• 9.379.134 stemmen

Voetbalouders - Seizoen 1 (2025)

Alternatieve titel: Football Parents

Afleveringen: 6

Speelduur: 2 uur en 55 minuten

Ontwikkeld door: Erwin Godschalk en Maarten van Dijk

Met: Ilse Warringa, Eva van Gessel en Mariana Torres

Oorsprong: Nederland

Datum van release: vrijdag 16 mei 2025

Eerst uitgezonden op: Netflix (Nederland)

• Netflix Bekijk seizoen 1 via Netflix
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Voetbalouders

Een groep ambitieuze ouders bemoeit zich op schaamteloze wijze met de amateurvoetbalcarrières van hun kinderen. Lilian, wier zoon Levi nieuw is in het voetbalteam, realiseert zich al snel dat ze wil ontsnappen aan deze eigenzinnige groep ouders, vooral aan de overenthousiaste teamleidster Marenka, de laatste persoon die ze op een zaterdagochtend tegen wil komen. Levi wil echter blijven en raakt bevriend met Vito, het meest excentrieke kind van allemaal, die toevallig ook nog Marenka's zoon is.

Afleveringen Seizoen 1 (2025)

1. 1. De Nieuwkomers

16 mei 2025 (29 minuten)

Hoewel Lilian liever niets te maken heeft met de andere voetbalouders, wil haar zoon Levi graag blijven nadat hij bevriend raakt met de excentrieke Vito.

2. 2. De Kleedkamermoeder

16 mei 2025 (27 minuten)

Yusuf heeft het moeilijk in zijn nieuwe rol als trainer. Marenka is blij dat Vito de keeper wordt, maar dat geldt niet voor iedereen.

3. 3. Het Slachtveld

16 mei 2025 (28 minuten)

Als Marenka een nieuwe sponsor aantrekt en ook nog eens voedselvergiftiging veroorzaakt, spannen de ouders samen om haar eruit te werken.

4. 4. Het Herfsttoernooi

16 mei 2025 (30 minuten)

De spanning stijgt door het gerucht dat de selectiecommissie naar het herfsttoernooi komt. Lilian verzekert Levi ervan dat zijn vader ook aanwezig zal zijn.

5. 5. Het Vogelfeestje

16 mei 2025 (29 minuten)

Vito is zo afgeleid door zijn verjaardag dat hij het verknalt tijdens een belangrijke wedstrijd. Hierdoor neemt Marenka een drastische beslissing die voor iedereen gevolgen heeft.

6. 6. Voetbal Is oorlog

16 mei 2025 (32 minuten)

Lilian wordt in Marenka’s rol geduwd en doet haar best om alles voor te bereiden voor de laatste wedstrijd van het toernooi.

avatar van Joy4ever

Joy4ever

De Luizenmoeder vond ik destijds bijzonder vermakelijk en humorvol maar deze Voetbalouders is echt verschrikkelijk.

Zo ongelofelijk geforceerd en totaal niet grappig. Met veel moeite de eerste aflevering afgekeken.

avatar van guchte

guchte

Moest er even wat inkomen, maar het wordt echt hilarisch, verstand op 0 en lachen geblazen.

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Wel weer aardig. Dik aangezet en sommige dingen zijn heel herkenbaar (ik ben zelf leider van een jeugdelftal).

Waar Juf Ank nog enigszins stabiel en rationeel was in De Luizenmoeder, speelt Warringa hier een compleet over de top typetje. Na 2 afleveringen is het nog goed te doen, maar ben benieuwd of ik haar nog lang trek.

avatar van SergioMalick

SergioMalick

Niet zo'n goede serie helaas. Voor veel mensen vast heel herkenbaar, ik had zelf ook een coach die Jacco heette op voetbal.

Ilse Warringa en Bas Hoeflaak kunnen heel goed die rollen invullen, alleen de rest van de cast is wel heel licht. Had graag Diederik Ebbinge gezien als bestuursvoorzitter en Van Waardenberg als trainer.

Muziekkeuze is ook bij vlagen gewoon slecht. Snelle enzo.

avatar van mcdaktari

mcdaktari

Ik zit me al te ergeren als ik hier naar zit te kijken, laat staan dat ik er echt tussen zou moeten staan. Ik weet ook wel dat het geacteert is en overdreven, maar het zou niks voor mij zijn om dat bemoeien van die vrouwen aan te moeten horen. Maar dat wil zeggen dat ze het goed acteren als ik er echt kwaad door word. Sommige scenes zijn ook best wel aardig en grappig al is het zwaar overdreven. Vind die kleine rol van René van 't Hof wel leuk als Adrie.

