• 9.378.523 stemmen

Oh, Otto! - Seizoen 1 (2025)

Show titel: Oh, Otto!

Afleveringen: 7

Speelduur: 2 uur en 46 minuten

Ontwikkeld door: Stijn Van Kerkhoven

Met: Jonathan Michiels, Jennifer Heylen en Gijs De Corte

Oorsprong: België

Datum van release: donderdag 3 juli 2025

Eerst uitgezonden op: Streamz (België)

• Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Oh, Otto!

Otto is 26 en heeft het leven voor elkaar. Of dat denkt hij toch. Wanneer zijn eerste lief Boris hem dumpt en zijn beste vriendin Lente hun geliefde Brussel verlaat, blijft hij achter vol twijfels en vragen. Hij besluit zijn hart te vullen met vluchtige liefde en gaat op zoek naar zijn plaats binnen de bruisende, Brusselse queer scene. Met zijn online alter ego in zijn broekzak duikt hij in een wereld vol nachtelijke escapades, gaybars en zelfontdekking

Afleveringen Seizoen 1 (2025)

1. Aflevering 1

3 juli 2025 (24 minuten)

Otto is 26 en heeft het leven voor elkaar. Of dat denkt hij toch. Wanneer zijn eerste lief Boris hem dumpt en zijn beste vriendin Lente Brussel verlaat, blijft hij achter vol twijfels en beseft hij dat hij zijn leven anders moet aanpakken.

2. Aflevering 2

3 juli 2025 (26 minuten)

Otto duikt vol overgave in het online datingleven, aangemoedigd door Lente. Een nieuwe wereld gaat voor hem open. Tegelijkertijd begint Lente steeds meer te twijfelen aan haar relatie en haar verhuis buiten Brussel.

3. Aflevering 3

3 juli 2025 (21 minuten)

Lente voelt zich ellendig na de voorbije nacht. Ze zoekt steun bij Otto, maar die heeft het druk met zijn plan om Boris terug te winnen. Daarvoor trekt hij naar de sauna. Zijn date loopt anders af dan verwacht.

4. Aflevering 4

3 juli 2025 (24 minuten)

Otto wordt halsoverkop verliefd op een charmante muzikant en verdwijnt voor enkele dagen volledig in zijn leven. Maar dat is niet zonder gevolgen.

5. Aflevering 5

3 juli 2025 (24 minuten)

Lente voelt zich in de steek gelaten door Otto. Tegen haar zin bereidt ze de housewarming in Velzeke voor en wordt ze aangenomen als zorgjuf op haar oude basisschool.

6. Aflevering 6

3 juli 2025 (25 minuten)

Otto en Lente duiken in het Brusselse nachtleven, in de hoop hun problemen te kunnen ontvluchten. Beiden beslissen de confrontatie aan te gaan. Ondertussen is Otto's moeder Helena terug opgedoken.

7. Aflevering 7

3 juli 2025 (22 minuten)

Helena probeert toenadering te zoeken tot haar zoon. Otto is eindelijk klaar om eerlijk met zichzelf en zijn omgeving te zijn.

avatar van Zandkuiken

Zandkuiken

Ietwat saaiïge en ondanks het aanwezige naakt (te) brave serie die nergens boven de middelmaat uit komt. Hier en daar eens een toffe scène en een grinnik, maar echt grappig of diepgravend wil het nooit worden.

Ik zag onlangs 2 andere series die zich focussen op jongvolwassenen in Brussel, namelijk Putain en het 2de seizoen van Roomies, en die zijn toch wel van een geheel ander niveau.

Net als andere 'Streamz Originals' zoals Billie vs. Benjamin en Fair Trade een voorbeeld dat niet alle Vlaamse Streamz-series hoogvliegers zijn. Niet dat Oh, Otto! me net zoals die 2 andere titels, met telkens een verschrikkelijk slechte Jeroen Perceval, op de zenuwen werkte... Maar het hoofdpersonage is gewoon erg duf. En ook de nevenpersonages weten niet te overtuigen.

Dit soort series doet me pareltjes als F*** You Very, Very Much en het eerder genoemde Putain alleen maar meer appreciëren.