• 9.413.052 stemmen

Den Som Dræber - Fanget af Mørket - Seizoen 4 (2024)

Alternatieve titel: Justice

Afleveringen: 8

Speelduur: 5 uur en 59 minuten

Ontwikkeld door: Fredrik Ljungberg en Nanna Mailand-Mercado

Met: Natalie Madueño, Simon Sears en Omar Shargawi

Oorsprong: Denemarken

Datum van release: vrijdag 27 september 2024

Eerst uitgezonden op: Amazon Prime Video (Nederland)

• Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Den Som Dræber - Fanget af Mørket Seizoen 4 (2024)

Louise Bergstein wordt ingezet op de zaak van de brute liquidatie van een jong bendelid in Kopenhagen. Dan volgt een spectaculair moordmysterie, dat zich over de gehele Sontregio uitstrekt en diverse morele vragen oproept.

Afleveringen Seizoen 4 (2024)

1. Aflevering 1

27 september 2024 (45 minuten)

Een jong bendelid, Patrick, komt vrij na een korte gevangenisstraf. Hij wordt brutaal neergeschoten. Louise Bergstein, die net een nieuwe job als docent in criminele profilering is begonnen, neemt de zaak in handen, samen met haar werk- en liefdespartner Frederik Havgaard. Ondertussen wordt voormalig bendelid Kim Jensen, die nu in Zweden woont, weer in zijn criminele verleden in Denemarken gezogen.

2. Aflevering 2

27 september 2024 (44 minuten)

Forensisch bewijs wijst uit dat Patrick en Pernille door dezelfde moordenaar zijn vermoord. Terwijl Louise en Frederik het verband tussen de twee slachtoffers onderzoeken, komt een oude bendegerelateerde dubbele moord naar boven. Met een mogelijke viervoudige moordenaar op vrije voeten, vertrouwt Louise haar job als docente toe aan haar Zweedse collega en mentor, Gunnar, en wijdt zich volledig aan de zaak.

3. Aflevering 3

27 september 2024 (44 minuten)

Louise en Frederik bezoeken de moeder van Kim in hun zoektocht naar Kim. Een aanwijzing leidt hen naar Zweden, waar de klopjacht zich uitbreidt. Ondertussen verbergt Kim zich.

4. Aflevering 4

27 september 2024 (44 minuten)

Louise en Frederik ondervragen Kim. Hij bekent de oude dubbele moord en de moord op zijn vriendin, maar weigert schuld te bekennen voor de moorden op Patrick en Pernille.

5. Aflevering 5

27 september 2024 (44 minuten)

Kims stiefdochter My onthult dat ze een man genaamd Robin bij het huisje van Kim heeft gezien, en het onderzoek richt zich op de leider van Kims oude bende, Robin Smith. Ondertussen wordt Kim bedreigd om zijn mond te houden.

6. Aflevering 6

27 september 2024 (45 minuten)

Louise is ervan overtuigd dat Robin door dezelfde moordenaar is vermoord als de andere slachtoffers, maar Frederik wil zijn dood onderzoeken als een op zichzelf staande bendemoord. Louise vindt echter een nieuw verband tussen de slachtoffers.

7. Aflevering 7

27 september 2024 (47 minuten)

Wanneer Louise beseft dat de moordenaar Frederik van haar heeft afgenomen, stort haar wereld in. Jacob, die Frederiks rechterhand was, neemt de leiding van het onderzoek over. Hij is vastberaden om de moordenaar van Frederik te vinden.

8. Aflevering 8

27 september 2024 (46 minuten)

Jacob en Louise proberen Gunnars schuld te bewijzen en zijn motief te achterhalen. Louise beseft dat Gunnar zijn dochter heeft verloren bij een auto-ongeluk. De chauffeur kreeg een korte straf, en Gunnar is sindsdien op zoek naar gerechtigheid.

avatar van AniSter

AniSter

Een nieuw seizoen dat bekeken kan worden zonder de vorige drie seizoenen gezien te hebben. Het plot zit goed in elkaar met een interessante twist ergens rond de afleveringen 5 en 6, waardoor de resterende afleveringen helaas té voorspelbaar worden. Het is opnieuw wennen aan de slaapverwekkende karakters; wat de achterliggende reden voor deze keuze is ontgaat me. De acteerprestaties zijn niet slecht, toch vond ik de stiefdochter "My" het meeste opvallen, in positieve zin. Ook in dit seizoen is het weer jammer dat de rechercheurs steeds maar eenmansonderzoekjes blijven uitvoeren: standaard in dit soort series maar wel vér van de realiteit en soms met dramatische gevolgen. Al met al is ook dit seizoen toch de moeite van het bekijken waard. Mijn score is in ieder geval grotendeels bepaald door die twist.

avatar van mirjo 2

mirjo 2

Ik vind dit met afstand de slechtste reeks uit de serie. De plots zijn hoogst voorspelbaar en er zitten veel ongeloofwaardige elementen in (zoals bijvoorbeeld een top crimineel die, telkens als hij moet onderduiken, een kamer boekt in hetzelfde hotel onder zijn eigen naam, of een politieman die, als hij een gezocht crimineel op het spoor is, in z'n eentje op zoek gaat zonder zijn team in te lichten). Ook in de vorige seizoenen waren die ongeloofwaardigheden er wel, maar in deze zijn ze te talrijk wat voor mij het kijkplezier bederft. Bovendien vond ik de twist niet echt verrassend. Die zag je van verre aankomen.

avatar van DjFrankie

DjFrankie

Niet altijd even logisch, maar spannend genoeg.

Vind dit sowieso een toffe reeks.