avatar van The Oceanic Six

Geen hele leuke serie, wat best jammer is want ik vond De Luizenmoeder wel weer erg scherp en humoristisch geschreven. Maar bij Voetbalouders slaan Ilse Warringa en co gewoon door en maken ze er een grote bende onsympathieke en volslagen onrealistische karikaturen van waar je binnen twee afleveringen jeuk van krijgt. Bij De Luizenmoeder kon je nog best geloven dat mensen echt zo waren, hier niet. En ze gebruiken Ilse Warringa ook op de verkeerde manier, ze hadden haar juist de rol moeten geven van de normale moeder, zoals Juf Ank ook een redelijk normaal karakter was. Verder was de humor vaak wel erg afwezig en leek het of de makers alleen mikten op de karikaturen van de mensen op de club of de ouders maar al dat geschreeuw ging me best tegenstaan. Ik had graag iemand willen zien in een rol die Diederik Ebbinge als directeur Anton had in De Luizenmoeder, lekker fout en constant over het randje heen. Het is met zes afleveringen prima uit te zitten en best een aardige toevoeging aan Netflix, maar dit gaat niet zo lang bijblijven.

Nipt nog 3*

avatar van Nascimento

Nascimento

Leuk onderwerp en vermakelijk. Ik ga het wel uitkijken.

Maarr….. kon het nou niet iets authentieker, waarom weer zo van die sterk overdreven karakters, het is gewoon irritant soms . Kon het niet wat subtieler het is zo over de top. Ik vind de acteurs en actrices allemaal prima hoor geen klachten maar de rollen zijn zo beroerd gekozen. Eigenlijk zit ik de reacties van boven te herhalen

Stukje van gezien, wat een nachtmerrie.

avatar van mcdaktari

mcdaktari

Het begint gewoon irritant te worden. Ik erger me meer aan Ilse Warringa en aan die Arnoud Bos, dan dat ik de serie leuk vind. Wat een vervelende karakters spelen die in de serie. Het is gewoon te irritant. Een beetje minder had best gemogen. Ik kan me niet voorstellen dat er in het echt niemand zou ingrijpen als er zulke etters rondlopen.

avatar van Joy4ever

Joy4ever

Toch maar verder gaan kijken omdat ik begreep dat het iets beter zou worden. Dat klopt wel. De rol die Warringa speelt blijft vreselijk maar er zitten verder wel wat geinige stukjes tussen. Bas Hoeflaak blijft een baas. Ik begreep dat het tegen het eind compleet ontspoort, hou ik wel van.

Ik vond die opmerkingen over Srebenica trouwens niet zo heel erg geslaagd. Terwijl ik best van harde grappen of opmerkingen hou.

avatar van Timk

Timk

Ik vind misschien de muziek nog wel het sterkste van de hele serie met O.a. de Nits en K’s choice. Vanwege de kortste speeltijd wel makkelijk uit te kijken, maar pfff het was wel heeel overdreven allemaal.

avatar van Quido

Quido

Wat een infantiel ego-project is dit zeg. Vliegt aan alle kanten uit de bocht. Jammer, met dit gegeven hoef je weinig te doen om het leuk en herkenbaar te maken, nu is het tenenkrommend, hysterisch en ondraaglijk. Alleen Rene van ‘t Hof verdient een positieve vermelding.

avatar van pampelonne

pampelonne

v.e.r.s.c.h.r.i.k.k.e.l.i.j.k

weer zo'n Nederlands wangedrocht met flauwe humor.

zijn er nou mensen die Ilse Warringa écht grappig vinden?

avatar van Mr. Chiel

Mr. Chiel

pampelonne schreef:

v.e.r.s.c.h.r.i.k.k.e.l.i.j.k

weer zo'n Nederlands wangedrocht met flauwe humor.

zijn er nou mensen die Ilse Warringa écht grappig vinden?

3 miljoen kijkers bij de Luizenmoeder. Best veel

avatar van Nixon17

Nixon17

Niet zo leuk als de luizenmoeder maar zeker vermakelijk.

avatar van Mr. Chiel

Mr. Chiel

Vermakelijk. Met plezier gekeken. Leuk voor tussendoor.

avatar van The Oceanic Six

Denk niet dat veel mensen er op hoopten, maar Netflix kondigt een tweede seizoen aan.

avatar van jester

jester

De serie had hier en daar wel wat aardige momenten, maar het was allemaal erg karikaturaal, met een aantal vreselijk irritante personages. De laatste aflevering leek wel uit een kinderserie te komen, zo voorspelbaar was die.

avatar van Hannie-jetje

Hannie-jetje

sommige momenten zijn grappig - te overdreven vaak- geen echt verhaal als alleen gefrustreerde ouders en een irritante rol van ilse warringa , 2.5 gegeven voor de grappige momentjes

avatar van teigertje

teigertje

• 2079 stemmen

Een kostelijke Nederlandse komedie serie.

Als geen grote voetbal liefhebber, van genoten en veel om gelachen.

Ook leuk meerdere bekende cast leden van de succesvolle komedie serie de Luizen moeder mee spelen.

Verassend leuke serie.