• 9.376.609 stemmen

Ontwikkeld door: Joko Anwar

Met: Ario Bayu, Fachry Albar en Asmara Abigail

Oorsprong: Indonesië

Datum van release: vrijdag 14 juni 2024

Eerst uitgezonden op: Netflix (Nederland)

• Netflix Bekijk seizoen 1 via Netflix
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Joko Anwar's Nightmares and Daydreams

Anthologyserie over gewone mensen die vreemde gebeurtenissen meemaken. Deze gebeurtenissen zouden zomaar het missende puzzelstukje kunnen zijn om de oorsprong van ons bestaan uit te vinden. Maar naast de oplossing van dit mysterie, ligt er ook een grote dreiging op de loer.

Afleveringen Seizoen 1 (2024)

1. 1. Old House

14 juni 2024 (1 uur en 02 minuten)

Een bescheiden taxichauffeur stuit op een mysterieus verpleeghuis voor de ultrarijken, maar ontdekt al snel dat het een sinister geheim bewaart.

2. 2. The Orphan

14 juni 2024 (46 minuten)

Een armoedig echtpaar adopteert een weeskind met de buitengewone gave om hen in zes dagen rijk te maken. Maar op de zevende dag wacht er groot gevaar.

3. 3. Poems and Pain

14 juni 2024 (46 minuten)

Een schrijfster worstelt om haar nieuwste boek af te ronden en beseft dat haar leven overeenkomt met dat van haar hoofdpersonage.

4. 4. Encounter

14 juni 2024 (57 minuten)

Een vissersgemeenschap dreigt op straat te worden gezet en zoekt antwoord bij een teruggetrokken man die een foto maakt van een mysterieus object aan de nachthemel.

5. 5. The Other Side

14 juni 2024 (48 minuten)

Een man stopt onderweg bij een verlaten bioscoop waar hij ooit werkte. De onverwachte omweg brengt een definitieve verandering teweeg in zijn leven.

6. 6. Hypnotized

14 juni 2024 (49 minuten)

Een elektrotechnicus probeert wanhopig de kost te verdienen en leert om andere mensen te hypnotiseren. Al snel wordt hij geconfronteerd met de gevolgen van zijn daden.

7. 7. P.O. BOX

14 juni 2024 (52 minuten)

Een professionele diamanttaxateur is op zoek naar haar vermiste zus en volgt aanwijzingen die haar in een levensgevaarlijke situatie brengen.

avatar van UmbraVitae

UmbraVitae

De Indonesische variant op Nightmares & Dreamscapes: From the Stories of Stephen King - Seizoen 1 (2006) naah niet echt, ook niet dat die zooo wooow was, gewoon degelijke anthology-horror/thriller serie.

Na aflevering 4 vd 7 bij deze Indonesische serie, wat moet ik hier nouw van denken, qua horror en echt spanning vrij pover, maar nog çva als tussendoortje. Misschien dat laatste 3 afleveringen nog echt stuk beter zijn? Voorlopig dan ook nog geen score van mijnentwege, maar voorlopig zit mijn score zowat tussen het gemiddelde hier uit 7 stemmen, behalve die 1* lijkt me wel wat laag.

avatar van bjerik76

bjerik76

op een een en andere manier, (misschien omdat het een totaal andere setting is dan het Amerikaanse platteland, nu wat meer tropische) keek het allemaal wat anders weg. de verhalen zijn ook wat meer saga achtig. acteerwerk was best oke.