zijn therapeut heeft toevertrouwd. Alleen de waarheid en niets anders dan de waarheid. Sheen houdt woord als hij terugkijkt op zijn publieke inzinking uit de vroege jaren tien. Je weet wel. “Tiger blood”, kilo’s cocaïne en dat beruchte interview. Hij voelt nog altijd schaamterillingen. Verwerpelijk gedrag. Verschrikkelijk.

Mooi, die zelfreflectie. Maar van een documentaire die een grootse biecht aankondigt verwacht ik meer dan alleen deze terugblik. Wat voor gruwelijks heeft Sheen verder nog uitgespookt? Welke ellende gaat zo diep dat hij het jarenlang voor zich hield? Is het de beschuldiging van Corey Feldman? Nee, reageert Sheen fel. Walgelijke nonsens. Waar het dan wel over gaat? In het tweede deel komt het hoge woord eruit: hij sliep met mannen.

Eindelijk, godzijdank. Hij heeft het uitgesproken. Hij is het kwijt. Het grote geheim is gedeeld.

Alleen, met alle respect voor Sheen, was dit zogenaamde geheim niet al lang bekend? Is dit werkelijk de door hem beloofde biecht? Nee toch?

Het lijkt aka Charlie Sheen verder ook weinig te boeien, want kort na de onthulling gaat de documentaire snel door met Sheens wederopstanding. Alsof het publiek stiekem warm wordt gemaakt voor zijn terugkeer en de “biecht” diende als lokkertje.

aka Charlie Sheen is verder geen slechte documentaire, ik heb het idee dat er meer aan de hand is. Ik vertrouw hem niet, de charmeur met zijn mooie verhalen."

avatar van Mr. Chiel

Mr. Chiel

Prima docu. Veel mensen die in zijn leven betrokken waren/zijn wilden meewerken. Dat maakt het verhaal direct breder. De nodige humor was nooit ver weg, dat is wel 'mooi' om te zien. Het eerste deel was wel veel beter dan het tweede. Op het einde werden nog wat 'restjes' van juice voorgeschoteld. Dat was niet nodig. Had dan even laten zien wat ie (qua werk vooral) nog heeft gedaan, dat miste wel. Zijn serie Anger Management had ook best genoemd mogen worden.

avatar van UltraMovieKiller

UltraMovieKiller

Goede docu die een redelijk openhartig inkijkje geeft in het bizarre leven dat Charlie Sheen geleefd heeft. Sterk dat ook mensen die hem van zijn slechste kant hebben gezien aan het woord komen. Dat maakt de docu eerlijk en toont het hele verhaal.

Wat mij betreft had er op sommige gebeurtenissen nog wat dieper ingezoomd mogen worden en hadden meer periodes in zijn tijd na Two and a half men benoemd mogen worden. Een derde aflevering had wat dat betreft niet misstaan.

avatar van Duke Nukem

Duke Nukem

• 1986 stemmen

Een interessant inkijkje in het decante leven van enkele Hollywoodsterren waarmee velen onder ons zijn opgegroeid. Enkele bekende namen van vrienden waarmee Sheen het beest uithing komen aan bod, zoals Nicolas Cage en Sean Penn. Aan de beschuldiging van verkrachting wordt nogal snel voorbij gegaan. De vraag is, waarom zouden de beide Corey's zo'n (valse) aantijging maken? Wel opvallend maar niet helemaal onbegrijpelijk dat vader Martin en broer Emilio niet wilden meedoen aan deze Charlie Sheen show.